Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Durlioburlio
- напреднал
104 мнения в "Мокро петно на фуга"
chapara
- майстор
вт юни 13, 2023 6:58 pmDurlioburlio написа: Здравейте отново и благодаря за отзивите. Ще се опитам да запълня кухините на смесителя и според мен от там влиза вода. Няма как да се размина с малко къртене, защото това е една плочка 160/250. Ще трябва цялата да отиде, а беше майка си и баща си скъпа.Ще фугираш с по редък матерял и гумена шпакла, да влезне максимално.
Не знам каква карма изкупувам, но освен “майстора плочкаджия” извиках и “майстор ВиК”, който като на пълен идиот ми обясни, че нямало ама никакъв шанс да влиза вода от кухините в смесителя, защото цитирам “тя водата пръска и отива на страни, проста физика”![]()
Понеже съм сама жена с детето, си въобразявах, че даже ще работят по съвестно, но яко съм се объркала.
Та, да си дойдем на думата.
Петното си е там, втори ден душа не е ползван.
Днес се хванах да човъркам.
Фугата от ляво на дясно почти изчезва, под милиметър е. Петното не е само на повърхността, а си е до края, до където мога да търкам, понеже не ми влиза вече “уреда”.
Хванах и един макетен нож и колкото можах изкарах. В ъгъла излиза нещо черно, което може да е или хидрото, или мухъл, или черен фугин от страничната стена.
Мисля, че не е мокро. Слагах разни хартии навътре да видя дали ще се навлажнят.
По късно днес ще проведа експеримент да пусна душа в мивката, да видя дали нещо някъде капе или е само при мокрене на смесителя.
Според вас дали е добре идея да мина с разредител?
IMG_0269.jpegIMG_0268.jpegIMG_0265.jpeg
Сега с тази толкова малка фуга даже не знам как ще фугирам![]()
Би трябвало гривната да се изтегли напред, там мисля има гумен ,,о"пръстен.
Durlioburlio
- напреднал
Свалих го. От долу имаше две малки дупки за шестограм, после с най-големия шестограм се развъртя цялото.
Тук ми се струва по-добре положението. Има опит за замазване и е цялото оклепано със силикон.
Тези конци предполагам са за уплътняване на резбата? Миришат на кон?
Като го слагам обратно пак такива ли да сложа или от белите гумените, които приличат на конец за зъби?
Тук ми се струва по-добре положението. Има опит за замазване и е цялото оклепано със силикон.
Тези конци предполагам са за уплътняване на резбата? Миришат на кон?
Като го слагам обратно пак такива ли да сложа или от белите гумените, които приличат на конец за зъби?
Durlioburlio
- напреднал
При интензивно ползване
Mitashki_MM
- специалист
вт юни 13, 2023 7:04 pmDurlioburlio написа: Свързах се с фирма за обследване на течове с някакъв уред гледали температурни разлики. Казаха 360лв. Ако след като префугирам и запълня кухините пак се появи петното ще се замисля, но то няма какво да го мисля, ще си трябва къртене.Тия шегуват ли се? Преди 2г виках такава фирма - момчето стоя над час и наснима към 70 снимки из 3 стаи и 3 тераси и накрая ми взе 50лв.
Аз продължавам да си мисля, че проблема ви е в самата фуга, която не се е получила по предписанията и попива водата от къпането и така развива плесен. Не, че ще навреди да си сложите един маншон омазан с хидроизолация върху кухината на смесителя ама да тръгнете да къртите такава скъпа и сложна плоча просто от предположения, че може да има проблем отзад ми се струва неоправдано.
Durlioburlio
- напреднал
ср юни 14, 2023 7:13 amMitashki_MM написа:Може ли контакт на момчето?вт юни 13, 2023 7:04 pmDurlioburlio написа: Свързах се с фирма за обследване на течове с някакъв уред гледали температурни разлики. Казаха 360лв. Ако след като префугирам и запълня кухините пак се появи петното ще се замисля, но то няма какво да го мисля, ще си трябва къртене.Тия шегуват ли се? Преди 2г виках такава фирма - момчето стоя над час и наснима към 70 снимки из 3 стаи и 3 тераси и накрая ми взе 50лв.
Аз продължавам да си мисля, че проблема ви е в самата фуга, която не се е получила по предписанията и попива водата от къпането и така развива плесен. Не, че ще навреди да си сложите един маншон омазан с хидроизолация върху кухината на смесителя ама да тръгнете да къртите такава скъпа и сложна плоча просто от предположения, че може да има проблем отзад ми се струва неоправдано.
Аз въобще не искам да къртя нова баня на току завършен апартамент. Дано да е фугата

Това ако е плесен обаче, да взема да напръскам с нещо? Саво маво?
Mitashki_MM
- специалист
Моя случай тогава беше в Пловдив ама и при гугълуване на "откриване на течове София" на първа страница ми излизат 3 фирми дето споменават такива ценоразписи в рекламите си.
Какво стана с хартиите в жлеба на фугата- попиха ли нещо? Ако са излезли сухи не знам за какви термокамери си говорим.
Вие сама жена без опит за колко време я изчовъркахте старата фуга с отверка/макетен нож? Щото качествено направена, плътна фуга хич не се маха толкоз лесно.
Какво стана с хартиите в жлеба на фугата- попиха ли нещо? Ако са излезли сухи не знам за какви термокамери си говорим.
Вие сама жена без опит за колко време я изчовъркахте старата фуга с отверка/макетен нож? Щото качествено направена, плътна фуга хич не се маха толкоз лесно.
Тема "Мокро петно на фуга" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература