Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
sardaesox - напреднал
Това с "ядрените спинове" съм го пропуснал, много е весело. Шрьодингер се върти като пумпал сигурно, лека му пръст на човека.
gnt69 - майстор
Да питам че не разбрах файда има ли от таз работа или файда Йок. :partyman:
Последна промяна от gnt69 на чет май 19, 2016 10:14 pm, променено общо 1 път.
ivanovbg - майстор
Има за продавача, а за купувача зависи от водата му :wink:
:partyman:
Проблемите с котления камък решават уредите за омекотяване на вода с йонообменна смола.
При преминаване на водата през смолата калций и магнезий се заменя с натрий и водата става мека.

Смолата периодично и автоматично се регенерира със сол. Това е и основен консуматив. Един чувал - 25 кг сол струва 25 лв, стига за 2-3 месеца.

Другият консуматив е механичен филтър за вода - 3,30 лв.
Тук няма магия, водата наистина е мека.
Всичките омекотители са с намалена цена до 30.06.2016 г.
torbalan - Дървен философ
crez написа:
Доказано магнитното поле действа на водата...
Та разгледах аз сайта на въпросните "производители" на магнитни "омекотители" за вода...
Там се рекламират, че са монтирали такива на незнамсиколко обекта, от които един единствен е назован по име "ТЕЦ 26".
Преди повече от 10 дни с големи услия намерих някакъв имейл за контакти с тях. Писах им (руския ми е лош, но не чак толкова лош, че да не ме разберат). Въпроса ми беше "Как са се променили разходите за химводоотчистка, след като са монтирали магнитните омекотители?". До ден днешен - ответ нет! :)
velinsl - специалист
Този уред спада към групата:
- устройство на икономия на гориво което се включва към запалката (качва мощността с 30% и дава икономия 20%)
- магнитните наколенници
- устройството за намаляване на сметката за ток.

Имат положителен ефект само за джоба на продавача на мечти/илюзии. Може би за да може да се продават такива измислени боклуци се занижи образованието на децата днес - за да се създаде едно умствено ограничено консуматорско общество.
torbalan - Дървен философ
Пропусна турмалиновите чорапи :)
velinsl - специалист
torbalan написа:
Пропусна турмалиновите чорапи :)
За първи път ги чувам тея чорапи.
Поразрових грубо в нета да видя поредното чудо на света и едно от мненията на БГмамите "Да споделя още нещо - на допир са като чорапите от най-гадната изкуствена материя." ми даде отговор на тази мистерия. Реално едва ли струват повече от 2-3лв, маркетинг още 3-4лв, което сумарно прави продажна цена 12лв. "Специално за балъци, само тук и само сега."
jekasus - майстор
velinsl написа:
Реално едва ли струват повече от 2-3лв, маркетинг още 3-4лв, което сумарно прави продажна цена 12лв. "Специално за балъци, само тук и само сега."
http://swim.ua/products/panel-geberit-gis-461058001 537 гривни са 37 лв., така се продава парче гипскартон, нищо че е 18мм дебелина...

Тема "Магнитен преобразувател за вода?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: