• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 21
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
dsmt - специалист
А има ли смисъл след като мазилката е направена да се надраска примерно с ръба на мистрията на квдрати,ромбове или каквито фигурки ми дойдат на ум :-D ц цел по-добро сцепление на лепилото за плочки или не си струва занимавката.

PS днес ми доведоха един мазач,ама аз реших да се възползвам от съвета който чух тук във форума и го попитах как точно мисли да маже ,за да станат срещуполжните стени вертикални и успоредни една на друга и съседните стени да са под прав ъгъл една спрямо друга :-D човека ми каза,че 35 години маже,ама такова чудо като мен не е вижадал :-D :-D :-D ......но явно и за шприцоване на остатъците от старата мазилка преди нанасяне на новата не беше чувал,гарантира,че ще залепне,и да искам няма да мога да я изкъртя......

.... и ме отсвири...сега май наистина сам трябва да мажа :)
jekasus - майстор
dsmt написа:
.... и ме отсвири...сега май наистина сам трябва да мажа :)
Много правилно направи.....майстора :-D
Ако ще мажеш сам , виж тоя начин(към края на страница), като за аматьор, ще е лесно да си направиш правоъгълник :-D - viewtopic.php?f=17&t=42090&start=20
dsmt - специалист
Вие като идете на лекар и примерно ви каже,че трябва да ви се махнат сливиците,не питате ли защо се налага да се махат и по какъв начин се махат или направо зяпате :)))....това в кръга на шегата,ама не съвсем де :)
Погледнах го това за правоъгълника,интересно е .

Светнаха ме и за един начин с фаянсови плочки.Звучи ми доста лесно изпълним и може да пробвам с него...и да не се получи,фаянсаджията след това да оправя нещата :razz:
kozl - майстор
Нещо много, ама много в тая тема ме подсеща за един вехт, вехт виц.
"Майсторе абе ти можеш ли да ми боядисаш в стаята едната стена розова, другата синя, третата лилава, и четвъртата шарена. Ама розовота да не е много розаво, а леко бледоликаво. Синято като небесно, но не толкава като на небето, а леко морско. А лилавото да бъде повече виолетово отколкото лилаво и шареното да е пъстро и ярко ама да не се набива и цветовете да се сливат в едно........................... А майсторът така се замислил, че за известно време забравил дъх да си поеме. А като се освестил.....................сега оказва се, че аз, в края вица съм го забравил. :wallbash: Ма нещо май и той клиента отсвирил. :shock:
dsmt - специалист
Ами може и да е блудкава темата,ама е породена от причини........да не ги споделям,че ще ми се налага да искам съвети тук,да не си режа сам клончето :-D

Важното е че вече твърдо съм се отказал от услугите на майстор,поне за измазването......ще си мажа сам,дори да ми излезе повече от 17 лв. на квадрат и да се наложи да къртя и да повтарям упражнението .

Преди ме убеждаваха,че не съм наред дето искам да ми обърнат дограмата с варова мазилка, и се наложи да си ги обърна сам,трета година не са мръднали,та се надявам и с банята да се получи.

Прикачен файл

_IGP0958.JPG
chapara - майстор
Ами може и да е блудкава темата,ама е породена от причини........да не ги споделям,че ще ми се налага да искам съвети тук,да не си режа сам клончето
От към ту моя ствол си го отрязал. Не заради друго, ами заради подхода към хората. Не че съм някакво светило, но влизането в темата беше някак много емблематично. Успех с ремонта :wink:
Brocko - напреднал
Ето как сам се приблжаваш към отговора на въпроса ти,дали това са нормални цени.А след като си измажеш банята сам,е много вероятно дадените ти отначало цени за лепене на плочки да бъдат завишени при следваща оферта от майстор който си цени труда и си държи на реномето.
dsmt - специалист
Тук трябва да спомена ,че кефът от това да направиш нещо сам,особено ако се получи добре е огромен....а както знаем-кефът цена няма :-D
kozl - майстор
Само с кеф не става, трябват и пари, знание, умение и опит може би пък от цената за труда ще ти спести. Но ако в труда сгрешиш и материали потрошиш, явно че парите ще увеличиш и вместо "майсторска шега" ще те сполети финансова беда. :wink:
alsted - майстор
Няма фаянсаджия, който да се зарадва на хастар правен от аматьор. Ти през цялото време говориш за мазилка, а то има известна разлика :wink:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 21

Тема "Цени за ремонт на баня-аз ли не съм в час или се пошегуваха" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: