Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Тани - модератор
А има ли вата под гипскартона? Когато се когато се къпете всички ъгли между пода и стената ли се мокрят?
chapara - майстор
Може да е натекло от някъде и по цялата обиколка на банята да си е пълно с вода. Имал съм такъв случай. Като пробихме малка дупка ниско долу, тече един час :-D
VLADO66 - майстор
Сигурно,и вече е плъзнала водата по коридора.
ralev - специалист
Deyna написа:
Влагата не е само под мивката, а е на четирите стени на банята на разстояние от пода около педя-две, и е избила и на три от помещенията граничещи с нея, като едното е килерче, където е монтирана пералнята, та влага изби и на срещуположната стена на тази на банята в килерчето.
Я да уточним това всичко на приземен етаж ли се намира?
masterval - майстор
Бих предположил, че пералнята ти налива мръсната вода между стената и г/картона.
chapara - майстор
VLADO66 написа:
Сигурно,и вече е плъзнала водата по коридора.
Интересно е как се чувстват в долния апартамент :?
boreto1 - специалист
Според мен-всичко долу и наново водопровод,канализация, хидро и плочки -няма отарване иначе все ще е така,хем ядове ,разходи и накрая наново и ще ви излезе ужасно затова направо всичко от до както си трябва
$64EN - специалист
Може да е изпуснала и някоя снадка от водопровода. Получава се сълзене и постепенно напояване във времето.
Теча ви е доста сериозен, за да намокри толкова много плътни стени и то на няколко места.
Дори и да мажете със силикон, тази влага може да се задържи в стените и мазилките много месеци.
Най-добре е да се изкърти всичко- за начало където предполагате, че е проблема.
След това трябва да се отстрани проблема и после да се изсуши влагата пропила в стените.
Може да си вземете влагоуловител за по-бързо осушаване, иначе чакането е доста.
Чак след това може да се изгради банята.
Може да се наложи и частично сваляне на мазилката около банята, ако се рони след осушаването.
а съжаление не сме на приземен етаж, а на последен шести. Съседите от долу още не са се обадили, но се надяваме да ремонтираме докато не ги е наводнило. Няма вата зад гипсокартона. И на мен ми се струва, че цялата тази работа идва май от пералнята и мислим да пробием първо една дупчица отдолу в някоя фуга и да видим какво става със спряна пералня и при пусната пералня, след което пак ще мислим...
:?
masterval - майстор
Ако издърпаш пералнята без да вадиш маркуча за мръсната вода, можеш да я напълниш и като я пуснеш в режим "изливане" (или както там пише) веднага ще си проличи и без да дупчиш стени.
Може просто при набутването на пералнята да се поизмъкнал този маркуч, може да се е прищипал и пр.
Надали е от сълзене на някой фитинг - прекалено много тече.

Тема "Влага зад гипсокартона в банята." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: