• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 20
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
EDI - майстор
Гранитогреса задължително се работи с гъвкави лепила, от тук не виждам ВЕБЕР-а кой клас е, ама мисли, докато е време.
Михайлов - специалист
Лепилото не съм ходил сам да го купувам. Отидохме с майстора. Изборът на материалите (в случая лепилото) той си го избра какво да е.
Опитен майстор е и щом се е спрял на това, значи има защо. Аз не разбирам.

Тази сутрин минах през апартамента. Майстора беше сложил част от гранитогреса (редим го по диагонал) и в средната част на коридора беше залепен. Беше махнал первазите на вратите. В момента в който отидох шкуреше стените и събираше боклуците (прах, цимент - не го знам какво е) в един чувал. Тъй де, направи ми впечатление, че работи много чисто. Аз обръщам внимание на детайлите. Каза ми, че плочите гранитогрес не са равни. Разминават се с по 3 мм. Ако не беше казал, нямаше да забележа.

Щях да снимам, но си бях забравил фотоапарата. Снимки ще направя утре сутрин.
Последна промяна от Михайлов на чет мар 18, 2010 11:00 am, променено общо 1 път.
solo5 - майстор
сола 180 написа:
Аз бих лепил при тея условия само с АК-20
Успех.
:2thumbs:

Михайлов написа:
Лепилото не съм ходил сам да го купувам. Отидохме с майстора. Изборът на материалите (в случая лепилото) той си го избра какво да е.
Опитен майстор е и щом се е спрял на това, значи има защо. Аз не разбирам.
Няма лошо, че не разбираш, но отговори на колегата какъв клас е Вебер-а, който сте взели :-D
Да не берете ядове после, ако лепите гранитогрес с обикновено лепило :?
EDI написа:
Гранитогреса задължително се работи с гъвкави лепила, от тук не виждам ВЕБЕР-а кой клас е, ама мисли, докато е време.
ebahti - майстор
айде да не плашим хората,а....!!!може ли някой да се обоснове защо не требва да се лепи гранитогрес със обикновено лепило??? аз лично съм налепил неколко декара с такова,включително и във нас и проблеми и рекламации не съм имал никъде.......естествено по скъпите лепила са по качествени, но не навсякъде е оправдано да се фърлят излишни пари....тука става въпрос за вътрешни помещения
EDI - майстор
Ами пише си го навсякъде- заради попивната способност, температурни разлики и т.н..С обикновените също става, но нямаш гаранция.Аз не съм лепил с декари, защото съм любител, ама вярвам на производителите и не си правя експерименти.Определено няма да разреша на някой да ми лепи греса с обикновено лепило /не, че някой ми е лепил/.На всички лепила си пише за какво са, има си и спецификации, в противен случай щеше да има само един вид лепило за всякакви материали.Например СМ 12 е за грес на закрито, СМ16 и нагоре е за грес на закрито и открито.Освен това сградата му е нова и при всички положения ще сляга.Ако му се разхлопат плочкките, няма пак да ги лепи.
future - специалист
Само от зелената опаковка ,става ясно за Вебер-стандарт.На което пише ,че не се препоръчва за гранитогрес.
Ама вие още малко ще го накарате да ги сваля.Майстора сигурно е наредил половината.Карай ,все пак става на въпрос за вътрешно.Редно е да се спазват инструкциите на опаковката на производителя.
Михайлов - специалист
А за плочките в банята става ли?
Довечера ще щракна торбите и ще видя какво пише на тях.
Знам само, че цената на една торба е 8.50 лв.
Ще питам и майстора защо е предпочел това лепило.

Той не знае, че пиша тук и следователно не може да се обоснове, което е малко нечестно :? .
Последна промяна от Михайлов на чет мар 18, 2010 11:34 am, променено общо 1 път.
ebahti - майстор
преди време налепих 2 магазина един до друг с плочи,1вия дърпах едновременно земновлажна замазка и с циментово мляко лепих плочите...........2рия замазка и след 2 дена плочите с лепило. след известно време една банка ги купи и двата и почна ремонт-а познайте кои плочки едвам изкъртиха...........
Leon - специалист
ebahti ... мокро върху мокро най държи!

:roll:
EDI - майстор
Е, чак да ги сваля...... :lol:
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 20

Тема "Моята баня и коридор. Снимки: преди - по време на - след." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: