• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
ivanvasilev1970 - специалист
Здравейте, приех съвета за ф40 на мивката и Ф32 на пералнята и хукнах към Баухаус. Имат голямо разнообразие на фитинги 32 , 40, 50-точно което ми трябва, НО те са сиви. На фирма MARLEY. Не били PVC, a полипропилен. Момчето, което беше там услижливо ми обясни, че наистина били по тънки от оранжевите, но пък за сметка на това били по еластични. Тези тръби нили точно за вътрешен водопровод. Оранжевите били за външни системи. Бях си наумил да купя оранжеви, но се полакомих от разннобразието и си взех необходимите елементи. Добре ли съм направил ?
Другив тънък момент е, че тези сиви ПП тръби не се лепяли с лепило за ПВЦ тръби, каквото вчера си купих.
Момчето ме посъветва, че ако искам допълнително да осигуря хоризонталните участъци съм можел да го направя със санитарен силикон?
Това ли е начина?
Скоро ще кача снимки от полусглобените елементи да ги видите.
MamaMy написа:
Ползвай газов котлон или бензинова лампа. Това с лепенето на разглобяеми връзки има резон. Разглобих две колена които не са монтирани въобще. Бяха ми останали и си ги бях стопанисвал 5 години. Голяма изненада. Гумата се беше скъсала и се беше разделила около 1 см. Ами ако това е хоризонталната част на канализацията и тя е често пълна с вода, дали няма да изпуска от там или да се надявам, че гумата ще се сцепи все от горната страна? :?

Относно истински сифони мисля, че този е перфектен. Ползвам такъв вече 5 години и нямам нито една забележка. За тези години никога не е чистен и никога не е мирисал.

Да не се смята за реклама, но и цената в тази обява е перфектна. http://prodavalnik.com/podov-sifonmesin ... 0-i5829581#
Сега се сетих , че съм виждал месингови рогови сифини в някои от големите магазини. този от продавалник наистина е на далавера-ама в много висок. Тя моята замазка е около 7 см-ще трябва да къртя в бетона още 3.
VLADO66 - майстор
Аз не бих си купил сифон без да го пипна,поне да видя колко му е дебела решетката и пасва ли стабилно в гнездото.
MamaMy - майстор
Сухо дупе риба не яде. Аз ви казвам, че е супер пък вие ако щете вярвайте. Да не говорим, че реалната цена е над 40 лв.
Пито платено. Сифона се оказа със затвор 40мм. Който превари, той завари. Имаше и един още по-плитък. Е, купих ги и двата. :lol:
chapara - майстор
ivanvasilev1970 написа:
Твоя горчив опит при Нелепене на разглобяеми хоризонтални участъци какъв е?

И моля ви незабравяйте да ми кажете как с подръчни материали може да се прави сглобка на две тръби.
Горчивият ми опит от незалепени тръби на колеги е ужасяващ. къртене на декари настилки.А ако трябва да сме точни и да влизаме в подробности, тръбата се фасонира при вкарване във фасонна част. Това се прави с цел иизбягване на елипсите при фабричната направа на части и тръби. Конкретно, нагрява се тръбата и се вкарва във фасонната част, като преди това е извадена гумичката. Поразвърта се , така че леекинко тръбата да се посвие и да заеме елипсата на фасонната част. След това се поставя гумичката . Аз лично лепя всичко що е под мазилка и замазка.

За нагряването, има много евтини пистолети за горещ въздух, купи си един , ще го ползваш и за куп други неща.Става и с хартия, ама ще се опушиш. Казаха ти с туристически газов котлон, с бензинова лампа, правил съм го и със свещ дори(ама сажди). За предпочитане избягвай муфите и следвай при сглобките посоката на мръсната вода. :drinkers: Събота вечер е все пак :wink:

Сифоните присъединявай със "Сикафлекс", метал за ПВЦ :cool:, може да го ползваш и вместо ПВЦ лепилото, направи си проба и се увери кое е по добро, а инак за лепилото са те поизментили, намажи на една тръба от вънка и ще се увериш :wink:
Благодаря на всички за съветите.
Време е да ви покажа докъде съм стигнал и какви питанки имам. Надявам се да получа отговор на всичките, щото иначе няма да мога да продължа.
Ето това е новия вход на мръсната вода от бъдещата душ кабина:
Прикачен файл:
kanal mod4.JPG
kanal mod4.JPG (47.32 KиБ) Видяна 3951 пъти
Дъгата ф50, 87 градуса стърчи 5 см над нивото на замазката. Това проблем ли е. Не знам какво е празното място под коритото на душ кабината. Нейния сифон с какво ф завършва?

Прехвърляме се към съседната по-малка тоалетна:
Прикачен файл:
kanal mod5.JPG
kanal mod5.JPG (100.71 KиБ) Видяна 3951 пъти
Тука надявам се фитингите да са добре подбрани. Освен санитарен силикон има ли нещо по-подходящо за лепене на фитингите? За ПВЦ лепило имам резерви , защото сивите тръби за полипропилен.

Сега ще покажа картинката малко вляво:
Прикачен файл:
kanal mod6.JPG
kanal mod6.JPG (98.35 KиБ) Видяна 3951 пъти
Свързването на сифона към оранжевата тръба ще напеавя със "Сикафлекс" Това вид силикон ли е? ако не го намеря в магазина-какво друго върши работа?
Като стана дума за сифон-когато той се монтира колко трябва да стърчи над замазката. Ето вижте сифона монтиран от строителя в съседната баня:
той стърчи около 1 см. Имайки в предвид че отгове ще има решетка-това добра височина ли е. Не знам като се залепят плочките дали решетката ще е на равно с тях.
Вие на каква височина оставяте да стърчи сифона над замазката?

Прикачен файл

kanal mod7.JPG
kanal mod7.JPG (68.26 KиБ) Видяна 3951 пъти
jekasus - майстор
Идеята ми за у-то беше такава
Прикачен файл:
kanal mod5.JPG
kanal mod5.JPG (93.46 KиБ) Видяна 3947 пъти
Но и така е добре, но направи си снимки с рулетка, да не пробиеш тръбата при монтажа на моноблока.
5 санта е много високо за коритото на душ-кабина, наклони го в тази посока, че да изравнен с нивото на замазка.
Прикачен файл:
kanal mod4.JPG
kanal mod4.JPG (41.76 KиБ) Видяна 3947 пъти
Сифоните на душ-кабини завършват на ф 32.
За нивото на сифона - според подови плочки, но като знам какви замазки правят :axe:
1. За тръбата, която стърчи 5 см - щом като сифона на душ кабината завършва на ф32 -то така или иначе ще трябва маншон Ф50-32. В този случай тази тръба не може ли да се резне за нивото на замазката? Така няма да се налага да се вътри осово коляното. Или рязането не е правилно?
2. За нивото на сифона спрямо замазката-все пак ако плочките са дебели 8 мм и майстор монтира сифона-на каква височина би го монтирал?
ако аз тръгна да смятам
-имам замазка, която я приемаме за 0+5 мм теракол+7мн плочки-1.3 см
-имам сифон, които стърчи да кажем 1 см+3 мм решетка=1.3 см

Така ли се смята?

3. За лепенето на сифона към тръбата-откъде се купува СИКАФЛЕКС? Ако не мога да намеря-санитарния силикон върши ли работа?
4. С какво да запълня каналите прокопани за мръсния канал? Разтвор цимент/пясък-1:3 ? Или нещо друго. Има ли някаква техника на полагане на този разтвор-така че да е се получи напукване?
MamaMy - майстор
Свали малко изхода за мивката! Струва ми се доста висок и ще трябва да къртиш после.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "Дайте съвет как да направя модификация на мръсния канал?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: