• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
ivanvasilev1970 - специалист
VLADO66 написа:
Сикафлекс гледах онзи ден в Баумакс,ходих да взимам една торба циментова ХИ на Sika.
Владо, знаеш ли че и аз бях там и попитах този ХИ. Казаха ми,че била швейцарска и че била по хубава от системата на церезит. Разбърквало се една течност в туба + една торба прахообразно-за това става въпрос-нали?
jekasus написа:
ivanvasilev1970 написа:
просто гъвкавата връзка за мръсната вода от коритото на душкабината ще влиза с 90 градусов наклон.
При това положение ще опре в коритото, и оттам втория воден затвор.
Кое ще опре в коритото? Нали то отдолу е кухо. Има някакви крачета само. И тази замазка, която си нарисувал-каква е?
Аз ли съм толкова ...Ето как си представям нещата аз по единия начин (без накланяне) и по другия (с накланяне)
Прикачен файл:
kanal mod9.JPG
kanal mod9.JPG (44.01 KиБ) Видяна 3195 пъти
И в дават случая ще се ползва гумен намншон ф50-32, нали?
VLADO66 - майстор
Има еднокомпонентна която ползвам и върши работа-есента изолирах едно мазе отвътре и двукомпонентна.
chapara - майстор
"Сикафлекс"- Ъгъла на "Тодор Александров" и "Димитър Петков" до "Райфайзен банк", магзин на "Изомат". Има го в туби от силикон и на салами. За теб препоръчителен е сивия, но може и белият вариант.
Аз не бих наклонил коляното и не бих го направил-отводнението с мека връзка именно заради получаването на втори воден затвор.По начало не си казал какво корито ще слагаш, а от там идва и въпросителната за мен. Аз бих го купил, мога да ти помогна с намирането на по тънка лайсна, на порцеланово, за което се залага сифона без коляно и като нахлупиш коритото само да затегнеш сифона към него.По принцип си накупи всичко, мивки, сифони, бойлери, тоалетни чинии, сглоби ги и си взимай отметки за точни височини, преди да си замонолитил, за да си сигурен за нещата после. В това отношение мога да те уредя да си подбереш всичко на "Видима", дори и батериите и да го закупиш на 10-15% отстъпка :wink: :roll:
chapara - майстор
За ХИ, може всичко, аз ползвам успешно и за външно "Мапеластик" на "Мапей"
Изображение
chapara написа:
"Сикафлекс"- Ъгъла на "Тодор Александров" и "Димитър Петков" до "Райфайзен банк", магзин на "Изомат". Има го в туби от силикон и на салами. За теб препоръчителен е сивия, но може и белият вариант.
Аз не бих наклонил коляното и не бих го направил-отводнението с мека връзка именно заради получаването на втори воден затвор.По начало не си казал какво корито ще слагаш, а от там идва и въпросителната за мен. Аз бих го купил, мога да ти помогна с намирането на по тънка лайсна, на порцеланово, за което се залага сифона без коляно и като нахлупиш коритото само да затегнеш сифона към него.По принцип си накупи всичко, мивки, сифони, бойлери, тоалетни чинии, сглоби ги и си взимай отметки за точни височини, преди да си замонолитил, за да си сигурен за нещата после. В това отношение мога да те уредя да си подбереш всичко на "Видима", дори и батериите и да го закупиш на 10-15% отстъпка :wink: :roll:
Здравей Chapara,
Ще имам в предвид магазинчето, което спомена. Душ кабината ще бъде в комплект с коритото. То няма да бъде от тези дълбоките. И идея си нямам кои корита са хубави. Ако можеш да ми препоръчаш нещо. Доколкото разбирам за да няма втори воден затвор-изхода от сифона на коритото (което си има един воден затвор ) трябва да отива в предвидения канал без да се качва над него (което би образувало още един воден затвор). Така ли е?
Това което препоръчваш е като се купи коритото -отвора му за сифона да бъде точно над отвора за отвеждане на мръсната вода???
chapara - майстор
ivanvasilev1970 написа:
chapara написа:
Здравей Chapara,
Ще имам в предвид магазинчето, което спомена. Душ кабината ще бъде в комплект с коритото. То няма да бъде от тези дълбоките. И идея си нямам кои корита са хубави. Ако можеш да ми препоръчаш нещо. Доколкото разбирам за да няма втори воден затвор-изхода от сифона на коритото (което си има един воден затвор ) трябва да отива в предвидения канал без да се качва над него (което би образувало още един воден затвор). Така ли е?
Това което препоръчваш е като се купи коритото -отвора му за сифона да бъде точно над отвора за отвеждане на мръсната вода???
Порцелановите корита на "Видима" си имат сифон, той трябва да се заложи на височина и на точното място, като е подвързан за мръсния канал. После нахлупваш коритото и зо затягаш. Нещата така са профешанъл :wink: На такова корито после си монтираш кабината и гаранция че след две години нама да сменяваш котито . :wink: :cool: Ще продължиме с отстъпките на Л.С., но сега отивам на плаж. :supz:
Разгледах душ кабините и поддушовите корита във сайта на видима. Не останах очарован.
Поне засега сме на мнение да си купим готов комплект от затворения тип (с покривче) душ кабини, които имат масажни дюзи, чието корито не е толкова дълбоко.
Ако имате опит с нещо такова, което е качествено с добро корито-кажете

Да попитам за ъгъла в който ще се заложи душ кабината-там доколкото зна си се лепят плочки, спазва се нормалния наклон към втори я сифон в бяната. А когато се поствя коритото тъо се хоризонтира с врътките отдолу. Не е ли е така?
Някой може ли да ми покаже със снимка свързване на сифона на душкоритото с отвеждащия мръсната вода канал
chapara - майстор
ivanvasilev1970 написа:
Разгледах душ кабините и поддушовите корита във сайта на видима. Не останах очарован.
Поне засега сме на мнение да си купим готов комплект от затворения тип (с покривче) душ кабини, които имат масажни дюзи, чието корито не е толкова дълбоко.
Ако имате опит с нещо такова, което е качествено с добро корито-кажете

Да попитам за ъгъла в който ще се заложи душ кабината-там доколкото зна си се лепят плочки, спазва се нормалния наклон към втори я сифон в бяната. А когато се поствя коритото тъо се хоризонтира с врътките отдолу. Не е ли е така?
Някой може ли да ми покаже със снимка свързване на сифона на душкоритото с отвеждащия мръсната вода канал
Като избереш какво ще слагаш, искаш схема по която да изкараш мръсния канал, защото тези кабини се монтират от монтажниците на фирмата от която си я закупил.
Днес минавах през Баухаус. Предлагат сикафлекс!
малко над 11 лева. Имаше бял, сив , кафяв. Имат ли някаква разлика? Гледам надписа на опаковката - като че ли пише едно и също.
Та със този сикафлекс ще залепя сифоня за канализацията. Има ли някаква по специфична техника на лепена?
Освен, че и двете повърхности трябва да са сухи обелзмаслени...лепилото и на двете повърхности се поставя?

ПОнеже опаковката е доста голяма и ще ми остане-мога ли този сикафлекс да го ползвам за лепене на хоризонталните участъци на ПВЦ / ПП тръби на мръсния канал?
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Дайте съвет как да направя модификация на мръсния канал?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: