• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 11
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Hursa - майстор
боядисвана е, латекс - написано е :)
chapara - майстор
Сега кратък урок по технология😁Пръсканата мазилка има способност да поема голямо количество влага и да я изпуска бавно, съхнейки. В една баня отива кофа и половина матерял, имам направени стотици по онова време. Матеряла е 2:2:1,гасена вар, мраморно брашно, бял цимент. Пръскат се 2, 3 ръце. Така всичко остава дишащо. Латекси и фасагени нямат място там!! Абсорбиращата повърхност на пръск.мазилка е 5-6 пъти по голяма от гладката, един голям плюс. Имам наблюдения че и 10 къпания за ден не създават проблем без принудителна вентилация.
Следващото нещо е че върху такова количество гасена вар мухъл и гъбички имат нулев шанс. Подръжката се състои в изпръскване с варов р-р.

Размислите оставям на Вас.
Първо се мисли, после се действа!
Отделен е въпроса че е демоде.
B0bi - специалист
Благодаря за урока, но все пак мухъл си се развива като две и две ... Не споря ако често се варосва - не съм го правил и няма как да имам впечатление.
Активното проветряване на всяка баня, след всяко къпане си е безусловно важно по принцип.
Благодаря от свое име, макар да нямам проблем с мухъл. Има такъв на студена външна стена, но не ми е проблемен. Като метна изолация на северната стена ще изчезне трайно, след обработка.
Едната стена на банята ми, към неотопляемо вътрешно стълбище, подобно банята на Гецов, няма петънце.
Вероятно поради остарелите "технологии"- варова мазилка, белосано с вар, последно преди....през 2006г.
Филмчето за Боби остава в архив.
Hursa - майстор
вт окт 31, 2023 11:15 amchapara написа:
Сега кратък урок по технология😁Пръсканата мазилка има способност да поема голямо количество влага и да я изпуска бавно, съхнейки.
След като поема много и съответно съхне бавно - ще имаме постоянно влажна баня. Дали е удачно. Все пак, аз за мен бих предпочел бързо изсъхваща баня (и лесна за редовно почистване) - стени, под и таван разбира се и моята е такава.
Но аз не съм специалист.
chapara - майстор
Всеки си има право на избор.
За мен сега най доброто е, фаянс до тавана, при мен височина 3,20м. еднослоен зелен гипскартон и сотнозърнеста силикатна мазилка. Влагата кондензира по външната стена, оттича се и в сифона. Ако е голям зор с една гума може да се помогне и да се обере.
Hursa - майстор
И при мен е с фаянс до тавана (което си е "гладко" и не "попиващо" покритие), с фаянс и на пода. Тавана - май е с алкидна боя, щеше ми се да го правят "окачен", с вентилация - но когато се нанасях, не намерих майстор. Има вентилация и преграда пред душа - апартаментска баня, граничеща със стълбището. Има външна изолация, но само наполовина, че граничи с междуетажната площадка, а съседа на последния етаж я е усвоил, склад. И съм с "централно отопление" - така, че е винаги топла, което при питащия може би не е така.
chapara - майстор
Тавана - май е с алкидна боя, щеше ми се да го правят "окачен", с вентилация - но когато се нанасях, не намерих майстор.

Ми направи си опънат таван?

getzov - напреднал
Доколкото знам, латекса също е "дишащ", но сигурно с по-малка пропускливост от варта, сгрешил ли съм като съм боядисал върху варта с латекс?
chapara - майстор
Определено е грешка. ,,Дишащ", ама друг път, ,,наелон течен", другото е само реклама😉
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 11

Тема "плесен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: