• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
jekasus - майстор
Аз даже се замислих, и снимах за критика...
Същност опитах се да прегледам снимките от фейса(нямам рег там), видях старата школа - без фуги, без нивел, без ....
Бюджетни майстори си имат бюджетни клиенти, аз там работа нямам, и не искам да ги обсъждам...

Прикачен файл

20230414_171415.jpg
B0bi - специалист
Хубаво плюете майстора, а ма ... Собственикът си е искал това положение на сифона. Бихте ли казали с какво е трябвало да бъдат изрязани ъглите, за да станат гладки?
Гранитогреси днес има разни. Има жестоко твърди. Не съм убеден, че коментиращите тук бихте направили въпросните срезове на този грес перфектно. Знам, че диска трябва да е тънък. Колко тънък е вашият диск?
А в Испания (и на доста други места в Европа) нямат сифони. Къпе се във ваната, а помещението е без сифон.
Линка към страницата на майстора нищо не ми отваря, а на вас?
Chefo77 - майстор
B0bi написа:
Хубаво плюете майстора, а ма ... Собственикът си е искал това положение на сифона. Бихте ли казали с какво е трябвало да бъдат изрязани ъглите, за да станат гладки?
Гранитогреси днес има разни. Има жестоко твърди. Не съм убеден, че коментиращите тук бихте направили въпросните срезове на този грес перфектно. Знам, че диска трябва да е тънък. Колко тънък е вашият диск?
А в Испания (и на доста други места в Европа) нямат сифони. Къпе се във ваната, а помещението е без сифон.
Без да съм плочкаджия, какво ще получа, ако отрежа перфектно този гранитогрес покрай сифона? Както е така, Г-образно, не прав диагонален срез.
Боби, има различни машини и консумативи за фаянс, за теракота, за гранитогрес, за камък и т.н. Работа на изпълнителя е да прецени какво точно да използва, за да няма нащърбване. Моите клиенти не се интересуват с какво ще им режа паркет/ламинат/винил, нито как ще получа перфектно припасване - те си плащат за труда, уменията и знанията ми. Ако аз не знам как да го направя - да се таковам в специалиста, нали?
Димитър Димов - специалист
И в Южна Италия за няколко години работа не сме правили баня със сифон,така че ако е захванал там занаята е нормално да не знае как се поставя сифон.
Chefo77 - майстор
пет апр 14, 2023 5:59 pmДимитър Димов написа:
И в Южна Италия за няколко години работа не сме правили баня със сифон,така че ако е захванал там занаята е нормално да не знае как се поставя сифон.
А като гледаш другите срезове на плочките, да не би и друга геометрия да имат в Италия/Испания? :D
B0bi - специалист
Той сифона си го е поставил както е пожелал клиента.
Моля някой да си покаже машината, с която ще направи перфектния срез!
Не мисля, че след фугиране ще изглежда много зле.
Chefo77 - майстор
Ето с това, дискът е най-вдясно.
Прикачен файл:
GWS.jpg
voxbg - помощник
Хубаво плюете майстора, а ма ...
Не, наистина, не беше това целта. Грешката е изцяло моя, че не видях как изглежда сифонът още в началото.
Той започна от пода, не от стените. И беше мокър, нямаше как да се стъпва. От вратата погледнато изглеждаше наред.
На следващия ден имаше картони върху пода и просто не погледнах.
Просто за един едно е "перфектно", за друг - друго.
Явно нашите разбирания за перфектност се разминаха.
За всеки има място под слънцето, да е жив и здрав човекът.
На мен не ми хареса работата му, но за друг може да е ок.
Просто питах дали мога да си оправя сифона някак, стените от снимката са свалени вече.
Днес взех гипсокартон и ако не намеря до ден-два някой, който да ми помогне да се оправи, ще ги нарежа и налепя сам.
Може да не стане по-добре, но поне ще знам, че съм си 100% виновен само аз.
B0bi - специалист
Ще бъде много добре ако покажеш какво си постигнал сам.
chapara - майстор
пет апр 14, 2023 5:36 pmB0bi написа:
А в Испания (и на доста други места в Европа) нямат сифони.
Опа, свали топката по тревата :)
Ти колко пъти си бил в Испания :?
Пък ,,мастОра" да си избира бани без сифони тогава, такива дървени в другия край на двора :lol:
Дискове, фрези, водни диамантини, лазерни нивелири и др. всеки си избира с какво да работи според това какво иска да постигне. Аз лично си купувам най-скъпото!
Колко е дебел диска няма значение. Значение има какъв е! Има шайби за шлайфане и полиране всякаква едрина и за всеки матрял.
Но да приключим с уроците, звънеца би! Свободни сте :wink:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9

Тема "Ужасно нарязани плочки около сифон - какво да правя?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: