• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
kolio78 - помощник
Много хубаво и идейно шкафче!:) Исках да те попитам в тази връзка 2 неща: 1. Какви панти мислиш да използваш, за да издържат на влагата? И, може ли от този материал да се направи долен шкаф за вградена мивка като например мивката се вгради в бял кухненски плот или нещо друго? Благодаря предварително.
gench - специалист
Пантите са обикновени.Дори и да ръждясат след няколко години общата им цена е около 10лв.
Разбира се че може да се направи долен шкаф и дори няма смисъл да слагаш кухненски плот а с по-дебело пвц например 30мм.Ще ти излезе доста по-евтино от моето.
sspoko - специалист
gench написа:
и дори няма смисъл да слагаш кухненски плот а с по-дебело пвц например 30мм.Ще ти излезе доста по-евтино от моето.
Твърдо против устойчивостта на износване и температури на този материал според мен са противопоказни за тази цел
gench - специалист
Твърдо против устойчивостта на износване и температури на този материал според мен са противопоказни за тази цел

За първото съм почти съгласен с теб ама за какви температури говориш незнам?
sspoko - специалист
предлагаш на човека да го ползва за кухненски плот а един такъв предполага че на него ще се слагат и горещи съдове понякога
MrMurdjo - майстор
Разпененото ПВЦ не става за плотове. И въобще за неща, които трябва да са механично и термично устойчиви. С нокът да натиснеш, остава следа.
колев - специалист
А и провисва от слънцето дори. За шкафчета за баня се ползвал и полистирол /полистирен/. Има резлични дебелини и повърхността му е значително по-твърда.
Elvis - специалист
Здравейте!
Темата наистина ми е полезна, но имам няколко въпроса (надявам се автора, да няма против).

1) Достатъчна ли е механичната якост на тези плоскости за по-голям шкаф (виж по-долу)?
2) Винтовете завиват ли се сигурно в този материал и дали той ще издържи развиване и повторно завиване?
3) Колко приблизително тежи лист с дебелина 15мм и площ 1 кв.м?

Става на въпрос за вратичка с височина 180см и ширина 75см. Чудя се дали пантите (стандартни, от тези за шкавчета) ще могат да се закрепят надеждно, така че винтовете да издържат тежестта на вратичката и съответно боравенето с нея... Каква е минималната дебелина за монтаж на подобни панти при положение, че вратичката ще е с тези размери? Колкото по-тънки плоскости ползвам, толкова по-лека ще е вратичката... Дайте съвет и за пантите, ако е възможно.

Поздрави.
gench - специалист
От моя скромен опит мога да кажа 4е винтовете се завинтват достатъчно сигурно в материала но е необходимо и залепване.А за тези големи размери според мен поне за вратичките ползвай 19мм ПВЦ. 1м2 с 15мм дебелина е около 1-2кг. не мога да преценя точно.За панти можеш да ползваш стандартни.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9

Тема "Шкаф за баня от разпенено PVC" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: