• 1
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 28
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
prascho - майстор
Нещата никак не са розови. Поизбистрих почти всичко при обзавеждането на банята и тоалетната - моноблок, мивки, батерии, шкафове.... Но се получава един голям проблем, а именно бойлера. Хич не му е мястото в банята. Ако сложа горно шкафче с чекмеджета и огледало на цялата площ няма да може да се отваря заради бойлера. Ако пък е само огледало голяма част от него ще бъде закрита от бойлера. Днес погледнах габаритите на хоризонталните бойлери.

Бойлер 50 л - 76см/38,5см диаметър
Бойлер 80л - 78см/ 45 см диаметър

Банята е широка 88см. Ясно е, че ще е 50л.

Чудя се какво да правя. Дали да не счупя няколко плочки и да преместя изходите/бойлера в тоалетната. Да го променя на вертикален, над моноблока....Или пък да го преместя зад голямата стена където ще е кухнята. Ама там - печка, мивка, пералня, хладилник ...евентуално миална. Е... мамата. Или пък проточен..

П.П. Смесителите ще са стоящи. Изходите за водата са по-ниско.
prascho - майстор
Този бойлер как ми решава проблема :)?

В тоалетната височината е 210мм. Короната е 76мм. Ако преместя хоризонталния бойлер в тоалетната над моноблока, ще се получи височина от 1,7м. Висок човек ще си блъска главата. Втори вариант е да изместя моноблока към стената и до него да бъде поставен вертикален бойлер.

В банята не е добре нали? Може да видите чертежа от първа страница...

Прикачен файл

Bathroom1.JPG
Bathroom1.JPG (24.12 KиБ) Видяна 1861 пъти
jekasus - майстор
Трябваше да погледнеш размерите на бойлера - дълбок е 27 см.
В тази малка баня наистина не е хубаво да имаш бойлер, просто заема излишно място. В тоалетна можеш да го закачиш над тоалетна чиния, и така е неизползваемо там място, освен да си сложиш някакво шкафче и етажерка за вестници и списания :-D
Последно време така решам проблема - малка баня, място за такъв бойлер и после монтираха вратичка, която крие бойлера.

Прикачен файл

DSC_0816.jpg
DSC_0816.jpg (53.58 KиБ) Видяна 1857 пъти
prascho - майстор
Не ти схванах черния хумор!
chapara - майстор
Изображение

Мивка Ideal Standard Eurovit E1479 35х25см

Мивка Ideal Standard Eurovit E1479 35х25см

69 лв.

И бойлера на Джеки Изображение е доста добър, като при тази дълбочина няма да пречи над моноблока. :roll: То казанчето на моноблока е почти толкова дълбоко.
chapara - майстор
И винаги съм бил на мнение , че преди да се пристъпи към лепене на плочките, трябва да е решено и закупено оборудването, за да няма къртеници после :wink:
prascho - майстор
Да така е...ама нещо с бойлера този път се усрах. Иначе останалите неща са ок. Този бойлер къде е произведен? Видях, че Аристон се произвежда и в Италия и в Китай. Иначе от сутринта си мисля и аз за този бойлер над моноблока. Изходите на водата трябва да са под нивото на вертикалния бойлер или не е задължително? На първа страница има снимка с разположението на изходите в момента. Ще се наложи да се разбият 1-2 плочки в банята и 2-3 плочки в тоалетната. Захранващият кабел е с достатъчен аванс. Дали бих могъл да се справя сам или ако е навин някой от Вас да ги премести? :)
jekasus - майстор
prascho написа:
Не ти схванах черния хумор!
Ето Чапара ми схвана "хумора", че и даде мивките, дето ми трябват сега :-D , за да -
chapara написа:
И винаги съм бил на мнение , че преди да се пристъпи към лепене на плочките, трябва да е решено и закупено оборудването, за да няма къртеници после :wink:

Първо бойлера, цукала и мивката, след туй мислим плочките и вече тогава ВиК :-D
prascho - майстор
Гледам, че доста го хвалят в три форума този модел на Аристон от 2012 насам /не че е минало доста време от тогава.../. Утре отивам да гледам къде са му изходите. Факт е, че е с два водосъдържатела/нагреватели. Миксирането между тях е вътре в бойлера или..? Изходите му са само два - за топла и студена вода?
  • 1
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 28

Тема "Банята на прасчо!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: