Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Velsi, издребняваш :wink:
Изобщо не става дума "дали", а "как".
Всяка боя здраво захващаща за стъклото и с яка повърхност върши работа. Блажни, алкидни, емайллакове.
Някои лепила са с повишена киселинност и е желателно да бъдат избягвани заради евентуална реакция с оцветителя в боята.
Откъм лепилни качества, киселинност и цена най-удачни са тераколите.
И ако се доразлеем вече и към дизайнерство. Въпрос на личен избор е дали да се ползва тази "стъклена" стена. Ако засиля душ-слушалката, има голяма вероятност да спукам стъклото. Лесно поправимо е и всъщност мен не ме вълнува. Пък и познавам достатъчно мног хора, които са толкова внимателни, ч е през живота си никога нищо не са изтървали, чупили, нащърбили...
enterprise - специалист
Ей голям раздор е тая лилава баня :?
XpacTa - специалист
Извинявам се че предизвиках такъв раздор. Мен ме учуди това че на теория такова изпълнение звучи адски лесно - купуваш стъкло, боядисваш, лепиш (вместо да си играеш с плочки) - ефекта се вижда какъв е. Защо тогава никой не го прави?!? Явно има уловки. Аз лично не съм боядисвал стъкло и си мислех че боята няма да си дава много зор да се залепи за него. Вярно че под микроскоп не е гладко, но все пак не е сред най-грапавите повърхности.

Иначе при залепяне на стъкло с теракол на гребен би трябвало да се получава същото като залепяне на плочка. В Мисия моят дом (вече сигурно се разкрих като дилетант) използваха стъкло за да демонстрират какво точно се случва с лепилото и защо трябва да се лепят така плочките.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Ами, стъклото има едни качества, няма други... никак не е "гъвкаво" спрямо температурни разлики, крехко е - чукнеш и хоп, пукнатина. Такива работи.
Много оковземателни неща са изключително прости като замисъл и изпълнение.
Тани - модератор
n_a написа:
Ами, стъклото има едни качества, няма други... никак не е "гъвкаво" спрямо температурни разлики, крехко е - чукнеш и хоп, пукнатина. Такива работи.
Много оковземателни неща са изключително прости като замисъл и изпълнение.
Много зависи от стъклото - дебелина, обработка, пластове материал и т.н.! Ще всема и аз да я пробвам тази технология! Ще пробвам със стъкло 5 или 6 мм зад пералнята. И да не стане нещо както трябва, така или иначе няма да се вижда! А от друга страна със сигурност ще се чисти по-лесно от латекса! Ще пробвам със стъкла с размери 100х50 см , останали ми от рафтовете на магазин , та се чудя как да оформя фугите между две стъкла?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
... как да оформя фугите между две стъкла ...
Зависи от стила на обзавеждане и донякъде от ръба на стъклото. Фугин, лайсна, рамка от дърво или плочки...
Можеш да си "поиграеш" с изображение.
desss - специалист
n_a написа:
отделно че ще излезе скъпичко...аз за преградната стена, закалено, 2.50/0.60 дадох към 160 лева :roll: ако е обикновен остъкло ще е по-евтино разбира се, но пък и ще е по-чупливо :)
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Евтиното е плочки 6лв метъра, какъвто цвят има. Оттам насетне гъделите се заплащат.
enterprise - специалист
как ги изчисли 6 лв метъра?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Без изчисления. Това пише на етикета.

Тема "Идея за баня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: