• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 51
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
ivanvasilev1970 - специалист
Мислех да поставя и воден фълтър...
Прикачен файл:
bwc2.JPG
bwc2.JPG (78.59 KиБ) Видяна 2802 пъти
Това също ме притеснява, ако сложа тоалетната с гръб към куфара. Този филтър все пак трябва да се обслужва.
Може би Jekasus ще каже, че и него мога да вдигна нагоре...
Плочките са ми 20х62.5 см. Според вас дали рещението за ревизонния отвор -1 2 плочки залепени предварително помежду си и захванатаи с магнит за куфара е добро?

интересува ме отговора за течния тефлон (син на цвят), който ползвах в тоалетната
Ползвах го с комбинация с калчища за удължаване на едни изводи за бойлера...на опаковката пише, че стяга до след 1 час. А аз на следващия ден като погледнах избилия материал извън резбата-той си бе мек...
На опаковката пише още че е анаеробен...това означава ли, че това което в вътре по резбата се е втвърдило, а това което е отвън и има достъп до въздуха-не...
Благодаря ви за помощта!
marmoz - специалист
ivanvasilev1970 написа:
2 плочки залепени предварително помежду си и захванатаи с магнит за куфара е добро?
Моля стига с тези магнити за плочките :-D Бях пуснал решение за закрепяне с мебелни панти на плочки към конструкция /срита ревизия/.А за тези магнити сега чакам да ми подарят мивка за 3 бона :-D че терка си бе сложил на магнит плочките и нали е с кашкавалени пръст та си ожули мивката и сега ще я сменя /става дума за неизползвана мивка в шоурум/ :-D
Днес мислих и смятах дали ще имам място за воден филтър в куфара...
В крайна сметка се оказа, че ако ползвам 30 см филтър-няма да имам място...
Прикачен файл:
30.JPG
30.JPG (10.11 KиБ) Видяна 2763 пъти
Имам някакви шансове ако ползвам 20 см филтър:
Прикачен файл:
20.JPG
20.JPG (13.38 KиБ) Видяна 2763 пъти
Но трябва да го монтирам вертикално, т.е. така:
Прикачен файл:
vert.JPG
vert.JPG (14.44 KиБ) Видяна 2763 пъти
На картинки навсякъде съм виждал хоризонтално монтиране. Мислите ли , че ще има проблем при вертикално.
marmoz - специалист
ivanvasilev1970 написа:
Мислите ли , че ще има проблем при вертикално.
Да :-D въобще няма да работи/опс корегирам се на 30-40%.Губи се от центробежното отаяване и т.н./с други думи по често ще ти се налага да сменяш вътрешният филтър,да не говорим как обема на водата в чашата на филтъра ще се излива веднага в кухината зад ГК при опит за смяна на вътрешното тяло/ :)
П.П. аз за място м/у 2 канализациони/канал+въздуховод може би :) /тръби за цяла плазма 20 инча виждам ама това е др.въпрос :)
marmoz написа:
ivanvasilev1970 написа:
Мислите ли , че ще има проблем при вертикално.
Да :-D въобще няма да работи/опс корегирам се на 30-40%.Губи се от центробежното отаяване и т.н./с други думи по често ще ти се налага да сменяш вътрешният филтър,да не говорим как обема на водата в чашата на филтъра ще се излива веднага в кухината зад ГК при опит за смяна на вътрешното тяло/ :)
П.П. аз за място м/у 2 канализациони/канал+въздуховод може би :) /тръби за цяла плазма 20 инча виждам ама това е др.въпрос :)
Бих се радвал, ако ме светнеш как да поместя филтъра между двете тръби.
Ето и груба скица на нещото (вляво), което трябва да се помести там (вдясно)
Прикачен файл:
wf.JPG
wf.JPG (76.64 KиБ) Видяна 2756 пъти
marmoz - специалист
Не се сърди :) пусни размерите дето съм драснал с питанка ,габарита на филтъра, дълбочините/на тръбите и на куфара дето смяташ да го правиш/ ще го врътнем на Када 5-6 пъти и ще стане :) ,аз моят гардероб го правих 20 пъти додето го докарам до оптимален разкои и ефективност,то ако от раз ставаше всичко щеше да е супер :-D
Прикачен файл:
wf.JPG
wf.JPG (95.7 KиБ) Видяна 2753 пъти
Прикачен файл:
wf1.JPG
wf1.JPG (89.25 KиБ) Видяна 2746 пъти
jakuzi - специалист
А дали този филтър не е по-удобен? Вертикален монтаж.

Прикачен файл

дисков филтър AZUD HELIX-Удобен монтаж.png
marmoz - специалист
Мда по одобен е при вертикален вход се решава проблема за липса на разстояние по хоризонтала .Браво jakuzi :thumbs:
П.П както са казали хорат най-лесното решение не винаги правилно,но понякога и е така :)
jekasus - майстор
ivanvasilev1970 написа:
Мислех да поставя и воден фълтър...

Това също ме притеснява, ако сложа тоалетната с гръб към куфара. Този филтър все пак трябва да се обслужва.
Може би Jekasus ще каже, че и него мога да вдигна нагоре...
Плочките са ми 20х62.5 см. Според вас дали рещението за ревизонния отвор -1 2 плочки залепени предварително помежду си и захванатаи с магнит за куфара е добро?
Мда, аз съм по лудите идеи :-D Толкоз празно място да стои без да използва :lol: .
И аз клоня към идеята на marmoz за панти, че с тия магнити не е чак толкоз сигурно.
jakuzi пък е дал филтри, дето рядко се виждат по магазини.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 51

Тема "Ремонтът на банята в действие..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: