Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
koleva83 - специалист
рашкета написа:
Таа па????Моме за мен клиента винаги има право.Просто казвам как мисля , че е правилно.Ти ако пожелаеш и по пода ще ти пусна ВиК-то.И картона лепим и те така.
Извинявам се за импулсивната реакция господине,но мазането като операция през 21 век е отживелица. И е приложимо като довършителна операция в нови жилища, но аз тотално го отричам при ремонти. Когато в останалата част на жилището има покъщина. Освен ако майстора не викне за своя сметка фирма " Василка" :mrgreen: да изчисти и изпере идеално всичко както е било когато е влязъл...
Абе аз като си ремонтирах банята карах майсторите да бъркат теракола на двора...а не да ми пръскат с бъркалката на бормашината по стените...И те така... :mrgreen:
рашкета - специалист
Кака, ти не си случила на майстори.Да знаеш.
Никога не бъркам лепило и не режа плочките (за шлайфа говоря) в апартаментите.И да имаш да вземаш, че с мазането се прави повече мръсотия отколкото с кашон.Само 5 пъти като не пасне кашона и го запиля, ще имаш гипс и в обувките и на други тайни места.........като гардероба де........
VLADO66 - майстор
Ако ми разрешите малко лирическо отклонение.Навлизането на съвременните технологии като гипсокартона целят интезифицирането на строителството.Наличието на влагоустойчив ГК за полагане във влажни помещения може да се приеме от гледна точка на имащите ресурси хора които могат да си позволят подмяната/изграждането/ на баните на 7-8год.Полагането на хидроизолация донякъде решава проблема,но не е панацея поради неизменната дифузия/особено при лоша вентилация/ и възможностите за аварии във ВиК и конденз..За любителите на сухото строителство се произвеждат циментосъдържащи панели,но всеки може да си направи сметка дали му е икономически изгодно.В заключение ще кажа че не бих си сложил гипс под каквато и да е форма в банята.
Здравейте, момчета! :)
Първо се извинявам, че сега чак се включвам!
Ще се помъча да публикувам снимки на проблема
Изображение тук се вижда влагата до втория ред плочки
Изображение тук отново
Изображение това е в коридора зад вратата на банята
Изображение това е между банята и нещо като килер или мокро помещение, където сме монтирали пералнята - канала за мръсната вода на пералнята е зад ГК в банята
Изображение това вече е стената на мокрото помещение, което граничи с банята
Изображение а това е срещуположната стена на стената на банята в мокрото помещение, в това помещение ГК няма.
Изображение това е коридора пред банята - вижда се как отпред плочките вече са се натаили от влагата.

Много се надявам да е от това че няма санитарен силикон - първо това смятаме да направим, след това ще пробваме да изведем маркуча на пералнята за мръстна вода направо да се излива в банята, за да видим дали не е от там проблема и ако това не помогне май ще трябва къртене.
Само да ме насочите може ли да стане частично къртене и после да се закърпи с нов ГК и нови плочки от същия вид разбира се.

jekasus, какво представлява тази машинка, как точно се работи с нея и за какво се използва. А как се казва :?

А ако не се използва ГК в банята има ли друг начин за скриване на тръбите
Благодаря ви предварително
VLADO66 - майстор
Прозрачен санитарен силикон и фугафикс както ти казах и стискай палци да не е тръба.Иначе ако знаеш къде са тръбите,първо сваляш фугиращата смес,махаш плочката/ите/,режеш картона и така.
jekasus - майстор
Първата снимка си казва всичко - проблема е под мивката, ще трябва да се свали полуботуша , някоя връзка си капе.
А машинка се казва контролна помпа за изпитване на налягане и всеки уважаващ себе си ВиК-майстор трябва да я притежава.
VLADO66 - майстор
Бих казал задължително е да я притежава ако иска да си предаде обекта изпитан.
Днес в къщи намина един уж майстор, просто да види ситуацията и мнението му е че всичко това било конденз, тъй като често пускаме пералнята - какво ще кажете?
Тани - модератор
Вероятността това да е конденз е нищожна. Трябва да живеете на първия етаж , а под вас да е адски студено , а влажността у вас да е изключително висока , за да има толкова конденз по стената. Вероятно е теч , щом влагата е точно под мивката . Снимай и батерията - къде са и изводите? Сифона - какъв е как са направени връзките , има вероятност да тече и от отходната тръба зад картона, но по-вероятно е да е от смесителя/кранчетата на смесителя!
Влагата не е само под мивката, а е на четирите стени на банята на разстояние от пода около педя-две, и е избила и на три от помещенията граничещи с нея, като едното е килерче, където е монтирана пералнята, та влага изби и на срещуположната стена на тази на банята в килерчето.

Тема "Влага зад гипсокартона в банята." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: