• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 13
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
eddie_92 - напреднал
Ех.. ех.. колеги... начетох се на какви ли не коментари разглеждащи всичко, но не и основния проблем на автора. Той още в началото обясни, че плочките на тази "проблемна" стена ги е налепил върху основа с латекс... явно на никой не му стана ясно от къде е проблема и че наистина ефективното решение на проблема не включва Ц200... На това което му викате "розовото на Боро".. и дето ме спукахте от смях, май не му знаете точното приложение! (щом го мацате върху латекс) :) Един съвет към всички, които са решили да се правят на майстори без да са такива все още: плочки не се лепят на "основа" от латекс, постно, блажна боя или гипс...! А вие си мажете с "розовото" върху латекса и после се чудете защо ви играят плочките. Латекса сам по себе си въобще не е основа. Научете кое е основа и кое е финишно покритие. Ако за напред някой от вас ще лепи плочки на обект на който има, латекс, постно, блажна боя и др., не правете грешката да ги начуквате частично, това не промения нищо. Взимате една тесличка и сваляте всичко до здрава основа. Има най-различни грундове за различни случаи, но забележете едно, което ги обединява - думичката "основа". Всички грундове се употребяват върху основи за да им придадат нужните качества. Просто отворете гугъл и се запознайте подробно с понятието основа и видовете грунд... Колкото до Боро - това си е качествена марка и който е имал проблеми с отлепени плочи и т.н. това ще да е било от калпаво изпълнение или пропуск в технологичния процес. Причините може да бъдат много и поради тоя факт се налага да почетете малко специализирана литература колеги, за да знаете какви груби или маловажни грешки да не допускате. :)
svetliopi44 - Чирак...
Ти да не си на заплата при тея та толкова ги хвалиш.
Вземи да учиш някой друг , аз теб мога да уча но нямам желание сори. ЧАО.
Аз в моята практика до сега не съм виждал баня с латекс.... или оня лъже или ти мажеш.
п.п От Борово и пирони да почнат да правят няма да си купя.
jekasus - майстор
svetliopi44 написа:
Аз в моята практика до сега не съм виждал баня с латекс....
Това жълтото как мислиш, какво е ?

Прикачен файл

DSC_0072.jpg
DSC_0072.jpg (113.56 KиБ) Видяна 3184 пъти
Чаро - Акълия
svetliopi44 написа:
+1
:lol:
Представям си какви ще са.

Колегата Боро_92, ще ме извиняваш, ама има ли здрава 'основа' що трябва да мажа с квото и да било? :?:
Еле па с розовата борова магия?

Отварям Гугъл. Чета- http://www.boro-bg.com/downloads/downlo ... l%20C2.pdf -
Ти какво разбра? Аз разбрах, че
БОРО написа:
"Животът" на сместа е около 4 часа

И говорим още за професионализъм?

koleva83 - специалист
Има ли здрава основа...и с плюнка мое да лепиш ...и со малце цимент

Така казваше един наш роднински майстор / лека му пръст/
jekasus - майстор
koleva83 написа:

Мда, само че на някои им падат плочки, наскоро имаше една тема.
koleva83 - специалист
jekasus написа:
koleva83 написа:

Мда, само че на някои им падат плочки, наскоро имаше една тема.
Може защото майстора не ги е начукал добре...
Абе не им ли излезе мармалада между фугите, не ми говори / това е лаф на друг наш семеен майстор/ :mrgreen:
eddie_92 - напреднал
Чаро написа:
svetliopi44 написа:
+1
Представям си какви ще са.

Колегата Боро_92, ще ме извиняваш, ама има ли здрава 'основа' що трябва да мажа с квото и да било? :?:
Еле па с розовата борова магия?

Отварям Гугъл. Чета- http://www.boro-bg.com/downloads/downlo ... l%20C2.pdf -
Ти какво разбра? Аз разбрах, че
БОРО написа:
"Животът" на сместа е около 4 часа

И говорим още за професионализъм?

Да сте чували за "адхезия"? Съмнявам се в предвид компетентните ви постове. :!: А да сте чували за уеднаквяване попиваемостта на основата, пориозност на основата и якостни качества на основата? Е явно не сте... има литература за любознателните, които ще прочетат и ще се запознаят с качественото изпълнение, което в повечето случаи не коства много, а малко пипе, а другите всезнайковци като вас (не визирам всички) си чешат клавиатурките. По горе посочените свойства на основите могат да бъдат подобрени с различни грундове. Понятието "здрава основа" е субективно и пълната му дефиниция зависи от факторите, които изброих. Надявам се да има колеги, които четат и са наясно, че не говоря глупости и не се заяждам с никой. Мненията ми са ориентирани единствено към добрия резултат и съвет. Не крия, че съм леко раздразнен от това, виждам много на брой коментари, които обвиняват използваните материали за лошия резултат от работата им. Плочки налепени върху латекс и грундирани с Боро. В случая, ако някой ми каже, че грунда е виновен, мястото му не е тук. Казах, че Боро е качествено и не е причина за оправдание на цели тераси и стени с отлепени плочки, а не че няма по-качествени стр. материали от него. Далеч съм от тази мисъл. Накрая ще дам един светъл пример за здрава основа нуждаеща се от грунд: една от стените в банята ви е стоманобетонна шайба. Здрава ли е основата? - разбира се, какво по здраво от бетона! Но ще налепите ли плочките си директно върху бетона? - ако го направите ще рискувате да пуснете още една тема "помощ, плочките ми паднаха". Ще трябва да извършите някои подготвителни процеси по основата, като например грундирането. Човек се учи цял живот и когато пред него седи колега с повече опит и практични (или тоеритични) знания, винаги трябва да сме готови да научим по нещичко. За това е и целта на форума, независимо дали сред съфорумниците ни има хора с образование в специалността или са достатъчно мотивирани хора, които са готови сами да постигнат нещо, всички сме обединени от общата идея. Предполагам за автора вече си е научил урока за основите и в бъдеще ще бъде по внимателен с подготвителните процеси. Надявам се още някой колега да допълни темата с полезна информация. Бих дал линкове с литература за целта, но виждам че е пълно с хора, които не се отнасят особено сериозно към постовете ми. В бъдеще ще се ограничавам, ще пиша в теми в които има достатъчно компетенти постове по проблема. Поздрави на всички съфорумници и колеги! :) :drinkers:
jekasus - майстор
koleva83 написа:
Абе не им ли излезе мармалада между фугите, не ми говори / това е лаф на друг наш семеен майстор/ :mrgreen:
Още една глупост, особено ако се фугира после със светла фуга.
koleva83 - специалист
jekasus написа:
koleva83 написа:
Още една глупост, особено ако се фугира после със светла фуга.
E ти очевидно си голям майстор. Само , че оня изрекъл глупостта за 30 г. лепене на фаянс и теракота , една плочка не му е паднала!
Пък и не знам дали знаеш, но лепилото във фугите внимателно се почиства докато е пресно. А ако някъде се забрави има един инструмент / не зная как се казва / с едни абразиви с различна дебелина , с които се прави каналче за фугираща смес.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 13

Тема "Отлепени плочки на цялата стена----помооооооощ!!!!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: