Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
sasooooooooo - "специалист"
Адаш :-D , направихме го някъде през пролетта, таман бяха увеличили доста нощната тарифа. Вечер едва дотрайвахме до 23ч., за да го пуснем, а сутрин като станем в 6ч. го спираме. Горе-долу до вечерта изтрайва водата.
Бойлера е Дипломат, хоризонталем 100л., 3кВт.
При нормални условия, без зимното отопление , плащаме около 75лв. за ток и 8м3 вода, като вероятно около 6м3 са за топлата вода. На жена ми й трябва един бойлер за да се изкъпе или и двамата едновременно.
Милен - майстор
zmeios написа:
Милен написа:
Най хубавия бойлер е при напълно загрят и температура на макс кожуха му да е студен от вън.
Това точно от теб, Милене, не го очаквах. Квалифициран електричар... Пък си пропуснал едни важни часове по физика в гимназията! :? :?
И все пак предназначението на бойлера е да топли водата а не помещението. Това с топленето на помещението се нарича топлинни загуби през цилиндрична многослойна стена :lol: Учи се по много дисциплини.
todor_velikov - специалист
Милен написа:
Е такъв бойлер не ми трябва, да ми топли банята :lol: по евтино ще ми излезне да си сложа печка. Най хубавия бойлер е при напълно загрят и температура на макс кожуха му да е студен от вън.
:2thumbs: :2thumbs: :2thumbs:
microamp - специалист
Благодаря на всички за отговорите.
Теча си остана, но сега съм спокоен, даже ще сложа една тръбичка да отвежда водата (да не мокри банята)
todor_velikov - специалист
todor_velikov написа:
иначе смених възвратния клапан с друг словенски(предложен в стара тема) и оо чудо спря :party:
да ,ама не пак протече и незнам на всички хора ли така пък им течат вентилите :x

възможно ли да е и от налягането?!като почне да тече спирам крановете преди бойлера и пак тече ? :?

Тема "Въпрос за бойлер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: