• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 11
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Durlioburlio - напреднал
пон юни 12, 2023 11:51 amchapara написа:
пон юни 12, 2023 11:44 amDurlioburlio написа:
пон юни 12, 2023 11:25 amMitashki_MM написа:
Без да съм топ специалист ми се струва, че може в това да е проблема. Няма да ви струва кой знае колко да изчоплите внимателно фугата от ъглите, да почистите хубаво мястото вкл. и с разтворител и да си нанесете там санитарен силикон или полиуретан.
Т.е. Да сложа силикон под фугата? Правилно ли разбирам? И от горе фуга пак?
Банята на гипсокартон ли е?
Да, гипсокартон, ако не ме лъже паметта беше зелен и само в ъгъла на душа беше с нещо сиво, което строителя нарече хидроизолация :)
Вентилатора е с плочка, нямам идея за марка и модел. Прилагам снимка.
Благодаря ви от сърце за съветите и идеите!
Утре ще изчегъркам фугата
Прикачен файл:
IMG_0255.jpeg
chapara - майстор
Само в ъгъла?? :? :shock: ,а по картона и пода няма ли измазана хидроизолация :shock: :shock: или плочките са лепени на хартията :? :?

Ако е така, тоя който ти ги препоръча, не ти е приятел!!!
Durlioburlio - напреднал
пон юни 12, 2023 1:06 pmchapara написа:
Само в ъгъла?? :? :shock: ,а по картона и пода няма ли измазана хидроизолация :shock: :shock: или плочките са лепени на хартията :? :?

Ако е така, тоя който ти ги препоръча, не ти е приятел!!!
Ами то се оказа, че приятелите ми и те колкото мен разбират 😀
Ето снимка на снимка от преди скъпия некачествен ремонт
Прикачен файл:
IMG_0258.jpeg
Mitashki_MM - специалист
Е ако е гипскартон отзад май повечето хора препоръчваха ъгловите фуги на стените и пода да се правят със силикон дето да обира вибрациите и различните линейни разширения. Ей каквото прави това момче от 12-тата минута някъде:

Чапара - има ли някаква марка и модел циментова фуга дето да препоръчваш на полуаматьори, с която да докарат задоволителни резултати?
chapara - майстор
Е, поне в душ зоната има хидроизолация и на 20 тина санта от пода. Голяма икономия :lol:
chapara - майстор
Всички маркови фуги са добри. За собствено успокоение на Церезит за басеини ЦЕ 40.
jekasus - майстор
Прегледах снимките, и смесителя, и държача за ръчен душ са проблемни.
Демонтаж на външни части и силикон за уплътнение на отвори(плочка/смесител и извода за ръчен душ), ПУ също става за тая работа, ефекта е същ. Смесителя е китайски, или е с яко итальянско име, но си е пак китайски боклук.
Все пак мисля, че проблема е в държача на душа, едно да намажеш хидро, другото е да го направиш със акъл.
Мазането е лесно...
Хидро е черно, което ме притеснява, дано да не битумно, не е приятел със циментови лепила...
yanko78 - специалист
Има фирми за обследване на течове. Не знам колко взимат, но го давам като идея, преди да къртите. Ако има някакъв теч от смесител, душ и т.н. едва ли ще минете 5 години без да се отремонтира.
Никой не е застрахован от нежелана грешка и всичко е поправимо. Може да минете с 1-2 изкъртени плочки и нещата да се оправят.
chapara - майстор
А, навя ме за мисълта, ,,застраховане на жилище". Има резон да се обмисли. Аз съм застрахиван и за 20 години на пред съм си взел парите.
Durlioburlio - напреднал
Здравейте отново и благодаря за отзивите. Ще се опитам да запълня кухините на смесителя и според мен от там влиза вода. Няма как да се размина с малко къртене, защото това е една плочка 160/250. Ще трябва цялата да отиде, а беше майка си и баща си скъпа.
Не знам каква карма изкупувам, но освен “майстора плочкаджия” извиках и “майстор ВиК”, който като на пълен идиот ми обясни, че нямало ама никакъв шанс да влиза вода от кухините в смесителя, защото цитирам “тя водата пръска и отива на страни, проста физика” :rolleyes:
Понеже съм сама жена с детето, си въобразявах, че даже ще работят по съвестно, но яко съм се объркала.
Та, да си дойдем на думата.
Петното си е там, втори ден душа не е ползван.
Днес се хванах да човъркам.
Фугата от ляво на дясно почти изчезва, под милиметър е. Петното не е само на повърхността, а си е до края, до където мога да търкам, понеже не ми влиза вече “уреда”.
Хванах и един макетен нож и колкото можах изкарах. В ъгъла излиза нещо черно, което може да е или хидрото, или мухъл, или черен фугин от страничната стена.
Мисля, че не е мокро. Слагах разни хартии навътре да видя дали ще се навлажнят.

По късно днес ще проведа експеримент да пусна душа в мивката, да видя дали нещо някъде капе или е само при мокрене на смесителя.
Според вас дали е добре идея да мина с разредител?
Прикачен файл:
IMG_0269.jpeg
Прикачен файл:
IMG_0268.jpeg
Прикачен файл:
IMG_0265.jpeg
Сега с тази толкова малка фуга даже не знам как ще фугирам :?
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 11

Тема "Мокро петно на фуга" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: