Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
petia4444 - специалист
Emerald написа:
Значи се върна Петя? За постоянно? Ти си Петя, която се занимаваше с детски градини ако не се лъжа?
Как са впечатленията от българския живот?(може на лични).

Желая ти да намерите щастие у дома. :)
Здравей Еmerald
,да аз съм..разкрита съм. :cool: ..за живота в Бг..реадаптацията е в пъти по трудна от първите месеци в Canada...все още всичко ми е много странно...но времето ще покаже.
крум - специалист
Петя, аз лично разглобих една такава стена от тухли-четворки, сложени на високо (т.е. дебела 12 см).
Разглобих я, а не разбих. И това беше едно от правилните решения.
След това на нейно място сложих гипсокартонена стена. Това с изолацията го реших с изръсване за скъпа и плътна минерална вата - 135 кг/м3.
И в момента от банята не се чува нищо, катко и обратно.

Така че това, че някой си е спестил пари за материали и е побългарил/поамериканчил дадена система, не мисля, че автоматично прави системата лоша.
Прасчо дава страхотна идея - защо трябва стените да се мажат и да се чака да съхнат доста дълго време, а след това и да се шпакловат евентуално, като може да се сложи ГК. И в допълнение особено на северната стена вата за топлоизолация (аз бих сложил навсякъде точно поради причината, че не бих искал да правя баня на всеки 4 години).

За бетона върху гредореда имам собствено мнение и то е доста различно от това, което са направили майсторите ви. Вече знам какъв е ефекта от един сух под... аз бих го нарпавил така.
Emerald - модератор
==
Последна промяна от Emerald на вт мар 24, 2009 3:47 am, променено общо 1 път.
prascho - майстор
Мадам, не мисля, че условията в Канада са по-лоши от тези в България. Сама ще се обедиш, че тук комунистическата вихрушка само ще ти окраде парите. Това, че си дала 1200 лв за плочки не означава, че качеството им е на ниво и ще издържат 20 години, за майсторлъка да не говорим. Много скоро ще го осъзнаеш това!!! Колкото до многонационалността в Канада мога да кажа, че хората не са глупави и отиват там където могат да живеят по-цивилизовано и с по-високи доходи. Трябва да проумеете, че където пипне българска ръка всичко усира. Ограмотяването с чужди езици в цивилизованите страни се заплаща. Приеми, че си минала безплатни курсове. Не държа да споделяш моята гледна точка, все пак съм бил в Германия /в САЩ не съм ходил/ и знам какво е цивилизована страна. България по-скоро се доближва до маймунските страни. Остава чрез кражбите на комунистите и турците да ни изкарат и от Европейския съюз.

Като човек живял в Канада може ли да съпоставиш цените на хранителните стоки, на бялата и черната техника както и на наемите в Канада и България. Също така да споделиш месечната си заплата. Само ще ти кажа, че днес в България един пенсионер живее само с около 71 долара на месец. Данъкоплатец си плаща данъците за здравеопазване, смет, имот, пенсиониране и като отиде на лекар или зъболекър ако няма да плати повторно на доктора ще го оставят да умре като куче. За каква политика си говорим и за какви възможности за развитие и реализация. Мадам след 6 месеца живот у нас ще се осъзнаеш каква грешка сте допуснали с връщането си. Недай си боже да попаднеш на съсед тип "говедо" каквито имаме около нас. Инстутуциите тотално ще се сринат в краката ти. Закони може да има но в България всеки прави каквото си иска.
petia4444 - специалист
ето това е почти крайният резултат......като се има предвид,че аксесоарите не са поставени

Прикачен файл

DSC00007.JPG
DSC00007.JPG (106.82 KиБ) Видяна 4591 пъти

Прикачен файл

DSC00008.JPG
DSC00008.JPG (102.63 KиБ) Видяна 4591 пъти

Прикачен файл

DSC00013.JPG
DSC00013.JPG (127.13 KиБ) Видяна 4591 пъти

Прикачен файл

DSC00011.JPG
DSC00011.JPG (123.97 KиБ) Видяна 4591 пъти
Galiaa - специалист
Много е свежарско ,Петя! Със здраве за я ползвате!!!

P.S. С какво по точно се занимаваш с детските градини? Извини за любопитството! Хубав ден!
XpacTa - специалист
Много готино се е получило. Спазили ли сте разстоянията от проекта на предишната страница? Ако не е проблем може ли да кажете какво е разстоянието между външната стена и стъклото и между стъклото и мивката. И ако вече сте я сефтосали банята - дали ви е тесничко или е достатъчно комфортно.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
"...какво е разстоянието между външната стена и стъклото ..."
"....Плочките са .... 25/45 за стените..."
На мен ми е чудничко водата от дебелата плоча накъде ще отиде, като отдолу има найлон, а нагоре затвориха с плочките.
Банята е красива. Хвърлени пари.
prascho - майстор
Комбинацията на цветовете е много хубав. Тавана тип "Дъглас" ли се?
petia4444 - специалист
XpacTa написа:
Много готино се е получило. Спазили ли сте разстоянията от проекта на предишната страница? Ако не е проблем може ли да кажете какво е разстоянието между външната стена и стъклото и между стъклото и мивката. И ако вече сте я сефтосали банята - дали ви е тесничко или е достатъчно комфортно.
разстоянията са 90 см или 2 плочки от външната стена до стъклото,а от стъклото до шкафа е 65 см,банята не сме я пробвали още но никак не е тесно вътре,защото докато чистех се въртях доста свободно..

Тема "Започване на баня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: