• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 10
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
stroej - помощник
tassel написа:
Но според мен нещата не са чак толкова сложни и човек ако има желание може да се научи. [/quote]

Точно така. Абсолютно си прав. :2thumbs: Смело напред и това е. Важното е да имаш желание и да не те мързи. Всичко останало се учи с практика и питане. А що се отнася до майсторите - не им завиждай за парите. Техния труд не е лек и рано или късно тези пари се реинвестират в лечение.[/quote]

Благодаря ти много! А относно парите на майсторите - да прав си. Наистина не им е лека работата и от тази гледна точка ги оправдавам за някои неща. Нещата не са толкова прости, по-принцип не обичам да давам крайни мнения за каквото и да е, но понякога човек просто се вбесява от някои неща.
lakosste - специалист
Чудно ми е защо някои се опитва да открие топлата вода?В първите две теми SHL е описал супер точно и подробно дори със снимки кое как да се направи по правилния начин.
ivoru - специалист
stroej, не е толкожа трудно.Една права летва, слага се на нужното разстояние, гледа се с нивелира, един здраво забит пирон в единия край, пак гледаш нивото, и пирон в другия край. Това упражнение ще ти спести време и усилия. Аз така правя, а резултата е абсолютно прави редове с абсолютно равни фуги, каквито при работата на разни "майстори" не съм видял. Липсата на опит се компенсира с повече старание. Все пак има хора, които е по-добре да си викнат майстор, защото може да се справят по-зле и от лош такъв.
chapara - майстор
един здраво забит пирон в единия край, пак гледаш нивото, и пирон в другия край. Това упражнение ще ти спести
Т'ва спирините ме изкефи отвсякъде :lol: :lol: :lol:
IJAN - специалист
Е добре де-може и с 2 дюбела.При което летвата може перфектно да се нивелира с винтовете когато те се натягат.
chapara - майстор
IJAN написа:
Е добре де-може и с 2 дюбела.При което летвата може перфектно да се нивелира с винтовете когато те се натягат.
Колко пробити тръби съм видял,не е истина.
Не става ли с плочки отдолу легнали,като слагайки,или махайки ти дават перфектен начин за нивелация.И като го постигнеш,подпираш няколко на мастара за да седи плътно на стената,хеле па за картона :lol: :lol: :lol: :lol: Става за секунди,след налепване на първия ред,тези с които си притиснал мастара стават ненужни,а демонтажа на мастара,когато му дойде времето,елементарен :?
IJAN - специалист
Виж за пробиването на тръбите си напълно прав.Но това с дюбелите се прави като знаеш къде са ти тръбите иначе не се препоръчва въобще никакво пробиване.
chapara - майстор
И да знам и да не знам имам си отработен подход.Та както съм казвал аз работя ,а съм имал и бригади към фирмата си.Първото нещо което предупреждавам е да не съм видял коване по стената,а е имало и ефекта съм го наблюдавал :roll: .Същото се отнася и за подовете и канапи разни(Парнаджийски тръби с ненапълнена инсталация ,ох ужас :razz: Пирона е забранен при фаянсаджията
Последна промяна от chapara на вт мар 23, 2010 7:00 pm, променено общо 1 път.
Теди - специалист
Има ГИПС за тази работа :!:
chapara - майстор
Теди написа:
Има ГИПС за тази работа :!:
Да така е но корекции не,защо ти е като при започването имаш безброй плочки(представи си ги че са пластини за корекция).На метър и петдесет да речем с премахване на една плока или добавяне корекцията е в милиметри,а защо да се ус..ра стената с гипс.Е и това е отработвано,но не сработва добре :wink:
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 10

Тема "Плочки в банята - да започнем от първия ред на стената??????" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: