Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
чет ное 14, 2024 11:06 amPepper написа:

Извинявайте за некомпетентността, затова питам, пък и съм жена ](*,) ( и на мен ми се виждаше че е проблемно)Как може да се повдигне моноблок след като плочките са поставени? или всичко нанов да се прави?
Дали няма вариант да се свали извода за тръбата през куфара? Чудя се кое ще бъде по-безболезнено... и докато майстора не си е заминал...

През куфара е най-лесно, за една плочка става дума. Отзад се вижда нещо спукано, то пък какво е?
От тази снимчица аз не успях да видя проблема, пък и при мен съм си правила тези връзки с гофра. (сама!!!)

п.с. Клиент е редно да е некомпетентен, не му е това работата. Доволният клиент чете и пита и разбира от нещата...
Pepper - помощник
чет ное 14, 2024 11:21 amn_a написа:
чет ное 14, 2024 11:06 amPepper написа:

Отзад се вижда нещо спукано, то пък какво е?
- няма спукано, още не е фугирано.
От тази снимчица аз не успях да видя проблема, пък и при мен съм си правила тези връзки с гофра. (сама!!!)
- вижда се, че коляното идва над извода на самия моноблок, който трябва да се включи в него. За нивото се притеснявам, ясно е, че с мека връзка ще се свържат, въпросът е оттичането как ще се получи при тези нива. иначе меки връзки и аз съм сменяла, но при доста по-правилен наклон.

п.с. Клиент е редно да е некомпетентен, не му е това работата. Доволният клиент чете и пита и разбира от нещата...
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Долния ръб го виждам на нивото. Горният надали е толкова важен. Като сложиш гумата от картинката на Чапара и ще заспи
И все пак виждам спукано отзад :-)

Мислиш да фугират след монтаж на чинията ли? Забавничко
Pepper - помощник
Мислиш да фугират след монтаж на чинията ли? Забавничко
[/quote]

Не, не мисля това, просто реших да премерят моноблок а, защото ми се видя че работят на око.

А за гумата ми е ясно, тя обаче няма да промени факта, че водата ще трябва да тече нагоре.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
чет ное 14, 2024 11:40 amPepper написа:
... няма да промени факта, че водата ще трябва да тече нагоре.

Така, връщам се на моя проблем със снимката. От тази снимка, Аз не разбирам за наклона. Виждам само едно несъосие.
Като махнеш тръбата и сложиш чинията до отвора в стената, как са нещата? Кое и колко е по-високо???
Pepper - помощник
чет ное 14, 2024 11:43 amn_a написа:

Така, връщам се на моя проблем със снимката. От тази снимка, Аз не разбирам за наклона. Виждам само едно несъосие.
Като махнеш тръбата и сложиш чинията до отвора в стената, как са нещата? Кое и колко е по-високо???
чинията ще бъде поставена, както е на снимката. тръбата би трябвало да има лек наколн надолу, към главната вертикална, за да се оттича правилно. сега е хоризонтална и пак е над тоалетната. Излизайки водата от моноблока ще трябва да се изкачи до тръбата. мисля си, че това може да затрудни оттичането и да се задържат фекалии и хартия.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
чет ное 14, 2024 11:46 amPepper написа:

чинията ще бъде поставена, както е на снимката. тръбата би трябвало да има лек наколн надолу, към главната вертикална, за да се оттича правилно. сега е хоризонтална и пак е над тоалетната. Излизайки водата от моноблока ще трябва да се изкачи до тръбата. мисля си, че това може да затрудни оттичането и да се задържат фекалии и хартия.
Долният ръб на тръбата е на нивото на долния ръб на чинията
КАТО МАХНЕШ ТРЪБАТА И СЛОЖИШ ЧИНИЯТА ДО ОТВОРА В СТЕНАТА, КАК СА НЕЩАТА? КОЕ И КОЛКО Е ПО-ВИСОКО?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
чет ное 14, 2024 11:25 amPepper написа:
В червената елипса?

Прикачен файл

т.jpg
Pepper - помощник
чет ное 14, 2024 11:52 amn_a написа:
чет ное 14, 2024 11:25 amPepper написа:
В червената елипса?
Това е нефугиран вътрешен ъгъл зад куфара. Това не е част от темата.
Pepper - помощник
чет ное 14, 2024 11:50 amn_a написа:
чет ное 14, 2024 11:46 amPepper написа:

Долният ръб на тръбата е на нивото на долния ръб на чинията
КАТО МАХНЕШ ТРЪБАТА И СЛОЖИШ ЧИНИЯТА ДО ОТВОРА В СТЕНАТА, КАК СА НЕЩАТА? КОЕ И КОЛКО Е ПО-ВИСОКО?
Разбрах от първия път, но това упражнение няма да помогне, защото не променя пътя на водата от тоалетната.
Долния ръб би трябвало да влезе в тръбата, не да е почти до нея.
Дано тази снимка даде допълнителна представа.

Прикачен файл

IMG_20241114_115540.jpg
IMG_20241114_115540.jpg (114.44 KиБ) Видяна 443 пъти

Тема "Височина извод за тоалетна" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: