Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
nikolovvd - майстор
martin_ganev написа:
Като заговорих за бойлера се сетих ...
Ганев, един съвет от препатил! Купи си още една гъвкава връзка на изходящата вода за резерва, защото от топлата вода след година, максимум две, този ще "изгори", ще се "одърви" и ще се спука. За нещастие това се случва в Петък вечерта, Събота или Неделя , когато няма от къде да си купиш. Заради оплетката водата хвърчи във всички посоки и не е никак приятно да те залива вода над 60 градуса.
i486 - специалист
martin_ganev написа:
Сега като се огледам и намирам няколко косура но не е болка за умиране, най много ме дразни разполовението на сифона.Уж трябваше да бъде по фугите на плочките а се получи това но карай.
Ето "правилното" разположение на сифона. При мен това поне мисля, че се получи. Цялата хватка е реденето на подовите полочки да започне от сифона, а не да се мери и цели отдалече.

Прикачен файл

Image206_2.jpg сифон
EDI - майстор
nikolovvd написа:
martin_ganev написа:
Като заговорих за бойлера се сетих ...
Ганев, един съвет от препатил! Купи си още една гъвкава връзка на изходящата вода за резерва, защото от топлата вода след година, максимум две, този ще "изгори", ще се "одърви" и ще се спука. За нещастие това се случва в Петък вечерта, Събота или Неделя , когато няма от къде да си купиш. Заради оплетката водата хвърчи във всички посоки и не е никак приятно да те залива вода над 60 градуса.
Вземи си мека връзка, че и малко друга арматура.Тоя спирателен кран, дето ти е на студената вода, до 1 година го пиши бегал.Първо ще спре да се затваря сферата, после ще се счупи врътката, а накрая и от стената ще изпадне, като го понапънеш.Аз преди 10-ина дена тръгнах да развивам пластмасовата гайка на маркуча на пералнята към крана, а то в ръцете ми остана цялата конструкция спирателен кран-арматура - кран за пералнята и меката връзка към студената вода /всичко увисна на нея/.Парчето от спирателния кран, завит към тръбата за студената вода остана в стената.Добре, че беше към 16 часа следобед и бях в отпуска.За 1 час отново оправих нещата.И благославям майстора, дето ми прави водата преди 10-ина години, че на ПВЦ изхода за водата има завит удължител 2 см, та направо със шестограна свалих удължителя, не си играх да кълцам и пробивам, а нов удължител и т.н..Сега вече сложих бронзов кеклов спирателен кран и сигурна работа.
nikolovvd - майстор
:lol: И ти ли Бруте!
Това е голям номер и нека ВСЕКИ си вземе бележка, защото ако това се случи и нямате такъв удължител или муфа, оставате без вода за неопределено време или поне докато махнете останалата в стената резба на скапания китайски боклук. Иначе при мен резбата излезе с показаната на снимката отверка.

Прикачен файл

Отвертката.jpg
Отвертката.jpg (26.72 KиБ) Видяна 1870 пъти
martin_ganev - специалист
Всички изводи за вода са с удължители , дано нямам проблем и на мен не ми харесват крановете но дано издуржат.
Относно сифона и плочките точно този ефект кобто е показал колегата търсех но уви нещо не го направиха така.Ако имах плочки щях да ги накарам да го развалят и направят нанпво но плочките за пода стигнаха точно та добре че не се счупи някоя че трябваше да чакам доставки и тн.И така както е сега ще му свикнем ама си знам че нетрябваше да е така.

Тема "Предстоящ ремонт на баня-съвет." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: