Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
daywalker - специалист
честно казано тази ивица 2, не ми стои добре естетически, но може би е необходима в случай, че евентуално ще се монтира и сгъваем параван (давам си сметка, че като се прибира навътре няма да може до края и ще опира в смесителя)? От статичен мисля, че се отказах. Параваните са си също цифра, така че може би ще ги слагам на по-късен етап, но искам да е обмислено с тях.
Разстоянието от цукалото до стената както съм го нарисувал идва около 30 см.
Линеен сифон 90 см ли да вземам с оглед размера на плочките и разположението? Плътно до ъгъла и стената ли е най-добрия вариант?
Има ли смисъл от понижения под в поддушовото пространство? Освен че май стои малко по-красиво, няма да кой знае каква функционална разлика в моя случай.
daywalker - специалист
харесал съм тези 2 сифона, мнения за тях?

за мокрото, където всъщност няма да е хич толкова мокро и водния затвор сам по себе си няма да върши работа ми е нужно решение с механична клапа. Този сифон на Виега ще ми свърши ли работа? (приемат се и други предложения)

Изображение

За банята лентовия на Патлиджански - Инокс стайл.

Изображение
daywalker - специалист
Сега виждам, че линейните сифони на Патлиджански имат и по-усъвършенстван модел. Разликата доколкото виждам е че имат допълнителна хидро защита отстрани и регулируеми на височина крачета.

Изображение

За един и същ размер се оскъпява с около 80 лв. Заслужава ли си тази застраховка или с по-обикновения модел няма да има проблеми при монтажа и експлоатацията?
jekasus - майстор
Хубаво, че не писах предварително, та се появи тази тема за българско производство, кой знае какво е при Патлижански - viewtopic.php?f=4&t=53656 :-D
Виегата нещо скъпа ми се вижда...
daywalker - специалист
това е доста изненадващо, смяташ ли че информацията е вярна?
Още не съм го поръчал сифона, така че може би сега е момента да предложите за алтернативи :)
Някъде мернах мнение, че тези на AB glass са ребрандирани Патлиджански (не знам доколко е вярно). Иначе на сайта на Патлиджански има сертификати, изложения във Франкфурт, работят от вече години .... как досега нищо не се е чуло?! Предполагам, че изнасят и за чужбина. Ако го беше написал ти или друг уважаван форум участник, нямаше да се съмнявам, ама от човек с 4 мнения....
jekasus - майстор
С Патлижански не съм имал работа, линейните на Танушев лесно ги лекувам откъм хидроизолация.
Има и на Алкапласт на добри цени - пластмасови с неръждаема решетка, в комплекта са хидроизалационен маншон и крачета.
Иначе съм виждал декоративни решетки - лепенка неръждаема решетка стои, но покрай нея ръждата изби :-D
А и ми показаха този сайт, казаха(не съм проверявал), че е холандски, следващия месец, ще видя да ли ги бива структурите и линейни сифони https://www.vidaxl.bg/c/2597/d-d-d-d-d- ... ice=47-189 цените наистина добри:-D
daywalker - специалист
цените на този сайт наистина са доста конкурентни :)
daywalker - специалист
Джеки, видях в една друга тема, че си препоръчал на Алкапласт сифона за сух и мокър затвор, да го предпочета ли пред Виегата със суха клапа за мокрото помещение. Там засега ще е сухо.

Тема "още една баня и мокро" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: