• 1
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 28
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
VLADO66 - майстор
Пантите не са ми ръждясали,шкафовете са ми от разпенено PVC.Виж луните се пообелиха,но това е от температурата на лампите,защото бях сложил едни кръгли и опираха в ринговете на луните.
prascho - майстор
Ти си им бил клиент преди 5 години. Дали са влошили качеството те си знаят... По какво се познава неръждавейка панта/луничка от метална? В една от темите за кюнци се спомена нещо за магнит. Неръждавейката не я хваща магнит ли? Освен да си взема един под ръка и да обикалям фирмите за мебели :).
chapara - майстор
prascho написа:
......... Неръждавейката не я хваща магнит ли?
Да-не я хваща :wink:
VLADO66 - майстор
Пантите изглеждат леко по-матови и тъмни.А луните се сменят.
prascho - майстор
А каква е разликата при смесителите на отделните фирми :

Грое /http://baniastil.com/смесители-за-баня/ ... -937.html/
Рока /http://baniastil.com/смесители-за-баня/ ... 4746.html/
Хансгрое //
Нанса /http://baniastil.com/смесители-за-баня/ ... 2940.html/

Грое доколкото знам имат сервиз в България, което може би е за предпочитане ако нещо се развали. При останалите фирми не знам как стой въпроса с резервни части. Също така колега ми обърна внимание, че ако не е в крайно ляво/дясно положение, смесителят комбинира топла и студена вода. Ако искаш да ползваш само студена и не е бутнат в крайно положение се консумира и топлва вода без реално да се усеща. Най-вероятно при термостатичните смесители този недостатък е елиминиран.

П.П. Линковете са примерни :).
prascho - майстор
Вярно е, че вътрешният интериор е въпрос на личен избор, но все пак ползвате отделните марки в професионалното си ежедневие и може да дадете лична оценка :).
prascho - майстор
А какво ще ми кажете за фирма "VICARD"? Гледам, че ги има в няколко големи вериги. Също така ще помоля за съвет относно избора на мивка към долния шкаф. Какво е по-доброто и надеждно решение за мивката:
- керамична
- стъклена - някакво бяло стъкло е и стой доста елегантно
- форма правоъгълна/стандартна за мивка

Какво е минималното отстояние между долния и горния шкаф/огледало? Банята ни е 220 см. Около 85 см долен шкаф с мивка. Отгоре е хубаво да има 19-20 см за да се реализира вентилацията. Отворът ще е точно над горния шкаф. Остават около 110-115см. Евентуално си мисля само за огледало до 50-55см.

П.П. Идейният проект от 2 страница е точен, само плочките са различни. Баня раделена на две. В едната част душ кабина, а във втората - врата, шкаф долен, шкаф горен или огледало, хоризонтален бойлер, лира под него :). Ще бъде малко тясничко ама....
prascho - майстор
При декоративните сифони под формата на У и стандартните разлика има ли? Единствено ако мивката е малка и няма разстояние да се сложи У до стената се ползва стандартен?

При малка мивка 400х300 къде е за предпочитане да се постави смесителя:
- по средата
- в някой от двата края
chapara - майстор
prascho написа:
При декоративните сифони под формата на У и стандартните разлика има ли? Единствено ако мивката е малка и няма разстояние да се сложи У до стената се ползва стандартен?

При малка мивка 400х300 къде е за предпочитане да се постави смесителя:
- по средата
- в някой от двата края
1. У-то може да е успоредно на стената-помисли :roll: :wink:
2. Всичко зависи от това каква батерия си избрал. Стояща, стенна?
-ако е стояща-дупката на мивката го определя, има и ексцентрични.
-ако е стенна-зависи колко е дълъг чучура, но е за предпочитане да е встрани.
profy - специалист
chapara написа:
prascho написа:
......... Неръждавейката не я хваща магнит ли?
Да-не я хваща :wink:
Неее - хваща я !
viewtopic.php?f=56&t=39262
  • 1
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 28

Тема "Банята на прасчо!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума: