Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
chapara - майстор
Всъщност ето така се прави :lol:

Изображение
batkotony - специалист
chapara написа:
Всъщност ето така се прави :lol:
Още като видях темата и реших,да кажа моя начин на свързване на бойлери и казанчета...Ама гледам Чапара ви го е казал вече... :-D :wink:
VLADO66 - майстор
Чапара,това трислойна тръба ли е :wink: недей така- тея тръби са боклук,о-пръстените се скапват за 5-10 години,измъкват се ,протичат.Немците и австрийците са глупаци че си изпълняват водопроводите с тях :-D
newmember - специалист
Радвам се, че споделихте толкова много :) Но да сведем отговорите до минимум - просто питах ще тече ли вода, ако развия меката връзка за да махна проклетата шайба и сложа нови калчища или тефлонова лента, докато съм спрял централно водата? И ако мога да си отговоря сам - като съм спрял водата и пусна максимално топла вода от чешмата няма никой. И сега това може ли да се отнася и за меката връзка или ще стане наводнение ако пробвам? Може би щях отдавна да съм опитал едно нещо, но чаках търпеливо тук за да се подсигуря ... =D> =D> =D>

ЕДИТ: И всъщност всеки го прави както си иска :) В случая някой си майстор така е решил. Не виждам какво толкова има против тези меки връзки, които се слагат масово и ако изкарат 5-6 слойни тръби и незнам си какво веднага на тях ли ще се метнете, както сте тръгнали в този ред намисли?
Последна промяна от newmember на пон фев 20, 2012 6:33 pm, променено общо 2 пъти.
рашкета - специалист
Ейййй много сте остроумни бреееее.Видяхте снимката на Чапара и почнахте.Защо по-рано не ги говорихте тея неща?Ама пусти страх да не се изложите нещо........
И ако сега ми кажете, че никога не сте слагали меки връзки ще си сипя едно винце..... :lol:
peroni123 - специалист
спираш студената вода централно отваряш топлата вода на чешмат да падне налягането и отвиваи смело .
chapara - майстор
newmember написа:
Радвам се, че споделихте толкова много :) Но да сведем отговорите до минимум - просто питах ще тече ли вода, ако развия меката връзка за да махна проклетата шайба и сложа нови калчища или тефлонова лента, докато съм спрял централно водата? И ако мога да си отговоря сам - като съм спрял водата и пусна максимално топла вода от чешмата няма никой. И сега това може ли да се отнася и за меката връзка или ще стане наводнение ако пробвам? Може би щях отдавна да съм опитал едно нещо, но чаках търпеливо тук за да се подсигуря ... =D> =D> =D>

ЕДИТ: И всъщност всеки го прави както си иска :) В случая някой си майстор така е решил. Не виждам какво толкова има против тези меки връзки, които се слагат масово и ако изкарат 5-6 слойни тръби и незнам си какво веднага на тях ли ще се метнете, както сте тръгнали в този ред намисли?
Ненормално поведение, бих казал мазухистично :-D
batkotony - специалист
рашкета написа:
Ейййй много сте остроумни бреееее.Видяхте снимката на Чапара и почнахте.Защо по-рано не ги говорихте тея неща?Ама пусти страх да не се изложите нещо........
И ако сега ми кажете, че никога не сте слагали меки връзки ще си сипя едно винце..... :lol:
Ела ми на гости аз да ти сипя винце ,хем и да видиш как съм си направил бойлера...то се вижда ,че е от няколко годинки... :razz:
VLADO66 - майстор
Ноември,съжалявам за спама.Ако махнеш капачката може да се отвори нелицеприятна дупка.Вариантите са два:1.Да сложиш удължител 2см. който може да надигне новата капачка/старата се вижда че вече е смачкана/.2.Да сложиш нипел и нова мека връзка женско/женско.Преди слагането на кълчища/тефлон/ трябва да се нарани резбата с лист ножовка-никелираните резби в повечето случаи са гладки и събират кълчищата в края,както може би е станало в случая.Внимавай да не претягаш защото ако си с PPR тръби е възможно да превъртиш металната вложка в тръбата и работата става дебела.Рашкета,слагал съм и меки връзки и трислойни тръби,само че преди 7-8год. когато помагах на един приятел да качи и върже един хоризонтален бойлер над кухня за 5000лв. го направихме с трислойна тръба защото китайците се научиха да правят хубави ментета и не мога да разчитам на един прещипан шлаух макар и с оплетка :wink: .
newmember - специалист
Стана. Сложих едно малко удължение което да стои неподвижно докато навивам на него меката връзка. Можех и без него, но това, което си беше в стената свързано с пластмасовите тръби имаше повредена резба. Меката връзка беше навита 1-2 оборота и едвам се държеше, поради това взело да капе. Калчища много и така ... Но от това, че резбата на преходника вътре е била изложена свободно на водата е разядена направо. Не можах и да го махна, беше като залепено, а резбата на пластмасовата тръба я виждах - беше идеална. Само този преходник беше калпав. Ужасни неща са ползвали и с големият шестограм 12-ка не се отвиват, а от 12-триъгълни нарези след 1 минутен напън става обло :shock: Такива преходници имаме и на казанчето на тоалетната и на смесителя за душа, вече с обло от опит за отвиване и дано им издържи калпавата резба и на тях ... Не знам как ще ги махаме ако се наложи, с лист от ножовка сигурно ще кълцам като затворник.

http://store.picbg.net/pubpic/FE/24/74f ... 43fe24.jpg
http://store.picbg.net/pubpic/E7/7B/a6f ... 1ee77b.jpg
http://store.picbg.net/pubpic/03/0D/47d ... 3c030d.jpg

Засега това. Дано издържи повече. Розетката на вид е ужасна, но като знам, че аз съм си я правил няма да я забелязвам толкова ... :-D

Аааа и не съм "ноември" ами "нюмембър" :roll: И много поздрави на "чапара" с неговите спец постове ... Всеки път съжалявам като пусна тема тук да питам. Или са ми тъпи въпросите или просто все случвам да налазят НАЙ от НАЙ, към които нямам нищо против, но ако кажат нещо свястно и директно по въпроса. Благодаря!

Тема "Сълзи от маркуча на топла вода на бойлера - готово" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: