• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
resistbody - майстор
нед дек 22, 2024 7:20 amn_a написа:
Имам едно "ново" инфо за вас... В баня и тоалетна трябва да може да се влиза с инвалидна количка...
Тогава светлия отвор на вратата трябва да бъде 80см.
chapara - майстор
Имам едно "ново" инфо за вас... В баня и тоалетна трябва да може да се влиза с инвалидна количка...
В обществени тоалетни Кака.

https://avasell.com/%D0%BA%D0%B0%D0%BA- ... %B5%D1%80/

Има си нормативна уредба. Учи се в дисциплината ,,Сградостроителство".

По тази причина пък изобщо не се допуска монтаж на врата, тип прозорец.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
нед дек 22, 2024 11:36 amchapara написа:
В обществени тоалетни Кака.

Има си нормативна уредба. Учи се в дисциплината ,,Сградостроителство".

По тази причина пък изобщо не се допуска монтаж на врата, тип прозорец.

Вместо да се чувстваш предупреден, се правиш на умник.
chapara - майстор
Моята врата е св.отв., 90см.
Но науката какво казва? Че 70см. е достатъчно, другото са часни случаи. За мен е точка по въпроса.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
нед дек 22, 2024 1:41 pmchapara написа:
Моята врата е св.отв., 90см.
Но науката какво казва? Че 70см. е достатъчно, другото са часни случаи. За мен е точка по въпроса.
Еееех, дърто плямпало си и ти... Се едно ни е частен чат това тук, ти и аз... Ха!
Нищо де, кажи си 'сичките лични виждания по 'сичките въпроси. Важно е
pavelvasilev - специалист
Не знам дали споменах по-назад в темата, че въпросната врата за мокрото помещение все пак се намира в гараж, та не е чак толкова важно да е широка 90 см, но поне ще гледам да е без долен праг че и без това си има праг от плочките в банята, в крайна сметка реших да викна фирма за да вземе максимални размери на светлия отвор и да може да изработи и алуминиевите первази за около касата, весели празници :)
chapara - майстор
нед дек 22, 2024 2:45 pmn_a написа:

Нямам нужда.

По важното е че колегата взе правилното решение да не прави компромиси, които да го дразнят цял живот. Поздравявам го👍
нед дек 22, 2024 6:35 pmchapara написа:
нед дек 22, 2024 2:45 pmn_a написа:

Нямам нужда.

По важното е че колегата взе правилното решение да не прави компромиси, които да го дразнят цял живот. Поздравявам го👍
Цял живот!!! За врата ли иде реч?!
Чапи, драматизираш излишно.
pavelvasilev - специалист
Относно поста ми да купя готова врата за баня, след като се разбра че заради долния праг се явява един вид прозорец както каза колегата Чапара, реших да се обърна към фирма, останах много доволен от изработката и монтажа на гаражната врата от другата ми тема, монтирана много професионално от фирмата CAAB, реших и поръчах при тях и врата за баня, без долен праг, с пвц термопанел и 3мм огледало от едната страна, с WC ключалка и с обкантваш профил около касата с алуминиеви первази, взеха размери и цената на вратата с монтажа - 706 лева с включена 3% отстъпка като редовен клиент, понеже е със специфични размери ще чакам месец докато ми я изработят и монтират.

Ще кача снимки на вратата когато я монтират, държа на всички мои запитвания тук във форума от уважение към вас колеги, да завършвам темите и запитванията ми :)
chapara - майстор
Чест ти прави 👍завършването на темите. Все по рядко обаче се случва.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Врата за баня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: