Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Emerald - модератор
edno_momiche написа:
много странно на всякъде където предлагат врати казват, не ви препоръчваме интериорна врата за баня, направете си пвц.Едва ли не не искат да ни продадът врата
Вероятно това което предлагат е талашит, а той се раздува страхотно и от най-малката влага. Търси си качествена дървена или ламинирана с добро покритие. :?
bachest - напреднал
velsi написа:
Струва ми се, че попрекаляваш малко с тези твоите световни дизайнери! Май започвам да разбирам Стефан. Дали някой от въпросните светила на дизайна някога през живота си е посещавал българска панелна гарсониера?! Дали има представа изобщо за какво става въпрос и дали би се наел да направи дизайн за такова "жилище"? За какъв дизайн говорим като болшинството от хората водят отчаяна борба за съществуване и се опитват с минимум средства да направят подобието на дом, което обитават малко от малко нормално за живеене. Трябва да те уверя, че на хората обитаващи такива жилища им е най-малкия проблем от какъв материал ще им е вратата на банята стига да може да се затваря и да не е изгнила и мухлясала.
В тази връзка една алуминиева врата е добро решение. Затваря се и уплътнява перфектно, не се влияе от влага, не се нуждае от боядисване, лакиране или каквато и да е поддръжка, освен елементарно почистване, може да се поръча на практика във всеки един цвят. Не е дизайнерски шедьовър, но за 250-270 лева - толкова.
Последна промяна от bachest на вт яну 27, 2009 2:07 pm, променено общо 1 път.
velsi - Почетен майстор
Може би си прав. Съгласен съм. Но не е само това.
miroslav - напреднал
Добре ..... Съгласен съм с всички но не стана ясно каква врата мога да си избера и аз.
Щом имате идеи споделете ги.
Пуснете някоя снимка на врата достойна за баня.
И на мен ми се налага да сменям врата но не съм решил каква ....
Затова и аз ви моля да ми покажете нещо .....
vivian - помощник
И аз трябва да сменям вратата на банята. Така че моля ви, ако някои има повече опит да сподели.
Вратите за баня различават ли се по нещо от другите интериорни врати или може да си взема коя да е интериорна врата?
Ако може направо да ми кажете някаква марка или магазин, в които да ги видя.
Emerald - модератор
Не ви ли беше достатъчно толкова обсъждане? Производителите на врати винаги имат серия врати за баня. Те се отличават не само като размер, но и като подбор на материал и съответно покритие. Там където трябва, по-чувствителния към влага материал е защитен съответно- ламиниран, фурнирован, покрит със специални лакове и т.н.

Изображение

Изображение
Здравейте! Бихте ли ми казали къде в София мога да си поръчам плъзгаща врата за банята?
go6o87 - напреднал
оп и аз много се двуумя между пвц или дървена врата за баня :? някой може ли да ме посъветва, защото дървените са много хубави (от вътре бяла а отвън кафява, абе като по американските филми :lol: ) но ми искат съми около 700 лева за вратата само.... а пвц е 350
и сега не знам... някой да даде акъл
Sav4ev - специалист
Ако изпипаш добре старата врата, със сигурност ще се получи по-красиво отколкото PVC или Алуминий. Най-важното при влажни помищения е да използваш бои или лакове издържащи на влага и плесени/мухъли. Например паркетните лакове НЕ са подходящи за влажна среда. МНОГО е важно да свалиш вратата от пантите и МНОГО добре да обработиш долния край на варатата - в 99% от случаите долния ръб на вратата не е боядисан и започва от там да раздува и да оттлюпва боята. Хубаво е первазите, ако са дървени или МДФ, да се свалят и да се боядисат и от вътрешната страна, както и скритата част от касата. Ако я направиш качествено /и ако вече не е изгнила/ ще изкара над 20 години.
vivian - помощник
Пообиколих няколко магазина за интериорни врати. Никой няма серия врати за баня.
Единствено в Солид предлагат интериорни врати, които стават за баня. Обработват интериорните врати с някакви специални лакове, за да издържат на влагата, но се доплаща 80 лева за обработката.

Тема "въпрос за врата за баня?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: