Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Master_Kenobi - V.I.P.
Master_Kenobi написа:
Имам тоест, дори изпълнена като мостри, но свежото в нея са овалите в равнината на вратичките, влючително и овални вратички.
Ето малко снимки на шкафчетата, за които писах по-горе. Съжалявам, че са прашасали толкова и че някои са в опаковка, ама... Вижда се все пак.
Забележете овалните вратички. :)

Да добавя, че скромният им дизайн и оразмеряването са мои. :)
Приемам всякакви критики - беше ми за пръв път. А втори път не е имало. :-D

Това са шкафове за баня, по-точно за под мивка, без вратички. Стават за всяка порцеланова мивка и заменят ботуша и са по-практични от него

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Същият модел, но с вратички. Декоративната мрежа прикрива сифона ва мивката.

Изображение

Изображение

Изображение

А това е шкаф за мивка. В хоризонталния плот има отвор за порцеланова мивка за баня.
Това върху него е също такъв шкаф, само че обърнат и в гръб. вижда се че плота не е симетрично разположен. Виждат се и планките за окачване, регулируеми са, за хоризонтиране.

Изображение

Ето за такава мивка. Представете си я обърната. :)

Изображение

А това са семпли огледала. Изпъкналото под опаковачното фолио в дясно са стъклодържатели за стъклени рафтчета от стъкло дебело 8-10 мм., цветно разбира се. На първата снимка горното рафтче е дълго и минава под огледалото.

Изображение

Изображение

Всички модели са за "висящ" мотнаж. Висят на стената на височина от пода около 20-30 см., според модела. На някои снимки се виждат окачващите планки.
Time2Burn - специалист
Ама ти ли ги произвеждаш? :?
Master_Kenobi - V.I.P.
Не. Ако са в производство, щях ли да пусна такива прашасали снимки от некъв склад. :)
Тава е история от преди около 3-4 години. Беше една закачка с "Видима Идеал", подхлъзнаха ни малко... очертаха добри перспективи и... Запретнахме ръкави и мозъци :-D и ги направихме! Включително и инстументалното оборудване за овалните врати направихме собственоръчно. Накрая нищо не поръчаха и проекта беше замразен. :(

Та това е мострената, "пилотна" серия. Бяха около 40-50 изделия, които се разпиляха по изложби, складове и за подаръци и сега има-няма десетина са налице.

Абе, тъпа история... Набутахме се с един приятел четирицифрена сума, ама не съжалявам. Беше страхотна гимнастика за мозъка (нещо, което никога не сме правили) Емоции и нестандарти решения се преплитаха... Доволен съм! Дори съм склонен да простя интригата, чиято жертва сме станали, както се оказа впоследствие. :cool:

За професионалистите, които четат това, може и да им звуча смешно, но поне съм откровен. Така и никой от форума не каза, как сме направили овалните врати. :)
LZ - специалист
"Огънати" точна дума ли е?
Master_Kenobi - V.I.P.
Да, точна е. На преса са огъвани.
skartalov - специалист
Master_Kenobi написа:
Добре де, огъвани, ама са няколко слоя МДФ (по 3-4мм) или един дебел 18мм?
EmoZ - специалист
skartalov написа:
Master_Kenobi написа:

Няколко слоя и лепилото стяга в пресата? :?
Master_Kenobi - V.I.P.
skartalov написа:
Е, най-сетне! :)
skartalov се сети! :2thumbs: И Емо обясни технологията! :2thumbs:
skartalov - специалист
Да, обаче доста играчка ми се струва тая цялата работа с огъването. Не знам дали си заслужава, и въобще до колко може да се оскъпи даден проект само за това, че има огънати форми?
Master_Kenobi - V.I.P.
Е, играчка... :) Играчка си е верно, но удовлетвореността от това да си с нещо различен от баналните правоъгълни форми компенсира усилията. :)
Измислянето е хрумка! Време не отнема. Или поне не много.
Изработването на матриците отне 2-3 дни и то не интензивна работа. После в пресата държахме формите за около 12 часа, въпреки че можеше и да са само 2 часа (според производителя на лепилото), ама за сигурност. Пък и зор нямаше.
Изработването на матриците беше най-трудното. Обърнахме се, разбира се към матричар. Като ни каза цена 10 бона си тръгнахме...
Както писах по-горе, всичките 30-тина шкафчета ни струваха под 3000 лв. (2004 г.)

Тема "Идея (дизайн) на шкафче за баня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: