• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
pavelvasilev - специалист
Гледам че масово се предлагат врати за баня като стандарт с размери 70 X 200 см, затова разширих светлия отвор, колко прах се вдигна не е истина, та в момента светлия отвор за вратата е, ширина - 75 см и височина - 205 см, мисля че 5 см са предостатъчни за фиксиране на касата и уплътняване после с монтажна пяна или подходящо лепило за да не се раздува излишно и деформира касата, като преди това ще хвана касата със винтове за директен монтаж, идеята е като намеря подходящата врата за баня без долен праг да мога да я монтирам аз.

Единствено ме притеснява че ще трябва някъде да търся подходящи алуминиеви первази, с които да оформя и монтирам окола касата на вратата, понеже не съм правил това, как се захващат первазите какъв им е чалъма?
chapara - майстор
Зависи от касата. Виждал съм със сглобка, виждал съм и с лепене.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Тая тема ми е някакво дежаву :shock: :shock: :shock:
chapara - майстор
съб дек 21, 2024 1:51 pmn_a написа:
:?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
съб дек 21, 2024 1:52 pmchapara написа:
съб дек 21, 2024 1:51 pmn_a написа:
:?
Ах, ще обясня :-) Горният пост, убедена съм, го четох преди време. И отговори имаше
chapara - майстор
И на мен ми се струва че за врата-прзорец се повтарям :?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
съб дек 21, 2024 2:20 pmchapara написа:
И на мен ми се струва че за врата-прзорец се повтарям :?
Именно.

Облъчват ни.
Наздраве!
resistbody - майстор
В практис вратите са без праг и са на добра цена. Мой приятел си сложи такава но пвц на гаража... просто за тея пари нямаше друго...
https://praktis.bg/aluminieva-vrata-za- ... 8sm-dyasna
MamaMy - майстор
Хубаво е все пак да се спъне касата с парче шина което да се вкопае в настилката. Аз дървените (хартиени) врати така ги спънах. Шината остана под плочките. На вратата в банята лепнах ПВЦ фолио с мраморна шарка от вътре. Пасна чудесно и вече 12 години няма проблеми.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Имам едно "ново" инфо за вас... В баня и тоалетна трябва да може да се влиза с инвалидна количка...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Врата за баня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: