• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 10
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
detronik - специалист
stroej, разбирам те напълно!
При всички положения е мнооооого по-добре да наемеш сигурен майстор(препоръчан и проверен). Ще му дадеш същите пари както и на самозвания, може и малко отгоре, ама работата ще е 6.
Такааа...ще ги дадеш ама ако ги имаш...а повечето нямаме!
Та ние си купихме нов апартамент и всичко сами-парно, замазки, фаянс, теракот, гранитогрес, гипсокартон-окачен таван със скрито осветление, водопровод, иииии....всичко каквото се сетиш...
ОБАЧЕ...ЧЕТИ И СЛУШАЙ МАЙСТОРИТЕ ТУК ЧОВЕЧЕ!!!
Щото аз сега бера ядове, ама чак като свърша някоя глупост и тогава прочета или питам.
Бъди самоуверен, но не и безразсъден!
Ще успееш сам! Може би не както майстора, не и толкова бързо.Може би и с някой дребен проблем, но ще стане. Щом се наемаш значи можеш :)
Сега ще изръся една глупост, майсторите ще се смеят ама при мен стана абсолютно безпроблемно и точно без да ми мръдне "мастара" и стотна :)
Използвах за мастари профили за гипсокартон UD ли CD ли бяха-по-широките, с винтоверта с рапиди-по късички и като зная къде са ми тръбите-там гипсче. Може и само с гипсче. Но от профила стана идеален мастар. Евтини са. Е за многократна употреба не стават, ама май ще ти е единствената баня, така че... :)
И аз те съветвам да си сложиш мастари и да караш от втория ред. Като почнеш да редиш ще видиш че са прави хората.
Дано не съм досадил ама за мен така стоят нещата.
Здравейте,а как изрязвате отворите за тръбите?Чувал съм че има някъкъв спесиален инструмент,ама как се казва..... :?
jekasus - майстор
p_b_bg написа:
Здравейте,а как изрязвате отворите за тръбите?Чувал съм че има някъкъв спесиален инструмент,ама как се казва..... :?
Тука са описани варианти за пробиване на плочки
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... 0&start=45
freeqwerty - специалист
chapara написа:
Пирона е забранен при фаянсаджията
Защо да е забранен?Ако е газобетон 12,5 например,защо да не си задържиш мастара за стената? Та дори и 5-ца да е пак не е проблем.А и за дървените мастари,не виждам,защо да не става.Първия ред си го подвеждаш под нивелир с клинчета м/у плочките и дървения мастар и нагоре всичко си върви перфектно.То и алуминиев да е,пак може да е крив. :)
сола 180 - специалист
Не говори така на батко си чапар той знае всичко.Щом казва без пирони значи е така.... :lol: :lol: :lol: :lol:

Чапарев спри да си налагаш мнението.Казвай така:Аз така мисля, Аз така правя и т.н.
chapara - майстор
И така ще си останете ненаучени лаици :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
ktamara - специалист
Теди написа:
Има ГИПС за тази работа :!:

с две ръце за гипса
Dewalt - специалист
freeqwerty написа:
chapara написа:
Пирона е забранен при фаянсаджията
Защо да е забранен?Ако е газобетон 12,5 например,защо да не си задържиш мастара за стената? Та дори и 5-ца да е пак не е проблем.А и за дървените мастари,не виждам,защо да не става.Първия ред си го подвеждаш под нивелир с клинчета м/у плочките и дървения мастар и нагоре всичко си върви перфектно.То и алуминиев да е,пак може да е крив. :)
Само да те питам как ще забиеш така сигурно без да ти мърдат например 4-5 пирона на дъска 2,5 м в Итонг петица например.А ако има лепило около сантиметър при започването и плочката е 30х60.Повечето такива плочки са калибровани за лепене с минимална фуга.
Винаги ще имаш отклонение - макар и малко.
Хората водни нивелации,лазерни нивели разнасяти какви ли не методи за подвеждане на баня тука се коментира,пиронче дъсчици и после кво - ама то и от плочките е имало криви :)Някъд енапред попостовете един колега каза че бяхат с милиметър два но когато се натрупат си дават разлика.
сола 180 - специалист
Деоулт, не мога да разбера закачка ли си търсиш или просто си приказваш?????
Аз винаги си хващам мастарите с дюбел-пирони 6/40 или 6/60 .Естествено без бани на кашон,там ползвам други крепежи.Нито тръби съм пробивал, нито отклонения съм имал.
Пък ти и с лазерен и с воден и с какъв да е нивел да вземаш нивата ако не чуваш петела пак може да оакаш работите.
Dewalt - специалист
Никаква закачка не търся.
Под пирон подсъзнателно разбрах - гвоздей.
С дюбел пирона стават нещата.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 10

Тема "Плочки в банята - да започнем от първия ред на стената??????" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: