• 1
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Дунавска - помощник
chapara написа:
Свят ми се зави, явно ще ми трябва време да осмисля нещата :shock:
Е аз понеже много го мислих, закъснявам с пусковия срок, който си бях определила за 15.09. :)
Не го мисли много, ако може едно съсредоточване върху двата ми въпроса относно вентилатора(вентилаторите):?
Иначе жилището е стандартен 3-стаен панел, 8-и, последен етаж.
chapara - майстор
Дунавска написа:
chapara написа:
Свят ми се зави, явно ще ми трябва време да осмисля нещата :shock:
Е аз понеже много го мислих, закъснявам с пусковия срок, който си бях определила за 15.09. :)
Не го мисли много, ако може едно съсредоточване върху двата ми въпроса относно вентилатора(вентилаторите):?
Иначе жилището е стандартен 3-стаен панел, 8-и, последен етаж.
Когато са два вентилатора е добре единият да е нагнетателен, а другият смукателен, а иначе на къде ще гледат, не бих казал че има друго освен визуално отношение. Ти обаче не виждам да имаш две отделни тръби за вентилация на помещението. Едното си е отдушник на въздуха, а другото отдушник на канализацията. А сроковете, ...и без това си ги изпуснала :wink: Бъди по многословна във въпросите си, иначе има вероятност да останеш неразбрана :wink:
Дунавска - помощник
Значи да разбирам, че на отдушника за каналите вентилатор не се слага. А как стои въпроса с кондензационните тръби? Зад пакетите да се обработва ли с нещо стената?
Е как по-многословна, то да не е като обяснения за манджи, дрешки, деца, мъже?!... :) :) :)
Дунавска - помощник
[/quote] Ти обаче не виждам да имаш две отделни тръби за вентилация на помещението. Едното си е отдушник на въздуха, а другото отдушник на канализацията. [/quote]
Аз като видя отдушник и веднага ми се приисква вентилатор.
chapara - майстор
Дунавска написа:
Значи да разбирам, че на отдушника за каналите вентилатор не се слага. А как стои въпроса с кондензационните тръби? Зад пакетите да се обработва ли с нещо стената?
Е как по-многословна, то да не е като обяснения за манджи, дрешки, деца, мъже?!... :) :) :)
Къде излиза този отдушник на каналите, при теб отвор има ли или си заминава нагоре през тавана :?: Кои са тези кондензационни тръби :?: Проблем с конденза има само този на първия етаж, при него се събира конденза, а ти си на последния :-D , най-горе. И стига с тия пакети, в Б-я се ползва думата "куфари" :razz: :wink: :cool: За какво по точно да ги обработваш стените? Наблегнете с обработката от външната страна , там където ще са плочките, от там да не преминава вода и да подлизва на комшиите. Разни шпакловки с ПВЦ мрежа по картона, хидроизолации течни на циментова основа , хидроизолационни ленти по ъглите, двоен влагоустойчив гипскартон. Евентуални усилвания на места където ще се монтира мивка, бойлер, конзоли и тем подобни. За всичките тези неща има страшно много изписано в годините, е трябва и време за четене също. Като снимаш скиците, не ги върти във всички посоки, че за това ми се зави свят да се чудя кое къде е. Перспективата ти изобщо не можах да я разбера :shock: А на самата скица освен размери давай описание с думи кое какво е че иначе само ти си знаеш. Ще ти кажа от опит, че когато въпроса е зададен неразбираемо, този който ти чете писанията в момента в който се затрудни, просто подминава. В началото на тази тема има доста добър и интензивен диалог, поогледай и виж как става. Това са само приятелски съвети за твое улеснение.

П.С. Какво ли толкова многословно има в обясненията за мъже, те са само два типа :-D
Гост - специалист
chapara написа:
... Разни шпакловки с ПВЦ мрежа по картона,
Моите уважения, Чапар, ама не използвай и не препоръчвай на другите (клиенти или майстори) ПВЦ мрежа.
Тази, която ползваш може и да прилича да е от ПВЦ, но най-вероятно не е.
За армиране на шпакловка е удачно да се използва стъклофибърна (фибростъклена), стъклофазерна мрежа но в никакъв случай ПВЦ или някаква друга пластмасова. Като професионалист трябва да ги знаеш тези неща.
Това също е приятелска забележка.
jekasus - майстор
Голяма рядкост да има друга мрежа на пазара освен тази за топлоизолация.
Ако имаше голям избор, забележката щеше да има сила...
jekasus - майстор
Дунавска написа:
Следва изграждане на пакети от зелен гипскартон по тази схема
Дунавска, махни бойлера от душевата зона и го сложи над вградено казанче(там винаги е най-неизползваемо пространство), в душа направи си една хубава голяма ниша със стъклени лавици.
В тая част - колко да са големи ниши съм правил, винаги жените не могат да съберат всичките си шампуани, душ-гелове и останалата химия :-D
Дунавска - помощник
Къде излиза този отдушник на каналите, при теб отвор има ли или си заминава нагоре през тавана :?: Кои са тези кондензационни тръби :?: Проблем с конденза има само този на първия етаж, при него се събира конденза, а ти си на последния :-D , най-горе.
При мен този отдушник (на каналите) излиза през тавана на банята, преминава през въздушната възглавница (гълъбарника) и излиза горе на покрива. Накриво е сложена тръбата, но реших, че така и така остава в КУФАРА, ще остане така. За кондензационни тръби четох от твои мнения във форума, сега вече ми се изясни, на последен не се слага :) . Аз живея на друго място (втори в сграда, над гаражи), да разбирам ли, че у дома има нужда от нещо такова. Зимните месеци е голяма борба с влагата, ползваме и обезвлажнител. Идеи?
За какво по точно да ги обработваш стените?

Незнам, аз да си питам :). Претендирам, че доста попрочетох, но по-близък до моя случай не намерих. Предпочитам да се изложа с тъпи въпроси, пред недобре свършена работа.
Като снимаш скиците, не ги върти във всички посоки, че за това ми се зави свят да се чудя кое къде е.
Споко, открих ротацията, остана и да успея да я използвам! :?
А на самата скица освен размери давай описание с думи кое какво е че иначе само ти си знаеш.
Ще пробвам да си поиграя с Пейнта, но не хранете големи надежди. :roll: Разчитам на опита на българския майстор, предполагам ги е виждал всякакви.
П.С. Какво ли толкова многословно има в обясненията за мъже, те са само два типа :-D
Е как само два типа, колкото мъже, толкова и типове. :)
За армиране на шпакловка е удачно да се използва стъклофибърна (фибростъклена), стъклофазерна мрежа но в никакъв случай ПВЦ или някаква друга пластмасова.
Спокойно, различавам мрежата за замазка от мрежата за прозорци или мрежата за дамско бельо.
Дунавска, махни бойлера от душевата зона и го сложи над вградено казанче(там винаги е най-неизползваемо пространство), в душа направи си една хубава голяма ниша със стъклени лавици.
Никак не ми се иска, разваля ми се линията, размера на нишата ще се получи 40/40 някъде, което е достатъчно за душ-козметиката, другата химия бива на друго място. :rolleyes:

Благодаря за съветите, ще ги прегледам отново, ако има и други забележки давайте ги.
chapara - майстор
Гост написа:
chapara написа:
... Разни шпакловки с ПВЦ мрежа по картона,
Моите уважения, Чапар, ама не използвай и не препоръчвай на другите (клиенти или майстори) ПВЦ мрежа.
Тази, която ползваш може и да прилича да е от ПВЦ, но най-вероятно не е.
За армиране на шпакловка е удачно да се използва стъклофибърна (фибростъклена), стъклофазерна мрежа но в никакъв случай ПВЦ или някаква друга пластмасова. Като професионалист трябва да ги знаеш тези неща.
Това също е приятелска забележка.
Грешка на езика :-D , стъклофибърна-ДА :wink:
  • 1
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51

Тема "Ремонтът на банята в действие..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: