• 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
chapara - майстор
Значи е ус.ана фугировката :|
рашкета - специалист
Аз съм забелязал, че щом се пука фугата значи нещо се движи.Я плочките не са залепени добре, я картона не е направен както требе (когато са на кашон де)....
prascho - майстор
привет,

Закупих моноблок Корона и днес се опитах да го сглобя. Направи ми впечатление, че указанията за монтаж не са особено ползотворни. Има картинки, които са общи, не за конкретния модел и донякъде недостатъчни.

Имам няколко питания:
- не съм променял нищо по вътрешния механизъм на казанчето. Горният бутон, който е разделен уж на две при настискане на 1/2 част потъва заедно с останалата част от корпуса. Така ли трябва да бъде? Как се прави разлика между цяло и половин казанче?
- има едно гумено уплътнение между казанчето и чинията за сега не съм го сложил /сглобяването бе тестово/
- закупих допълнителен ексцентрик, който ми върши работа, но не позволява да се измести чинията в ляво. Тъй като помещението е 93/100 см и искаме в дясно да има и малка мивка се зачудих дали да не се монтира моноблока леко в ляво /асиметрично/. Но съм зависим от изходната тръба и много мърдане няма. Ще бъде симетрично...Разстояноето е малко за гумено уплътнение, което да се счупи под голям ъгъл.

Та в тази връзка: нахлузва се твърдият ексцентрик и след това се мушва и чинията, която се лепи/фиксира. Трябва ли да слагам силикон или някакъв лубрикант щото след като се фиксира мърдане няма. Този ексцентик не мога да го извадя без да демонтирам чинията отново. Това нормално ли е?

П.П. Фиксирането на дъската не е много домислено с едни тънки болтове, които минават през сравнително големи отвори на порцелана. За сега не съм я стегнал та не прави добро впечатление. А и тези големи метални шайби в директен контакт с порцелана отдолу също не говори за високо качество на изпълнението..

Прикачен файл

IMG_0798.JPG

Прикачен файл

IMG_0796.JPG
prascho - майстор
Не искате да ми съдействате с казанчето и това си е..... Днес разгледах това на бачкането и видях, че двете степени си функционират самостоятелно. Явно трябва да се правят настройки на механизма или...? Дайте акъл, че баща ми си го хареса и сега иска един такъв моноблок и за него :).
VLADO66 - майстор
Няма да му пипаш настройките.
al4o - специалист
VLADO66 написа:
Няма да му пипаш настройките.
Може,би при пълно казанче нещата са други :?
vladilen - специалист
натисни с единия пръст малкият бутон и задръж
след това с другия донатисни големия - ще видиш, че има още малко ход
това е достатъчно и така си е и конструиран (против зачекване на ноктета)
както казаха колгите не пипай
prascho - майстор
Вярно, мерси :).

П.П. Ако бяха немци щяха да го покажат на картинки и нямаше да питам за глупости. Но нали се смятаме за пенкелери и ни спестяват обясненията от 1 до 7 клас!

Ами това е положението на чинията. Хубаво...лошо мърдане няма..

Прикачен файл

IMG_0800.JPG
prascho - майстор
prascho написа:
Привет,

Да Ви питам...забелязах, че почти на всички вертикални ъгли в банята и тоалетната има участъци от 5-10 см, при които фугата е напукала. Самата фуга или между фугата и плочката. Огледах цялата площ и този дефект го има само в ъглите. Може ли да кажете на какво се дължи и как да го отстраня?

П.П. Лошото е, че пукнатините ги има както на фуга Ардекс така и на фига Церезит. Майсторът ли нещо е объркал пропорцията на фугата....но е само в ъглите.

Материалите уж са качествени. Испански плочки и Уни флекс на Баумит.
Възможно ли е проблема с фугата само в ъглите да се дължи на презастъпването на плочките. В ъгъла едната страна влиза под съседната перпендикулярна. В този случай при полагане на фугата от едната страна имаме плочка с гланц и евентуално да не хваща добре?
$64EN - специалист
Фугата между отделни стени и под, аз фугирам със силикон. Няма как да напука :wink:
  • 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28

Тема "Банята на прасчо!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: