Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
chapara - майстор
Колкото повече, толкова по добре.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
пон яну 20, 2025 9:52 amdragonn2 написа:
n_a написа:
Сивата вода от дебелата тръба ще връща в тънката тръба
Ако говориш за тръбата към кухнята, наклонът на дебелата тръба е доста и се надявам да не връща.
Червеното, по път е, ще отклонява
Зеленото е ужасно, опасно, неужно
Синьото е възможно

Твърде много снадки, чупки, натрупано. Предразполага към проблеми. На земя си, наоколо всичко е твое, копай, дълбай, направи го както трябва

Прикачен файл

t.jpg
t.jpg (63.31 KиБ) Видяна 703 пъти
dragonn2 - специалист
пон яну 20, 2025 3:46 pmn_a написа:
Твърде много снадки, чупки, натрупано. Предразполага към проблеми. На земя си, наоколо всичко е твое, копай, дълбай, направи го както трябва
Да, но нямам време и желание да си копая на воля :) Ползвам основно където съм изкъртил старите канали.
Иначе разбирам че има доста снадки и чупки, но се надявам заради наклона да няма проблеми. Следващия път като съм там ще снимам разликата с нивото в двата края на дебелата тръба. Реално е доста по голям наклона отколкото се вижда на тези снимки, надявам се това да предотврати връщането на водата и евентуални запушвания заради чупките. Последния път пуснах малко вода във всеки един от изводите, за да проверя дали тече от някъде, та нямаше течове и изглежда се оттича доста бързо.

Днес поръчах структурата Grohe Rapid SL и линеен сифон 65см.
dragonn2 - специалист
Прикачен файл:
20250125_134425.jpg
Прикачен файл:
20250125_134346.jpg
Прикачен файл:
20250125_133710.jpg

Мисля това да е. Как ви се вижда? Знам че не е перфектно, но за мен важното е да работи.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
съб яну 25, 2025 2:22 pmdragonn2 написа:

... Как ви се вижда?

Ужасно!
От само начало припираш да приключваш. Защо изобщо пишеш тук?
Само на стената са 3 поправими грешки
dragonn2 - специалист
Сега забелязах че линейния сифон е на ф40. Как става нормално свързването с канала на ф50? Просто се слага редукция или има нещо по специално?
chapara - майстор
Има редукция, разбира се.

Тема "Сложна схема на канала в банята" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: