Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Тани - модератор
Пъхаш клинчета от страната която ще повдигаш и го нивелираш.

Силиконираш , като трябва да си 100% сигурен , че пода и чинията са сухи и чисти , за да може да се залепи силикона. На този етап може да оставиш фугата леко "гладна".Минаваш под цялата обиколка с изключение на клиновете

Изчакваш да изсъхне силикона и махаш клинчетата.

Сега вече оформяш фугата внимателно с мокър пръст.

Черпиш виртуално една бира!

ПП Това е единствения моноблок който препоръчвам и засега 100% от питащите се съгласяват с предимствата му (именно ЦОП при останалите :wink: )
сола 180 - специалист
Тани нали се бъзикаш?????
Ако не или не си чел или нямаш представа за кво става въпрос.
1,5 см силикон под моноблока :shock: :shock: :shock: :shock: .Ми то като пръднеш моноблока под теб ще започне да се кълчи бре.
Аааа може и да е гот, силикона ще служи като ресьор.
greentree - специалист
Ник'ъв силикон,мани го тоя развъдник на мухъл и прахоляци ,а пък и колегата е прав ,че ще мърда,пак го вдигни с клинчета и го нагласи както искаш да е,ама го напълни отдолу с моментфикс на хенкел,така че като изсъхне да стане твърдо,облепи преди това с хартиено тиксо ,че това много се точи и пак както Тани вика,остави гладна фугата и след като исъхне си го фугирай с цвета на клекалото.Чапара беше прав за фугина на боро,че е най-здрав,тоя на церезит CE40 е пълен въз.Няма и 2 седмици и подовата фуга(бяла) стана сивкава,баси боклука. Ако се зацапа фугата,което според мен ще стане с времето,вместо с фугин го запечатай с PU (полиуретан)flex на Sika и така.Май няма много опции.
boby75 - специалист
Здравейте колеги,наредихме плочките на пода в банята,пробих отворите за моноблока,но се чудя с какво ще е най-добре да го залепя.Наклона на пода е малко по-голям и като се сложи моноблока леко се клати.Мислех с някакво полиуретаново лепило и да го стабилизирам с подложки,ама отваря луфт към 7-8 мм.Дали лепилото ще се втвърди достатъчно,за да е стабилно.
Yav
Намазваш областта където ще легне моноблока със сапунена вода. След това слагаш клинчета от двете страни на моноблока и нивелираш. Празнината под моноблока я запълваш с бял цимент. Чакаш цимента да изсъхне, махаш клинчетата и попълваш пак с цимент. Така го направих на вилата, но нека специалистите да кажат. Успех!
Тани - модератор
Покрай срива на форума доста мнения са изтрити , но преобладаваха мненията за лепене със силикон! За да не мухлясва ползвайте качествен САНИТАРЕН силикон!
jekasus - майстор
Церезит, Бизон и Мастер мухлясват. Кои са качествени :?
chapara - майстор
Силикон ,само когато сте правили приличен наклон и чинията ляга плътно на пода :wink: ,иначе фугираща смес (аз предпочитам на "Боро").Но какво пречи да се мисли пода ,на мястото където ще стъпи чинията,па ако ще и да се пробва.Повечко старание в начинанието-по лек живот с монтажа :roll: :-D :lol:
професионал - специалист
Преди 5-6 години,като си монтирах моят моноблок вкъщи трябваше да сложа дебелшка подложка,понеже банята е малка и наклона е относително голям,та тогава аз сложих подложки за да го наглася и нанесох обилно силикон под него,след това изчаках да постегне и тогава пуснах моноблока да легне върху силикона,при което той почти не "изхвърли" силикон настрани.Фугирах пак и оформих фугата и така си върши работа толкова години-не е мръднал(а съм 115кг.)
  • П.П.
Наскоро пилих един моноблок,за да легне перфектно върху плочките,но това е тема за друг разговор. :-D
chapara - майстор
професионал написа:
Наскоро пилих един моноблок,за да легне перфектно върху плочките,но това е тема за друг разговор. :-D
Това не го споменавай,не би трябвало да бъде дори тема на разговор :axe:

Тема "дайте съвет за залепване на моноблок към под с плочки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: