Тани написа: Досега виждал ли си случай в който добре залепена тоалетна чиния да се е разлепила? Налагало ли ти се е да демонтираш такава и как процедира - просто я дръпна и тя се разлепиВиждал съм доста неща за 35 години професионално занимаване в строителството.Доста професионално залепени чинии от последните години съм премонтирвал, но не и мои!Виждал съм и паднали мивки от времето когато се вграждаха между плочките, от къпане на бебета до 4 годишна възраст, и от слагане на мадамата върху мивката с цел правене на секс.Виждал съм как са ми приемали плотове с мивки, като инвеститора на хотела, 100 литров скача с отскок да седне на плота. С една дума доста съм виждал и за това давам мнение.А иначе ,както чувам може и да не се залепват дори, пак въпрос на личен избор.Не претендирам ,да се слушат съветите ми, нека само си се четат![]()
На мен ми се е случвало да не може да се залепи . защото основата беше влажна въпреки . че уж я забърсах. Оттогава винаги суша плочките и чинията с пистолет за горещ въздух!
Виждал съм Мивка , която само е залепена със санитарен силикон без никакви други крепежи. Лично аз никога не бих си го позволил но е факт , че не беше мръднала. От този момент нататък вече се доверих на това закрепване и не съм ползвал крепежи поне за тоалетни чинии и моноблокове! Все пак натоварването е само надолу , докато при една мивка е конзолно!