• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 9
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Lutchezar - майстор
Тази баня дори да е с широко отворен голям прозорец няма как да се охлади нощем с 20 градуса, дори с 15. И аз залагам на проблем с плочките, но чакам снимките.
Gatta_Negra - напреднал
дадох всичко от себе си.
Фугата е много фотогенична, ама не е достатъчна май?
накрая качвам и клипче, надявам се звука от кокалчетата на пръстите ми да се чуват добре,защото доста ме заболяха.
Таоо. не че нещо ,ама не знам дали рекламация е удачна. Посъветвайте ме.
и ако имате нещо читав майстор познат- дайте го насам, моля.
Благодаря за вниманието.
А зевзеците - смея се и аз, ама като дойде вриме да плащам за новия ремонт няма да ми е смешно.

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

видеото ще седи само два дни,уви.
MamaMy - майстор
При мен пукнатините са единични от единият край на плочката до другия по диагонал и продължава по стената. Тези твоите звездообразните приличат на пукнатини от чукане, но и кофти глазура. Не вярвам само от майстора да е. Факт е, че ги има само на единият цвят. При мен всички стени са еднакви, но пукнатините ги има само на новата стена.
Последна промяна от MamaMy на пон сеп 04, 2023 10:26 pm, променено общо 1 път.
zz_stefanov - майстор
И на мен ми изглеждат като натрошаване от чукането на майстора. станало е явно видимо по късно. То пак си зависи от качеството на плочката.
Аз като любител плочкаджия съм чупил фаянсова плочка защото я удрям със силата с която намествам теракотена.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Звукът е на плочка плътно/добре залепена на картон. Пукнатините са от удар. Кой и защо да е удрял по плочките. Не е от плочките
Gatta_Negra - напреднал
n_а, на тъмната стеничка до тоалетната само има картон, другите са с мазилка.
Или поне АЗ не знам да има. Но лично съм купила над 10 чувала цименто-варова мазилка ,т.че тя трябва да е там.
Никой от мен и моето семейство не е удрял плочките, естествено.
А фуга 182 мапей Няма и няма и в склада в Италия, за това е с бяла, да не се чудите.
Gatta_Negra - напреднал
Добре.
Ето дивотия
на ДРУГАТА СТЕНА тия същите светлите са си окей ,не са мръднали.
Изображение

Почвам да откачам вече.
chapara - майстор
Даа, снимки и клипове говорят повече от всяко обяснение. За съжаление изпълнението макар и разточително във времето е безнадеждно. Изпусната е основата, но Ти няма да можеш да обясниш поради липса на контрол. За мен звука говори много, но толко нерви за писане нямам. А и ти ако трябва да разкажеш за всяка операция преди фаянса :?
Като цяло всичко хлопа. Или се е промъкнал и налепил картон, махнал р-ра или къртейки предходна облицовка или бл.боя е компрометирал мсзилкта. За гребена и обмазвне на 100% плочката вече не вярвам. Арабските плочи са по дебели, може и да са теракот. Белите са редени в друг ден и настроение. Дори си мисля за два почерка на работа :?
Карай докато може и после ремонт. Закъсвацията е голяма.🤔
Gatta_Negra - напреднал
Тя самата мазилка по другите стаи си се чопли с отвертка.

В банята имаше стари плочки.
Той ги изкърти.
Падаха доста лесно, дръпнах една и аз. А отдолу имаше нещо като блажна боя, и там стените бяха крехки. Видях ги накълвани като с теслата стените. Сложи тръби , тествахме тръбите.
Докара още един, за мазилката бил спец. Мазаха бетон контакт ,ама не беше ли на ангро грунда с пясъка трябва да видя. После мазилка с майки, тва го видях. Тоя седя и маза там, и в кухнята маза, ама там няма нищо разлепено,щото са други плочки.
Та маза, квото маза и изчезна, избяга в белгия при брат си, казал,че отишъл на гости, ама на мен ми каза, че щял да поработи малко. А аз как разбрах-трябваше да е там и да маже, аз звъннах да придупредя,че отивам, да не заваря нещо ненужно ,щото беше юни ли, юли ли, пък то последен етаж...
И тоз ми вика че не бил там, ми бил в Белгия. На нашия човек му се наложи май да доизравни нещо, тук вече не помня, понеже внимавах другаде. Той пък стана неуловим, ма нямаше как да се занимавам.
Знам,че е слагана и хидроизолация, щото видях лентите и мазаното.
Имам снимки май на етапите,че нали да знам кое къде минава.
Ми да, и аз от това се опасявах ,че самата основа е прецакана.
Ся пак ли до тухла да се маха? така де, не навирям снимки дали е било до тухла миналия път, вероятно са на лаптопа, трябва да ровя..
В частност аз не им знам отношенията, нито знам пред колко хора са се насрали нещата с тва забягване в странско. Как разбра, че е основата? Поне да го убедя нашия да мине да се увери, поне да му строши клакята на оня тарикат.
Ееегати сапунката с тая баня.
Казваш "карай докато може", а как ще разбера,че не може повече?
chapara - майстор
Ще започне да пада тук таме или ще се надуе като бременна хлебарка. Познах по звука, то звънти на вече паднало. Жалко, много даже. Боли ме и мен за строшени пари на вятъра, поне 20 години да изкара, а то хич :shock:
Евах ти занаята щом ще бягаш в странство да не те пребият :shock:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 9

Тема "Помощ! Пукнатини в глазурата на плочки - италиански фаянс)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: