• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
ivanvasilev1970 - специалист
MamaMy написа:
Свали малко изхода за мивката! Струва ми се доста висок и ще трябва да къртиш после.
Да, това го имам в предвид. Просто сглобката не е направена докрай.
Благодаря все пак... А другите въпроси? Толкова ли са трудни?
MamaMy - майстор
Ми... :? Като за 2-ро висше. Все пак съм специалист в друга сфера. Иначе разсъждавам като теб и ако си го правя за мен бих го направил точно така.
MamaMy написа:
Ми... :? Като за 2-ро висше. Все пак съм специалист в друга сфера. Иначе разсъждавам като теб и ако си го правя за мен бих го направил точно така.
явно майсторите спят :sleep: ...или гледат олимпиадата
VLADO66 - майстор
Купи си корито,сложи му сифона и го сложи преди плочките да видиш как ще дойде.За сифона 2-3м.м. не е фатално-решетката се слага с плочките.Може да ползваш силикон.За коритото трябва стената да е под прав ъгъл.Това е разтвора-лискаш вода да отмие прахта и мажеш.
Jekasus,
Хайде няма да ти спирам тока-догледаъ си филма, ама после ще чакам и твоето майсторскомнение по всички въпроси.
Последна промяна от ivanvasilev1970 на нед юли 29, 2012 7:37 am, променено общо 1 път.
jekasus - майстор
1. - Никакво рязане на коляното, затова ти дадох варианта с наклона, така ще избегнеш двоен воден затвор, който ще създава пречки за преминаване на водата.
2.- Долу-горе толкоз, при теб е по-сложен случай, щото замазка се прави по сифона , а не обратното. Но и да има разминаване между сифона и декор.решетка не е фатално.
3. - Твои сифони са "сухи", демек ще виждат рядко водата, по-добре дай пари за сифони с клапи срещу миризми, има добри на ниски цени.
4. - Цимент/пясък 1-3, мокриш предварително, замазваш(заливаш) и ако искаш после пердашиш. Дори и да има пукнатини, след като налепиш стените с плочки, прахоляка и лепилото ще ги запълнят.
jekasus написа:
1. - Никакво рязане на коляното, затова ти дадох варианта с наклона, така ще избегнеш двоен воден затвор, който ще създава пречки за преминаване на водата.
2.- Долу-горе толкоз, при теб е по-сложен случай, щото замазка се прави по сифона , а не обратното. Но и да има разминаване между сифона и декор.решетка не е фатално.
3. - Твои сифони са "сухи", демек ще виждат рядко водата, по-добре дай пари за сифони с клапи срещу миризми, има добри на ниски цени.
4. - Цимент/пясък 1-3, мокриш предварително, замазваш(заливаш) и ако искаш после пердашиш. Дори и да има пукнатини, след като налепиш стените с плочки, прахоляка и лепилото ще ги запълнят.
Jekasus, Дано да имаш търпение и нерви с мен тази вечер. Искам да си изясня предложението ти по т. 1.
Та за да не стърчи коляното 5 см над замазката ти ми прелагаш да го наклоня по оста. Нещо такова:
Прикачен файл:
kanal mod8.JPG
kanal mod8.JPG (48.92 KиБ) Видяна 2565 пъти
Правилно ли съм те разбрал?
Ако "ДА" това означава, че гъвкавата връзка за мръсната вода от коритото на душкабината ще влиза с наклон спрямо пода. Нали?
Това за двойния воден затвор също не го разбрах. Единия ще си бъде от сифона на самото корито. А втория как би се образувал ако резна стърчащата тръба. В нея ще има маншон ф 50-ф32и просто гъвкавата връзка за мръсната вода от коритото на душкабината ще влиза с 90 градусов наклон.
Относно сифона с клапа-дай ми линк за нещо читаво, че не ми се иска да купя някакво менте и после да съжалявам.
Ааа и да ми кажеш това СИКАФЛЕКС дали се намира лесно. Аз съм от София.
jekasus - майстор
ivanvasilev1970 написа:
просто гъвкавата връзка за мръсната вода от коритото на душкабината ще влиза с 90 градусов наклон.
При това положение ще опре в коритото, и оттам втория воден затвор.
Тук съм писал за един вид сифони viewtopic.php?f=4&t=35427&p=369994#p369994, за София няма как да знам, а и за Сикафлекса питай Чапара, той е също е от София.

Прикачен файл

kanal mod8.JPG
kanal mod8.JPG (45.57 KиБ) Видяна 2563 пъти
VLADO66 - майстор
Сикафлекс гледах онзи ден в Баумакс,ходих да взимам една торба циментова ХИ на Sika.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Дайте съвет как да направя модификация на мръсния канал?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: