Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Gadnyara - специалист
Какво е цукало?
chapara - майстор
ivo_steel написа:

, а продължаваш с дървените философии ... Точно заради такива като теб ,.................... , която се намира на двора и цукалото не е мръднало повече от 10 г. !
Аз за разлика от теб никога не съм имал външна тоалетна на двора :-D
ivo_steel - специалист
chapara написа:
ivo_steel написа:

, а продължаваш с дървените философии ... Точно заради такива като теб ,.................... , която се намира на двора и цукалото не е мръднало повече от 10 г. !
Аз за разлика от теб никога не съм имал външна тоалетна на двора :-D
Вие ,повечето граждани от Софето и дворове нямате ,а аз си имам ,дворче ,хубава беседка с барбекю и пещ , много ясно че и тоалетна ще имам ,но това е друга тема.
PCL82 - майстор
Има по-елегантен начин:

1. Наглясяш си каналната тръба. (ползвай по възможност само твърда връзка с гумено уплътнение. Никакви хармоники.) Връзката да няма резки чупки.
2. Бележиш на пода контура на чинията с фулмастер.
3. Приготвяш си парче фибран с подходяща дебелина.
3. Очертаваш чинията върхи фибрана и изрязваш очертанието с макетно ножче или с нагрят кантал захранен от ниско напрежение.
4. Ползваш фибрана с изрязаната дупка за кофраж като го залепваш с хартиено тиксо за пода на точното място на чинията.
5.Приготвяш разтвор от високоякостен цимент или разтвор за мозайка и правиш нивелирана повърхност в кофража. Чаакаш да стегне.
6. Пробиваш отвори за дюбелите. Мажеш със силикон по ръба на площадката, слагаш чионията и стягаш с болтовете.
7. Оформяш ръба под чинията според ситуацията с фугир, силикон, изрезки плочки, чембер от неръждаема стомана (ползват такива за скоби по електрически стълбове).
chapara - майстор
Бива, само по т.7 бих казал че оформянето според мен е най-добре с фугираща смес или полиуретанов уплътнител и че по този начин винаги можеш да подмениш чинията безпроблемно без "мамата" и голямия чук =D>
рашкета - специалист
Еееееее, ако ще е със сложнотии аз бих очертал, после прецизно изрязване на плочките и премахване на същите и лепилото под тях. После мисля, че е ясно какво следва.......Щом пода е толкова некачествено изпълнен съм сигурен, че ще има повече от 3см лепило+плочка......

Тема "Задигане на тоалетна чиния?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: