• 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
prascho - майстор
Ам ще прибавя още нещо ако може да ме "хелпнете". Търся лира /може и българска/ с размери 400/600мм. Ако е алуминиева ще е по-хубаво. Помещението ми е 900х2000х2200 мм и топлоотдаване от порядъка на 250-300 W ми е напълно достатъчно. Ровя се из нета два дни и не мога да намеря алуминиева. В Бри....ж, Практ...р, Бау...мяу, Бау..бау няма такова животно.

Съфорумци...трябва ми контакт външен монтаж за тоалетна. Ще включвам в него препоръчания бойлер :). По-възможност да е бял, капачаката да се затваря при включен щепсел /опция, в зависимост от цената/.

П.С. Преди 2-3 седмици докато прелиствах темите в банята попаднах на линк с такъв контакт, но сега по закона на Мърфи не мога да го намеря.
prascho - майстор
Въпрос към водопроводчиците:

Има ли проблем ако веднага след изходите на бойлера се постави коляно под 90 градуса? Искам връзките между бойлера и сферичните ъглови кранчета да са прибрани към стената. Вентила за налягане изисква ли прав участък или може да се сгъне веднага след него?

П.П. Някой има ли идея къде мога да закупя само пружини за полуконзола.
jekasus - майстор
prascho написа:

Има ли проблем ако веднага след изходите на бойлера се постави коляно под 90 градуса? Искам връзките между бойлера и сферичните ъглови кранчета да са прибрани към стената. Вентила за налягане изисква ли прав участък или може да се сгъне веднага след него?

П.П. Някой има ли идея къде мога да закупя само пружини за полуконзола.
По първия въпрос - не е проблем.
По втория -тези ли?

Прикачен файл

DSC_1007.jpg
DSC_1007.jpg (65.53 KиБ) Видяна 2164 пъти
VLADO66 - майстор
Обади се в Сико или Джесика,не може да не са строшили някоя полуконзола и да са им останали пружини.Плюс това са дистрибутори на Фаянс и могат да ти съдействат.Пружините са с пластмасова ръкохватка върху витката която я натяга.
jekasus - майстор
Я виж, дали такъв крепеж няма да ти свърши работа, доста по-сигурен от пружините.
http://www.resbg.com/productbg.php?R=6&SR=22&p=478
prascho - майстор
Този комплект за захват към стената върви към закупената от мен полуконзола на фаянс. Въпросът е, че мивката е с дълбочина 17 см. Някъде там където трябва да пробия два нови отвора в стената се пада заготовката на батерията. Може и да я размина с много целене, но не ми се рискува....

http://www.fayans.bg/Produkti/Sanitaren ... em_id.611/
Впрочем, полуконзолата тежи горе долу колкото мивката :shock: .

П.П. Ако не намеря пружини може и да не слагам конзолата...
chapara - майстор
prascho написа:

Има ли проблем ако веднага след изходите на бойлера се постави коляно под 90 градуса?
Изображение
prascho - майстор
Днес ще лепя тоал. чиния. Гледам, че ми седи на една страна заради наклона в тоалетната. Разминаването е около 3 мм. Мога ли да подложа примерно от едната страна една кръстачка, а от втората страна две кръстачки? Долу ще се получи разлика във фугата ама едва ли някой ще заляга :).

Питам дали ще стане стабилно?
chapara - майстор
prascho написа:

Питам дали ще стане стабилно?
Не особено :wink:, за 2-3 мм не бих се къхърил :roll:
prascho - майстор
Понеже бойлерът е отгоре си личи да го е..а :). 3 мм на 30 см си е доста. /10%/
  • 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27