• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 51
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
jekasus - майстор
plochkadjia написа:
Ако не си си купил лепилото още, можеш да се възползваш от промоцията на weber, дето ти дават парични чекове за лентичките от торбите!
http://caem.bg/weber-%D0%BF%D1%80%D0%BE ... 2,180.html
Веберче, да вземеш да спреш с рекламата :lol:
ivanvasilev1970 - специалист
Здравейте,
започнах борбата в банята...Та задача номер едно е да оптимизирам размера на куфара и малко корекция във ВиК:
Прикачен файл:
bwc.JPG
bwc.JPG (54.96 KиБ) Видяна 2850 пъти

Плочките ще са 20х62.5 см
Бихте ли ме посъветвали какъв скелет да направя за куфара. Какви размери профили да ползвам и колко да са разстоянията помежду им?
Имам и въпрос относно този течен тефлон:
Прикачен файл:
tt.JPG
tt.JPG (52.34 KиБ) Видяна 2850 пъти
Ползвах го с комбинация с калчища за удължаване на едни изводи за бойлера...на опаковката пише, че стяга до след 1 час. А аз на следващия ден като погледнах избилия материал извън резбата-той си бе мек...
На опаковката пише още че е анаеробен...това означава ли, че това което в вътре по резбата се е втвърдило, а това което е отвън и има достъп до въздуха-не...
Иначе това е плана за банята:
Прикачен файл:
bwc1.JPG
bwc1.JPG (112.77 KиБ) Видяна 2850 пъти
jekasus - майстор
Колко е широчина на "куфара"? (в зелено)
Такова разположение на т.чиния и ревизионен отвор за водомери отгоре го обмисли също.
И вертикалните ППР-тръби ги изолирай, абе всичките, които са на открито.

Прикачен файл

bwc.JPG
bwc.JPG (49.72 KиБ) Видяна 2844 пъти
jekasus написа:
Колко е широчина на "куфара"? (в зелено)
Такова разположение на т.чиния и ревизионен отвор за водомери отгоре го обмисли също.
И вертикалните ППР-тръби ги изолирай, абе всичките, които са на открито.
Преди да разглобя куфара ширината му бе 26 см...Идеята ми е да я направя 20-21 см.
Исках чинията да бъде с груб към куфара, но за съжаление наяма да стане защото искам тоалетаната да е висяща, а при това положение къфара за структирата ще скрие ревизонния отвор . Затова реших чинията да мине странично...
Ще последвам съвета ти и ще изолирам тръбите...предполагам трябва да купя изолация за тръба 3/4 и после да я цепна по дължина и после да я положа...
jekasus - майстор
Водомерите можеш да ги качиш спокойно по-високо без да пипаш пломбите.
jekasus написа:
Водомерите можеш да ги качиш спокойно по-високо без да пипаш пломбите.
Мислех и за това...Мога да ги вдигна 5-6 см...не повече. Това не ми решава проблема.
jekasus - майстор
Така можеш и до тавана да ги качиш.

Прикачен файл

bwc (1).JPG
bwc (1).JPG (49.63 KиБ) Видяна 2835 пъти
Прав си...така става...Притеснява ме това че структурата ще се захване само за пода, а не за под+стена.
Какви недостатъчци виждаш при поставяна на структурата отстрани на куфара?
jekasus - майстор
За стена с по-дълги шпилки.
Единствения недостатък е излишни чупки по фаянса, а и отходната тръба ми изглежда висока.
GROHE Bs - специалист
Банята ти е перфектна за вградено казанче.И не по-дълги шпилки а шпилка метровка от която режеш колкото трябва и с дълги гайки съединяваш към тези от комплекта.След това се целиш между тръбите.Шпилката можеш и да я изкривиш малко без проблем.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 51

Тема "Ремонтът на банята в действие..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: