• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 11
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
brum - майстор
Аз за това си купих инфрачервена камера. Не е от най-лъскавите, ама гледам когато и където си искам. Че беше и по-малко от парите дето си платил.

И това след като виках едни с инфрачервена камера, твърдяха, че ми тече някоя от 2те PPR тръби в стената. Дето тия тръби са на 15 години. И точно преди да разкъртя на съседа му гръмна меката връзка към хидромасажният душ. Текла зад плочките, някак си стигнала до банята под мен, а не под него. И те така - разминах се на косъм да къртя без нужда. И вече си обикалям с моята камера и гледам да съм сигурен преди да действам.
Durlioburlio - напреднал
Ами за под 10мин. Доста се рони и имаше доста дупки. Аз си взех нож скрапер и става супер лесно с него. С макетния минах където скрапера не можеше да влезне.
По хартията няма влажно.
Действам си довечера - затварям държача на душа, запълвам смесителя с какво ми написаха по-горе и утре мисля да фугирам с по-течно.
При фугиране трябва ли да се мине с разредител както при слагане на силикон?
От практикер видях, че имат ce40, ce43 и дори течен фугин в тубичка. Ще разгледам там и за другите материали.
Durlioburlio - напреднал
ср юни 14, 2023 9:31 ambrum написа:
Аз за това си купих инфрачервена камера. Не е от най-лъскавите, ама гледам когато и където си искам. Че беше и по-малко от парите дето си платил.

И това след като виках едни с инфрачервена камера, твърдяха, че ми тече някоя от 2те PPR тръби в стената. Дето тия тръби са на 15 години. И точно преди да разкъртя на съседа му гръмна меката връзка към хидромасажният душ. Текла зад плочките, някак си стигнала до банята под мен, а не под него. И те така - разминах се на косъм да къртя без нужда. И вече си обикалям с моята камера и гледам да съм сигурен преди да действам.
Точно затова се опитвам сама да направя каквото мога. Всичките майстори ме уверяват, че няма проблем. А, утре ако ми писнат съседите да им ремонтирам тавана няма да дойдат да оправят без пари.
Като цяло съм се ядосала доста и мисля да направя една консултация с адвокат.
Имам 5 години гаранция на ремонта по договор. Пазя всички бележки, фактури и актове.
Ще видим.
Mitashki_MM - специалист
ср юни 14, 2023 9:35 amDurlioburlio написа:
Ами за под 10мин. Доста се рони и имаше доста дупки. Аз си взех нож скрапер и става супер лесно с него.
Еми имало е проблем с фугина - или пропорции и време за полагане не са били спазени или самият той е бил некачествен. Ако е бил с консистенция на тебешир и микропореста струкура съм почти убеден, че е мухлясвал от водата от къпането.
Durlioburlio - напреднал
ср юни 14, 2023 10:22 amMitashki_MM написа:
ср юни 14, 2023 9:35 amDurlioburlio написа:
Ами за под 10мин. Доста се рони и имаше доста дупки. Аз си взех нож скрапер и става супер лесно с него.
Еми имало е проблем с фугина - или пропорции и време за полагане не са били спазени или самият той е бил некачествен. Ако е бил с консистенция на тебешир и микропореста струкура съм почти убеден, че е мухлясвал от водата от къпането.
Точно тебешир.
chapara - майстор
Много хора подценяват времето за бъркане. Процеса е химичен, само с навлажняване на матеряла не става!
Същот тръгне ли да стяга, не го пребърквайте, НОВ!!!
Mitashki_MM - специалист
Точно затова Чапара - не си ли малко скептичен, че дамата ще се оправи от раз на ниво? Писал си преди, че мразиш силикони ама за полагане от начинаещ май има по-малко какво да обърка - вярно е, че след време и силикона ще почне да мухлясва ама ако е прилично нанесен това време може да е след 3 години.
chapara - майстор
ср юни 14, 2023 12:10 pmMitashki_MM написа:
Точно затова Чапара - не си ли малко скептичен, че дамата ще се оправи от раз на ниво? Писал си преди, че мразиш силикони ама за полагане от начинаещ май има по-малко какво да обърка - вярно е, че след време и силикона ще почне да мухлясва ама ако е прилично нанесен това време може да е след 3 години.
Няма какво друго да и предложа, мисля че ще се справи по добре от някои ,,майстори".

Не обичам силикони, имам начини които не отварят фуга и на картони😉.
Обичам обаче полиуретанови уплътнители😎
Durlioburlio - напреднал
За фугирането го разбирам така -
Взимам гъба и гумена шпакла.
В чиста кофа слагам първо фугина и точното количество вода според опаковката. Бъркам бъркам бъркам 5мин на ръка, докато стане еднородна смес без бучки. После оставям 5мин. Моркя или не мокря фугата - интернет дава разнозначни мнения. С шпаклата слагам под 45 градуса, никога по дължина на фугата. Представям си един път от ляво, един път от дясно под ъгъл, би трябвало да се запълни.
Моя случай е на под, така че тук ще оплескам малко.
С влажна, не мокра гъба с гръгови движения събирам остатъка. Оставям 10мин. Пак с влажна гъба изчиствам плочката.

Ако някъде бъркам, моля да ме поправите!

По̀ ме притеснява тази пяна дето ще натикам сега в процепа на смесителя. Защото фугина да го оплескам, пак ще го извадя и направя докато стане като хората, ама тая пяна :?
chapara - майстор
ср юни 14, 2023 12:22 pmDurlioburlio написа:
За фугирането го разбирам така -
Взимам гъба и гумена шпакла.
В чиста кофа слагам първо фугина и точното количество вода според опаковката. Бъркам бъркам бъркам 5мин на ръка, докато стане еднородна смес без бучки. После оставям 5мин. Моркя или не мокря фугата - интернет дава разнозначни мнения. С шпаклата слагам под 45 градуса, никога по дължина на фугата. Представям си един път от ляво, един път от дясно под ъгъл, би трябвало да се запълни.
Моя случай е на под, така че тук ще оплескам малко.
С влажна, не мокра гъба с гръгови движения събирам остатъка. Оставям 10мин. Пак с влажна гъба изчиствам плочката.

Ако някъде бъркам, моля да ме поправите!

По̀ ме притеснява тази пяна дето ще натикам сега в процепа на смесителя. Защото фугина да го оплескам, пак ще го извадя и направя докато стане като хората, ама тая пяна :?
Първо водата, после фугина!
Коя пяна? Това в салама не е пяна а паста. Вземи си едно шише ацеетон, с него се чисти, а за маникюра няма спасение🙃😉

П.С. след изсъхването от последното миене полирай плочките със сух памучен парцал. Къпане след 24часа!
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 11

Тема "Мокро петно на фуга" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: