Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
chapara - майстор
ср яну 15, 2025 3:02 pmkalin1978 написа:
ср яну 15, 2025 2:44 pmchapara написа:
Ти трябва да прецениш.
или да не ги мисля толкова и да хващам един за ушите,предполагам че няма да са боклук като този дето сменям(пък и не са евтини-35лв )...
Действай, че ще бълшасаш😁
kalin1978 - напреднал
ср яну 15, 2025 6:05 pmchapara написа:
ср яну 15, 2025 3:02 pmkalin1978 написа:
ср яну 15, 2025 2:44 pmchapara написа:
Ти трябва да прецениш.
или да не ги мисля толкова и да хващам един за ушите,предполагам че няма да са боклук като този дето сменям(пък и не са евтини-35лв )...
Действай, че ще бълшасаш😁
прав си,много се бълтая с глупости,но ще е в събота майсторенето,реших преди да взема ъглошлайф да си пробвам дремела с диск за метал,и уау направо си го реже без проблеми(няма искри както се сещаш) и е супер удобно и прецизно😂💪
chapara - майстор
ср яну 15, 2025 6:34 pmkalin1978 написа:

прав си,много се бълтая с глупости,но ще е в събота майсторенето,реших преди да взема ъглошлайф да си пробвам дремела с диск за метал,и уау направо си го реже без проблеми(няма искри както се сещаш) и е супер удобно и прецизно😂💪
Дремела е супер машинка и скъпо удоволствие. За такива часовникарски работи, незаменимо. За мое съжаление аз нямам🥲
Събота добре, но за доста от нещата ще ти трябва технологично време, ако не ползваш ,,бързи"матеряли😉
kalin1978 - напреднал
ср яну 15, 2025 6:50 pmchapara написа:
ср яну 15, 2025 6:34 pmkalin1978 написа:

Дремела е супер машинка и скъпо удоволствие. За такива часовникарски работи, незаменимо. За мое съжаление аз нямам🥲
Събота добре, но за доста от нещата ще ти трябва технологично време, ако не ползваш ,,бързи"матеряли😉
хм резането ще е бързо,за полиуретана ясно,че му трябват 24часа,фугите и за тях време,ама явно нещо изпускам,дай ми жокер😂🤔
kalin1978 - напреднал
с чуклето и секача също ще има заигравка
p.s дремела е скъп когато си е на марката Dremel,моя е Trotec и го взех за 90лева на акум.батерия(издържа над 2 часа работа),реже,пили,шлайфа,страхотен е и е най-използвания ми инструмент💪
chapara - майстор
ср яну 15, 2025 7:29 pmkalin1978 написа:
с чуклето и секача също ще има заигравка
p.s дремела е скъп когато си е на марката Dremel,моя е Trotec и го взех за 90лева на акум.батерия(издържа над 2 часа работа),реже,пили,шлайфа,страхотен е и е най-използвания ми инструмент💪
Замисли ме, а тия дни имам рожден ден :? 😁
chapara - майстор
ср яну 15, 2025 7:15 pmkalin1978 написа:

хм резането ще е бързо,за полиуретана ясно,че му трябват 24часа,фугите и за тях време,ама явно нещо изпускам,дай ми жокер😂🤔
Лепиш само
https://www.home-max.bg/pu-uplutnitel-c ... rozrachen/
снадки с полиур. у-л, метал, пвц, без да прекаляваш с количество! 2-3часа и замонолитваш сифона с пъсък и цимент (бързо стягащ), преобладава цимента 1:1. Не разбрах решетката разглобяема ли е? Но с дремела от долна страна награпавяваш метала. В най горната част всичко трябва да е бърз теракол, да избие по фугите. Като дръпне лепилото почистваш с макетен нож фугите, да има място за фугата и измиваш. Поддържаш топло помещението за да ускориш процеса на втвърдяване, но не духане с въздух директно. Вечерта, трябва да е готово за фугиране, фугираш, почистваш и сутринта си взимаш душ, без да стъпваш на сифона още 24часа😉
kalin1978 - напреднал
ср яну 15, 2025 9:28 pmchapara написа:

Лепиш само
снадки с полиур. у-л, метал, пвц, без да прекаляваш с количество! 2-3часа и замонолитваш сифона с пъсък и цимент (бързо стягащ), преобладава цимента 1:1. Не разбрах решетката разглобяема ли е? Но с дремела от долна страна награпавяваш метала. В най горната част всичко трябва да е бърз теракол, да избие по фугите. Като дръпне лепилото почистваш с макетен нож фугите, да има място за фугата и измиваш. Поддържаш топло помещението за да ускориш процеса на втвърдяване, но не духане с въздух директно. Вечерта, трябва да е готово за фугиране, фугираш, почистваш и сутринта си взимаш душ, без да стъпваш на сифона още 24часа😉
ох,така като чета вече подробно цялата процедура,ми се чини,че няма да мога да се справя и май ще търся майстор🫤
kalin1978 - напреднал
ср яну 15, 2025 10:03 pmkalin1978 написа:

Лепиш само
ох,така като чета вече подробно цялата процедура,ми се чини,че няма да мога да се справя и май ще търся майстор🫤
ако питаш дали тази решетка е разглобяема,да разглабя се,или имаш в предвид цялата горна част?
kalin1978 - напреднал
ср яну 15, 2025 10:03 pmkalin1978 написа:

Лепиш само
добре,ще се върна към първоначалния си план,(така или иначе ме дразни козметично как изглежда,а си функционира сифона)да махна цялата горна решетка и да залепя нова,с теракол ли да я залепя и ще стане ли изобщо?

Тема "как да сменя разпадащ се капак на подов сифон" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: