Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
gechev - специалист
vesel написа:
Това също ли е измама :?
Това е. Не знаех, че търговското му наименование е Аквасоник. Имам го от преди 7-8 години лично от професора, който го е разработил и патентовал. Разработката е на БАН, а производството е на завод Зита гр. Русе.
Zoro5 - специалист
gechev написа:
vesel написа:
Това е. Не знаех, че търговското му наименование е Аквасоник. Имам го от преди 7-8 години лично от професора, който го е разработил и патентовал. Разработката е на БАН, а производството е на завод Зита гр. Русе.
"Това е уреда" ИЛИ "Това е измама" ?
И не разбива молекулите на водата , а променя структурата на карбоната в "незалепващ" арагонит. Водата пак си е варовита, но не се натрупва котлен камък. Това е на теория, но дали работи на практика?
dimko1 - специалист
ivanovbg написа:
Магнитен преобразувател за вода е много полезен уред ... за измъкване пари от балъци :lol: :lol: :lol:
:partyman:
И скъп ли е този уред МАГНИТЕН ПРЕОБРАЗОВАТЕЛ ?
kuuuuuul - майстор
vesel написа:
Преди няколко години и аз ходих до завода в Русе и там ме омайваха и на края се набутах с 100лв.Ефекта е никакъв,бях пуснал и тема по въпроса тогава.
sardaesox - напреднал
Тази тема обещава да стане безкрайна, ако скоро не се приведат някакви експериментални данни. Имам предвид, измерване на общата твърдост преди и след уреда, както и солесъдържанието. Дотук, относно магнитната обработка аз оставам скептичен, докато при ултразвуковата имам някакви проблясъци в полза на образуване на трудно отлагащ се арагонит, а не калцит върху нагревните повърхности. Така или иначе, накипообразуването си остава световен проблем, защото методите за омекотяване са традиционно скъпи, но са задължителни. Темата може да бъде полезна за хора, занимаващи се с котли и парогенератори, стига да се развие в правилната посока. :)
nikolov333 - майстор
И за дома има смисъл, но с локални системи е скъпо наистина. Аз мисля да слагам локална пречиствателна за водата у нас заради уредите, но цената е 2500лв. :?
torbalan - Дървен философ
sardaesox написа:
...Темата може да бъде полезна за хора, занимаващи се с котли и парогенератори, стига да се развие в правилната посока. :)
Сериозно ли го мислиш?

Покрай големите котли и парогенератори има цехове за производство на ХОВ (Химически Обезсолена Вода).
Към днешна дата се използват основно йонообменни смоли. Като студенти сме учили и за други методи, но вече не помня... Не ми е била интересна материята, а и в АЕЦ-а никога не съм имал нещо общо с хим. цеха.

Такива вълшебни устройства - залагам си главата, че не вършат никаква работа.

Една статия по темата, която дава представа за процесите, през които преминава водата, докато стане ХОВ.
sardaesox - напреднал
Естествено, че ще е полезно - някъде в темата мярнах, че има хора които професионално се занимават с това, но и на всичкото отгоре вярват в магнитния омекотител :). Добре е да се разсеят някои митове и да се внесе яснота по въпроса.
crez - майстор
Доказано магнитното поле действа на водата. Ето част от теорията.
"Традиционен метод на омекотяване на водата е използването на йонообменни смоли. Но за съжаление процеса на регенерация се съпровежда със страничен ефект: в омекотената вода се повишава съдържанието на натрий. Може да се използват обратноосмотични мембранни устройства, но те намаляват съдържанието на всички соли. Алтернативен метод за омекотяване или по-правилно да го наречем, метод на борба с котления камък е магнитната обработка на водата. Съществуват редица хипотези за въздействието на магнитното поле на йоните на солите, разтворени във водата. Първата хипотеза се състои в това, че под влияние на магнитното поле се извършва поляризация и деформация на йоните, които се съпровождат с намаляване на тяхната хидрация (степен на “разсеяност” във водния слой), повишена вероятност на тяхното сближаване и накрая образуване на центрове на кристализация. Втората хипотеза предполага действие на магнитното поле на колоидните примеси на водата. Третата хипотеза обединява представите за възможно влияние на магнитното поле на структурата на водата. Това влияние от една страна може да предизвика изменения в агрегацията на молекулите на водата, от друга страна – да наруши ориентацията на ядрните спинове на водорода в молекулите на водата." Магнитен метод за обработка на емулсола при студената обаботка на стомани доказано повишава износоустойчивоста на режещия инструмент, т.е удължава времето между две заточвания на инструмента. Направете прост опит, сипете твърда вода в огнеупорна чинийка и я изпарете, по стените и се отлага варовик. След това сипете същата вода, но прекарана през магнити и пак я изпарете,на дъното (но не по стените)се отлага варовик във вид на пясък. Гледано под микроскоп, в първият случай карбонатните кристали са във вид на остри пики,(което е и причина за създаватето на колонии от карбонатни отлагания), при обработените те са във вид на пясък и се отмиват с водата и на създават колонии.
biol - специалист
crez написа:
Доказано магнитното поле действа на водата. Ето част от теорията.
"Традиционен метод на омекотяване на водата е използването на йонообменни смоли. Но за съжаление процеса на регенерация се съпровежда със страничен ефект: в омекотената вода се повишава съдържанието на натрий. Може да се използват обратноосмотични мембранни устройства, но те намаляват съдържанието на всички соли. Алтернативен метод за омекотяване или по-правилно да го наречем, метод на борба с котления камък е магнитната обработка на водата. Съществуват редица хипотези за въздействието на магнитното поле на йоните на солите, разтворени във водата. Първата хипотеза се състои в това, че под влияние на магнитното поле се извършва поляризация и деформация на йоните, които се съпровождат с намаляване на тяхната хидрация (степен на “разсеяност” във водния слой), повишена вероятност на тяхното сближаване и накрая образуване на центрове на кристализация. Втората хипотеза предполага действие на магнитното поле на колоидните примеси на водата. Третата хипотеза обединява представите за възможно влияние на магнитното поле на структурата на водата. Това влияние от една страна може да предизвика изменения в агрегацията на молекулите на водата, от друга страна – да наруши ориентацията на ядрните спинове на водорода в молекулите на водата." Магнитен метод за обработка на емулсола при студената обаботка на стомани доказано повишава износоустойчивоста на режещия инструмент, т.е удължава времето между две заточвания на инструмента. Направете прост опит, сипете твърда вода в огнеупорна чинийка и я изпарете, по стените и се отлага варовик. След това сипете същата вода, но прекарана през магнити и пак я изпарете,на дъното (но не по стените)се отлага варовик във вид на пясък. Гледано под микроскоп, в първият случай карбонатните кристали са във вид на остри пики,(което е и причина за създаватето на колонии от карбонатни отлагания), при обработените те са във вид на пясък и се отмиват с водата и на създават колонии.

Хипотези, това че ползваш малко по дълги думи и текста звучи научно е повод да продаващ магнити - безценно
Я обясни що за чудо е " ядрните спинове "
Човек ти си направо за 10 нобелови награди , като поне 5 ще са в областта на физиката
и една по литература, за разсеяните йони

Тема "Магнитен преобразувател за вода?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: