Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
KRISTINOBAL - специалист
pldimitroff написа:
Здравейте,
Желая да изолирам гладка панелна стена с фибран 3cm и дюбели (4 бр./кв.м.), после да шпакловам с мрежа и отгоре да залепя фаянсови плочки.
Въпросите ми са:
1. С какво лепило да залепя фибрана?
2. С какво лепило да шпакловам мрежата върху фибрана?
3. С какво лепило да залепя плочките?
Разгледах на Ceresit лепило-шпакловка за топлоизолация Thermo Universal, но за него пише, че „Да не се използва при полагане на облицовки от керамични плочи като крайно покритие при топлоизолацията.”. За другите лепила за топлоизолация нищо не е посочено.
Плочките мисля да лепя с СМ11.

Помагайте.
Банята я направих с майстош, вар и много нерви.
Сега почвам нова панелна баня , която АЗ ще си правя, ще я правя с стиропор, всяка информация ще ми е полезна, това ще ми е първата самостоятелна баня.
freeqwerty - специалист

Помагайте.
Сега почвам нова панелна баня , която АЗ ще си правя, ще я правя с стиропор, всяка информация ще ми е полезна, това ще ми е първата самостоятелна баня.
Как ше я правиш тая баня със стиропор? За кое точно имаш в предвид?
KRISTINOBAL - специалист
freeqwerty написа:

Помагайте.
Как ше я правиш тая баня със стиропор? За кое точно имаш в предвид?
Панелна баня, тръбите са върху панелата.
Лепя стиропор върху стените за да скрия тръбите и върху стиропора плочки.
Но несъм го правил преди, и всяка информация ми полезна, с какво да залепя стиропора, как и защо?
freeqwerty - специалист
По добре фибран да е,защото е по-здрав.Но,ако все пак ще е стиропор,лепиш го с лепило за топлоизолация.Панела явно е крив,затова на "кюфтета".Задължително се дюбелира в топките лепило,но за по-сигурно на следващия ден.Следва шпакловка с ПВЦ мрежа,(по добре да се дюбелира след шпакловката с мрежата),която шпакловаш поне 2-пъти,за да се заздрави основата.

П.п Внимавай да не дюбелираш и тръбите. :)

Тема "Стиропор в банята" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: