Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Тани - модератор
Проблема може и да е от свързването на смесителите - да капе от резбата зад гипскартона.Ако са ползвани удължители може и от тях да е.
рашкета написа:
Доядя ме , че ви изчетох бисерите.Казал съм ви 1000 пъти, че и върху хартия да са налепени ако е направено с ум няма да има ядове.Стига с тая хидроизолация и това лепене на гребен.Аз пък се хващам на бас , че ще ви налепя една баня с бял кашон на топки после ще налепя плочките на кюфтета и накрая 10г. няма да има ядове.
Кой се хваща???
И тези сме ги слушали ! За съжаление практиката показва друго! Готов съм да се хвана на бас , че предложеното от тебе решение е меко казано афиф работа! Писнало ми е от такива "майстори" . Хайде след това пробий плочките за да си хванеш аксесоарите ! А да не говорим за мивка или конзолна тоалетна и биде! А профил UD в най-горния ред плочки - отвора се прави на 2 см. от ръба на плочката! Как се целят кюфтетата и топките?

От друга страна както и да фугираш плочките , от топлинните разширения фугите се пукат и след няколко проветрявания на банята последвани от обливане с гореща вода и последващото проветрение при минусови температури отвън - е няма такива материали и майсторлък - поне в ъглите ще се появят микропукнатини от напреженията.

Хидроизолацията е като пожарогасителя , аптечката , резервния парашут, резервната гума , автоматичния предпазител , дефектнотоковата защита , гръмоотвода, презерватива и т.н. - може и без тях , но в редките случай в които ще са ти необходими е хубаво да ги има!
koleva83 - специалист
Тани написа:

И тези сме ги слушали ! За съжаление практиката показва друго! Готов съм да се хвана на бас , че предложеното от тебе решение е меко казано афиф работа! Писнало ми е от такива "майстори" . Хайде след това пробий плочките за да си хванеш аксесоарите ! А да не говорим за мивка или конзолна тоалетна и биде! А профил UD в най-горния ред плочки - отвора се прави на 2 см. от ръба на плочката! Как се целят кюфтетата и топките?
Именно! Връщам се към първия си пост в темата. Както казва един мой познат много добър майстор " Абе при лепенето на плочките не се ли покаже мармалада / разбирай теракола/ между тях , не ми говори ! "
jekasus - майстор
Тани, при пробиване на плочки перфоратори не се включват на удар(не вярвам да не го знаеш). За гранитогрес си има бургии с диамантен връх.
За фугирането - когато водата си отива към сифона, а не се задържа в някой ъгъл, микропукнатини не са проблем.
Рашкета е дал един вариант, който ще издържи, но зависи от майстора. Сякаш преди 20-на години правиха хидроизолации във всяка баня и плочките ги лепиха на гребен.
Тани - модератор
Е то хубаво отива водата в сифона , но нали все от някъде трябва да стигне! Обикновено душа се слага в някой ъгъл и облива стената .
За пробиването - ясно , но я натегни после дюбела на някоя сапунерка или държач за тоалетна хартия в някой ъгъл на плочка който е кух, пък нека отвора преди това е пробиван с лазер!

За хидроизолацията - наистина преди години никой не беше чувал за проблеми с течове от тавана на съседите . Тези проблеми се появиха отскоро! Явно ще да е някаква тактика на майсторите да набутват клиентите си с хидроизолация!
рашкета - специалист
Тани, отново си в грешка.Това, че съм казал "на кюфтета " не означава, че ще остане 50% кухина зад плочката.
Нали си чувал-"козата си сака пръч"
Говорех принципно, а не , че се прави или аз правя така.Една баня се маже за ден, колко ще ми падне надника ако вместо за 6 дни я свърша за 7?????И те така.
marian1 - майстор
Deyna написа:
Здравейте! Появи ни се влага зад гипсокартона. На една педя от земята фугите на плочките стоят мокри и изби на мазилките в съседните помещения. Възможно ли е да е от това, че ъглите между пода и стените не са минати със санитарен силикон. В съседното на банята помещение ни се намира пералнята и все си мисля че може да е от това.
При евентуален ремонт, бихте ли ми казали какви са стъпките за отстраняване на проблема. Благодаря ви!
Ами има няколко варианта за работа -
1. Ако не ти се бута банята - спри да се къпеш в нея за 1 месец и виж ще продължи ли мокренето - ако продължи - провери съседното помещение - всички връзки - ако спре - свали фугите и префугирай с някоя хубава фуга - има с водоотблъскващ ефект
2. Буташ банята до кожа и правиш ревизия на всички връзки - после за новата сменяш майстора
3.Плочка върху плочка .... ако друг добави нещо ...
koleva83 - специалист
рашкета написа:
Тани, отново си в грешка.Това, че съм казал "на кюфтета " не означава, че ще остане 50% кухина зад плочката.
Нали си чувал-"козата си сака пръч"
Говорех принципно, а не , че се прави или аз правя така.Една баня се маже за ден, колко ще ми падне надника ако вместо за 6 дни я свърша за 7?????И те така.

Тоа па...знаеш ли кога ще те пусна да ми влизаш в банята с половин кубик варов разтвор и да мажеш? И да мърляш все едно си на село при баба?
Направо ще фърля през балкона , ако не работиш с лепен гипскартон! И вкопано ВиК !
boreto1 - специалист
masterval написа:
Проблемът е в тръбите (по-вероятно във фитингите, връзването на батерия към универсалния комплект), а не в картон, плочки или фугирането.
Без къртене няма как да стане.
Повече инфо трябва - над/до теча какви тръби минават, има ли заустване на пералня там някъде, има ли батерии, душове и пр.
Или си викни майстор да погледне.
Съгласен съм с теб и аз мисля ,че там е проблема .Разбира се ако не е в фугата -попадах на фуга която пие вода.
рашкета - специалист
koleva83 написа:

Тоа па...знаеш ли кога ще те пусна да ми влизаш в банята с половин кубик варов разтвор и да мажеш? И да мърляш все едно си на село при баба?
Направо ще фърля през балкона , ако не работиш с лепен гипскартон! И вкопано ВиК !
Таа па????Моме за мен клиента винаги има право.Просто казвам как мисля , че е правилно.Ти ако пожелаеш и по пода ще ти пусна ВиК-то.И картона лепим и те така.

Тема "Влага зад гипсокартона в банята." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: