Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Ми то така се прави. Найлон за влагоизолация, после топлоизолация, пак найлон да не я мокри замазката и изливаш. Ако искаш, си заложи подово:-) Било голям кеф
dragonn2 - специалист
До тук го докарах. Гледам да бутна отвора за тоалетната максимално до стената, за да може структурата да излиза минимално напред, съответно куфара да е тънък. Има още работа, но нямах нужните фитинги. Утре ще е финален монтаж, надявам се.
С какво да фиксирам тръбите да не мърдата преди да ги заровя? Смятам да сложа малко монтажна пяна около тях и след това земя, чакъл и парчета от изкъртената мазилка.

Прикачен файл

20250118_150755.jpg
chapara - майстор
Така куфара хич няма да е малък и въобще няма да го вкопаеш в стената. Карай🤔
dragonn2 - специалист
На снимката явно не се вижда добре, но съм изкопал малко от стената там където ще излиза канала. А структурата ще гледам да е минимално издадена напред. До колкото видях те се регулират от шпилките.
chapara - майстор
съб яну 18, 2025 10:43 pmdragonn2 написа:
На снимката явно не се вижда добре, но съм изкопал малко от стената там където ще излиза канала. А структурата ще гледам да е минимално издадена напред. До колкото видях те се регулират от шпилките.
При монтажа ще видиш😊
dragonn2 - специалист
Придобива финален вид. Остана да прекарам тръбите по стената за мивката и пералнята. След това ще слагам замазка до някакво ниво, отгоре ще има изолация 3см и още замазка. Надявам се да станат нещата.

Прикачен файл:
20250119_171404.jpg
Прикачен файл:
20250119_171417.jpg
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
нед яну 19, 2025 7:18 pmdragonn2 написа:
20250119_171404.jpg
Сивата вода от дебелата тръба ще връща в тънката тръба
mrsch66 - специалист
3 см изолация са изхвърлени пари, изкърпи дупките около тръбите не е ннужно а ги покриваш с замазка и положи максимално изолация което позволявя нивото за да имаш ефект от подовото.
dragonn2 - специалист
n_a написа:
Сивата вода от дебелата тръба ще връща в тънката тръба
Ако говориш за тръбата към кухнята, наклонът на дебелата тръба е доста и се надявам да не връща.
chapara написа:
Бойлер?
Бойлер има в мазето. Хубавото е че не е далече, може би на 1 метър от лявата стена на банята.
mrsch66 написа:
3 см изолация са изхвърлени пари, изкърпи дупките около тръбите не е ннужно а ги покриваш с замазка и положи максимално изолация което позволявя нивото за да имаш ефект от подовото.
Мислех да сложа 3см изолация и 4см замазка, защото доколкото прочетох това е минимума на замазка. Възможно е да сваля още от старата, но не съм сигурен точно колко. Колко мислите че е минимума изолация, който да си струва?

Тема "Сложна схема на канала в банята" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: