Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
marmoz - специалист
Мда редуцилвентила е добра защита и не е скъп.Аз лично съм си сложил и на родителите също пък дали е излишно или не за тез пари не ме интересува :) :)
erkamu - специалист
marmoz написа:
Мда редуцилвентила е добра защита и не е скъп.Аз лично съм си сложил и на родителите също пък дали е излишно или не за тез пари не ме интересува :) :)
колко струва? Прати ми моля те линк за да го видя какво представлява и колко е голямо?
marmoz - специалист
http://www.thermoeconomic.com//download ... 012-06.pdf
Ама да си кажа мнението за филтъра
Този дето го показваш според мен е излишен :) Аз имам кран,1 филтър утаиник месингов,редуцил вентил водомер и пак кран :) Тоя дето си го показал спира само по едри частици :)
erkamu - специалист
Не си прав. Има два вода вилтъра единия е постоянен-като този на снимката -не можеш да си представиш колко са микроскопични отворите му. Другия тип е сменяем филтър. Тан е някаква бяла вата.
Чаро - Акълия
erkamu написа:

Хвърли око на тази статия:
http://napravisam.net/?p=14770
цитат написа:
е с работно налягане 10 bar, максималното динамично налягане, което издържа е 13 bar, а максималното статично налягане, до което не би трябвало да се пръсне, е 30 bar.
Ма ти сериозно ли?
Аз бих заложил на италиански Китай. Кви 30 бара, кви 13бара?! Смятам, че при 13 бара филтъра на клиента ще е последното нещо,което ще гръмне по инсталацията на ВиК мрежата! При все, че водата в мрежата на Софийска вода е с гравитачно налягане- помпи има само по разните абонатни станции на по-високите сгради.
И имайки предвид качеството на ремонтните дейности на "Райкомерс" и подобните подизпълнители на Софийска вода, пак се повтарям, при повишено налягане филтъра ще е последното нещо, дето ще гръмне по веригата!

п.п. дочетох през редовете. Те на тва му се вика 'продуктово позициониране' :lol: както Бобайко прави с БТВ, НТВ и други .
цитат написа:
произведен в един от европейските заводи на реномираната американска компания WATTS Industries. Тя е основана преди България да възкръсне като държава на европейската карта – през 1874 г. и е един от световно утвърдените лидери в своята област. Вентилът е пригоден за максимално входящо налягане на водата 25 bar.
Тани - модератор
+1 Отвсякъде личи, че статията е поръчкова! Егати и многословието! Как успяха с толкова много думи, да кажат толкова малко !
erkamu - специалист
те.е спокойно мога да слагам филтър без никакви подобни там ред вентили...
MamaMy - майстор
Слагай! Пета година почвам с един такъв. Когато го взех даже и майсторите не бяха виждали. Наложи се да ги уверявам, че го монтират на моя отговорност. От тогава 2 пъти съм сменил филтърния елемент. Първия път смених оригиналния памучен пак с такъв, и после сложих такъв за многократна употреба. Един път го мих. Нямаше почти нищо освен малко лигаво по него.
Тани - модератор
Филтъра се сменя всяка година, независимо от състоянието му! Все пак струва по-малко от кутия цигари!
Ти си щастливец с тази чиста вода! При мен става кафяв от ръжда още първата седмица :x
MamaMy - майстор
Че аз Тани за какво съм избягал от града? Ако нямаше нещо което да компенсира неудобствата и повишените разходи, не бих се махнал от цивилизацията. Все пак не съм селянин по душа и са ми чужди земеделието и животновъдството. Имам и бележка от личния лекар с което ми забранява лопатирането и мотиканството :-D

Тема "Филтър за вода???" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: