• 1
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 51
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
ivanvasilev1970 - специалист
Здравейте,
дойде момента да шпакловам големия куфар (20 см х 61 см). Ще ползвам мека мрежа и ceresit CM16
Имайки в предвид, че мрежата е широка 1 м-за съседните стени ще останат 10 см. това покриване достатъчно ли ще е?
Прикачен файл:
str7.JPG
str7.JPG (75.4 KиБ) Видяна 2046 пъти
За по-добро сцепление минах големия куфар с бетеонконтакт на Теразид.
Като правя малкия куфар колко см да застъпя мрежата от големия?
GROHE Bs - специалист
ivanvasilev1970 написа:
GROHE Bs написа:
Ае брат 10 месеца родилни мъки.Не знам какво работиш ама колкото и да е нископлатено ако се занимаваше с него вместо с тия неща и да платиш на някой да го направи за 2 седмици примерно щеше да си спестил за още един апартамент баси.Иначе като за аматьор се справяш повече от добре.Поздрави. :partyman:
Бърза работа нямам :)
А и плочките ги чакам от октомври месец. Всеки момент ще дойдат.
Ти не си човек ти си камък с липса на нерви.Пожелавам ти да завършиш туй дет си почнал и да му се кефиш поне 20 годинки.Ей такива аматьори трябва да питат у форума и профитата с кеф да отговарят.
chapara - майстор
ivanvasilev1970 написа:
Здравейте,
дойде момента да шпакловам големия куфар (20 см х 61 см). Ще ползвам мека мрежа и ceresit CM16
Имайки в предвид, че мрежата е широка 1 м-за съседните стени ще останат 10 см. това покриване достатъчно ли ще е?
Достатъчно :wink:

За по-добро сцепление минах големия куфар с бетеонконтакт на Теразид.
Като правя малкия куфар колко см да застъпя мрежата от големия?
Като правиш големия застъпи малкия, а мрежата може и хоризонтално да я полагаш, по лесно ще ти е :wink:
Слагането на мрежата на хоризонтални ивици ще е по лесно. Застъпването между отделните ивици ще е 10 см. Даже полагайки най долната ивица тя може да започне от големия куфар и да завърши обхващайки и малкия куфар. Въпроса ми е дали трябва всичките тези ивици да ги направя в един ден? Питам отгледна точка на спойката между двете ивици...ако направя най горната ивица днес и продължа с долната ивица да кажем утре или вдругиден..проблем ли ще е?изглежда ми логично застъпването да бъде направено докато лепилото още не е стегнало,но все пак - посъветвайте ме.
chapara - майстор
Прави го по логичния начин :-D , иначе ще стане зъб :wink:
Здравейте,
прецених, че днес няма да ми стигне времето за да шпакловам и големия и малкия куфар в банята - затова пренесох фронта в хола.
Правеше ми впечатление, че от време на време от ревизионния отвор на тамошния куфар лъха силна кухненска миризма.
Въпросния куфар скрива мръсен канал, ВиК и въздуховод направен от едни гранитоподобни тухлички.
Ето го куфара:
Прикачен файл:
h.JPG
h.JPG (47.67 KиБ) Видяна 1957 пъти
Днес го разглобих. Жалка картинка отдолу:
Прикачен файл:
h1.JPG
h1.JPG (65.3 KиБ) Видяна 1957 пъти
Намерих няколко дупки (едната съм я обозначил с отвертката). Тези блокчета не трябва ли да са шпакловани изцяло?
На тези снимка се вижда, че дори и там където са слепили блокчетата-има напукване.
А тези дюбели ? Те не перфорират ли тухлата?
Владо ме бе посъветвал да запечатам туличките с нещо на циментова основа? Нещо по-конкретно ще ми кажете ли?
VLADO66 - майстор
Няма как да го шпакловаш зад тръбите с циментово лепило,уплътни хубаво междуетажните проходи на тръбите с пяна.Чудя се дали не можеш да обмажеш навсякъде с една баданарка с хидроизолация на циментова основа-тя като се направи готова за нанасяне става като шлам и лесно се работи с голяма четка,за разлика от например разредено до същото състояние циментово лепило/а то има кварцов пясък който се утаява/.След като намажеш всичко можеш да му праснеш една две ръце алкидна боя да запечата допълнително.
jekasus - майстор
Хидроизолация ще се напука, не е толкова еластична. Бих праснал една мазилка, и зад тръби ще влезе. :-D И после вече циментова шпакловка.
Това за пяната между етажите ще го направя. Като казваш циментово лепило какво имаш в предвид-лепило за лепене на плочки? ЦМ 11?
VLADO66 - майстор
ivanvasilev1970 написа:
Това за пяната между етажите ще го направя. Като казваш циментово лепило какво имаш в предвид-лепило за лепене на плочки? ЦМ 11?
Да,Джеки има еластични и ненапукващи се :wink: http://www.mapei.com/BG-BG/product-deta ... DLinea=129
  • 1
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 51

Тема "Ремонтът на банята в действие..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: