Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
alexiva - специалист
jekasus написа:
Лепило Чужди няма да рекламирам, когато има добри български.
Нямал съм удоволствие да работя със гипсови блокчета, така не съм сигурен напълно. Но бих заложил на винтове за дърво D - 5мм, дължина - малко по-къса от дебелината на блокчето. Бързия начин да захванеш мрежата е със шайби, бавния със тел. Първо шпакловка - не нанасяш като художник, а стържиш като хамалин.
Можеш да нанесеш и един "гребен" с маламашката. Като изсъхне, закрепваш мрежата. После мазилка с ВЦМ или само цимент и пясък. Ще стане здраво, като мавзолеят на Димитров. :-D Това всичко само, зидарията е много крива.
За мен грунд в банята е излишно хвърлени пари на вятъра, тук други да дават съвети.

Тези стенички здрави ли да?
Ми бая ги млатих:) Стоят си! Какво е ВЦМ? Препоръчай някакво лепило, моля! Да разбирам ли,че си на мнение,че лепилото ще спой върху гипса и без грунд?
jekasus - майстор
ВЦМ - вароциментова мазилка. От варта се отказах , замествам с това(цъкни със мишката върху думата, също и върху лепило от предния ми пост.
А какво ще направи грунда?
VLADO66 - майстор
Грунда ще намали попивната способност на гипса-колкото по-бавно дърпа мазилката по-добре.
alexiva - специалист
jekasus написа:
ВЦМ - вароциментова мазилка. От варта се отказах , замествам с това(цъкни със мишката върху думата, също и върху лепило от предния ми пост.
А какво ще направи грунда?
Малко се обърках...Като се прави хастара първата ръка с препоръчаното от теб лепило, после мрежа и после цимент с пясък и пластификатора така ли? За самото лепене на плочките пак ли същото лепило? Изненадвам се,че ЦМ11 не е добро, само дето го хвалят.
alexiva - специалист
VLADO66 написа:
Грунда ще намали попивната способност на гипса-колкото по-бавно дърпа мазилката по-добре.
Значи без грунд върху гипсовите блокчета. Но какво да се направи върху противното кафяво лепило от снимките? Там да се слага ли грунд или пак без? И един подвъпрос: Ако се прави замазка да се положи ли грунд преди да се нанесе? Основата е се рони и излиза доста пясък и си мисля дали не е добре да се фиксира с нещо да не се рони така. И ако знаете до каква дебелина на замазката може да се полага саморазливка?
VLADO66 - майстор
Напротив,с дълбокопроникващ грунд.Аз не бих слагал ВЦМ и метална мрежа защото системата става много тежка и дебела за критична основа като гипса въпреки дюбелирането.
alexiva - специалист
VLADO66 написа:
Напротив,с дълбокопроникващ грунд.Аз не бих слагал ВЦМ и метална мрежа защото системата става много тежка и дебела за критична основа като гипса въпреки дюбелирането.

А кой грунд би препоръчал? Да разбирам,че ти си са вариант без грунд при гипса,една ръка теракол, силиконова мрежа и пак теракол и същото върху кафявото лепило,но с грунд? Притеснява ме, че в банята ще има влага, а гипса е хидроскопичен. Дали теракола върху него ще спре влагата да стигне до гипсовите блокчета?
jekasus - майстор
Трябва ли да се повтарям, че мазилка само, ако са криви стени.
При 2-3 см отклонение ще се измъчеш да изравняваш с лепило, на де говорим за финансовата част.

Тема "Плочки върху гипсови блокчета?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: