• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
pavelvasilev - специалист
пет дек 13, 2024 10:19 pmhidrazin написа:
пет дек 13, 2024 9:55 pmpavelvasilev написа:
Редактирах си мнението...
Благодаря, така е в духа на форума.
:partyman:
P.S. Иначе аз съм си спокоен - Хата Рама, Хата Йога, Вита Йога, Рама Хата или каквато друга простотия ти хареса... :)
P.S. 2 ЖОКЕР от мен.
Не знам какво е имал в предвид chapara с думата "прозорец".
Но пък лично за мен врата със СТЪКЛЕНО огледало по целия размер на вратата си е таралеж в гащите и не само...
Освен ако огледалото не е полимерно/пластмасово ама тогава толкова ще е и огледало.
Ти си решаваш и ти си носиш раничката... И решението си е твое.
Това си е мое мнение и никого не ангажирам с него!
Относно огледалото, кое е притеснителното, че може да се счупи, избият черни петна на огледалото или...?

Огледалото няма да е откъм страната на мокрото помещение, там ще си е пвц термопанел?
chapara - майстор
Ами за 100тен път ще поясня. Къде вътре в дома си имате праг 5см.?
Това е врата тип балконска., демек прозорец. Отличава ли се с нещо?
chapara - майстор
Ако разликата не е ясна, снимката не е реклама (произволна от нета), ето ви врата:

https://www.vrati.biz/aluminievi-vrati/ ... %B5%D1%80/
chapara - майстор
Ако разликата не е ясна, снимката не е реклама (произволна от нета), ето ви врата:

https://www.vrati.biz/aluminievi-vrati/ ... %B5%D1%80/
Гледай при пода.
Освен това светъл отвор за монтаж от 200/70 ? Височината ням да коментирам, но ширината за подход е клаустрофобична, 60см.
Сега вярвам всичко е ясно?
pipilica - майстор
пет дек 13, 2024 10:32 pmchapara написа:
Ами за 100тен път ще поясня. Къде вътре в дома си имате праг 5см.?
Това е врата тип балконска., демек прозорец. Отличава ли се с нещо?
Принципно си прав но, аз скоро монтирах същата врата само че без огледалото на панелна баня, тоя долния праг стъпи на мозайката и като сложих плочките от него остана към 1-1.5 сантима колкото да не прелива вода. Та не е казал къде и как ще я монтира, може и да стане и да няма 5 санта праг.
За цената съм проверил, имам познат който работи във фирма за дограми и ми даде същата цена, така че и да обикаляш по фирмите няма да намериш по-евтина.
За ширината също си прав, аз за това отрязах с флекса от панелата, тя е само 6 сантима, и се реже на веднъж и си монтирах врата 70 санта светъл отвор.
Вратата за мокрото помещение се намира в топъл гараж с ТЕЦ, ето снимка, дървената каса съм я премахнал и размерите са 74 см ширина и 197 см височина, ето снимка:

Изображение

Ще бъде врата без долен праг задължително, само четки отдолу че и без това има праг от плочките, вижда се на снимката, снимката е с лошо качество че е увеличавана и изрязана където е мокрото помещение.
pipilica - майстор
Ми немаш проблеми, ще се наложи да къртнеш малко от едната страна, по-лесно ще изкъртиш стена отколкото да се чудиш с какво да запълниш ралъка ако монтираш по-тясна врата, и отгоре щот повечето готови врати са на 2 метра високи. Режи с флекс, да има яко прах ама после е по-лесно с монтажа и обръщането.
съб дек 14, 2024 8:42 ampipilica написа:
... и отгоре щот повечето готови врати са на 2 метра високи. Режи с флекс, да има яко прах ама после е по-лесно с монтажа и обръщането.
Колко висок да направя отвора, точно 2 метра или 203 см, за да има къде да уплътни монтажната пяна или да бъде плътно 2 метра?
pipilica - майстор
Иди си купи вратата и тогава режи стени, по сантим от страна да пуснеш пяна, аз даже за малки фуги пускам лепило за изолация, не надува много и държи пак толкова здраво. Гледам старата каса е широка а новата е тясна, мисли къде да монтираш вратата и как и с какво ще обръщаш.
съб дек 14, 2024 9:03 ampipilica написа:
Иди си купи вратата и тогава режи стени, по сантим от страна да пуснеш пяна, аз даже за малки фуги пускам лепило за изолация, не надува много и държи пак толкова здраво. Гледам старата каса е широка а новата е тясна, мисли къде да монтираш вратата и как и с какво ще обръщаш.
Благодаря за съветите :)
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "Врата за баня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: