А, ама синия пасва ли на мястото на чашките?Аз си мислех че не става и заради това търсих другия. 

kuuuuuul написа:А, ама синия пасва ли на мястото на чашките?Аз си мислех че не става и заради това търсих другия.Пасва идеално,виж на предната страница съм качил снимки.Между другото на два от сифоните вътре в душкабините се върнах към конуса с пингпонга а в сухата част на баните оставих сините.И жената и дъщерята са с дълги коси и клапата на сините сифони се задръства за няколко дни и се запушват.
jekasus написа:Тцъ.Най краткия отговор.Решетката спира повечето косми,но някои се промушват и се увиват около клапата.Как на тия жени им падат толкова косми и пак не оплешивяват.То и ние не оплешивяваме,просто имаме по-голяма целуваема площ.bingobongo написа:и клапата на сините сифони се задръства за няколко дни и се запушват.Вътрешна решетка не спасява ли?
jekasus написа:Разгледай рогови сифони, за да ни си вдигаш нивото във банятаизвинявам се че ще ви отклоня от последно коментираните сифони, и ще ви върна в началото на темата.
В понеделник ще снимам сифона, който ми харесва и който ще монтирам и в банята ми (затваря клапата, когато няма вода).
Намерих една снимкаот един бърз ремонт, разглобяем, не е алуминиев или други неясни сплави, има си и решетка за косми.
рашкета написа:Иване, вземи си на "Танушев" от Алати или Бриколажа и не му мисли.Не знам как реши, че нямат воден затвор????Аз лично съм монтирал дозини от тях и оплаквания няма.Малко стара темата, но все за сифони се говори. Значи имам 2 такива Танушев. Няколко пъти забелязвам, че единия е пресъхнал. По "каталог" твърдят, че пресъхва за около 20дни, но при мен много странно единия го засякох да се опразни от вечерта до сутринта. Другия си стоеше пълен. Каква може да е причината за това бързо пресушаване? Предполагам е някаква малка дупка, през която се изтича водата. Не вярвам да става изпаряване - чак за 12ч... Мерих го - водата при заливане е около 2-2,5см. Яд ме на тоя замисъл - наполовина плътна отливка. Тия с чашката са доста по-удобни за прочистване, но вече е късно да се променя. Имам съмнения и за материала - на тежест изглеждаше метален с нещо като пластмасово покритие. Въпросът е доколко ще държи на корозия и разни отпушващи препарати? Сифонът се оказа нещо много стратегическо за една баня, но попаднах на ВиК майстор, който явно отбива номера и грам не е научил на какво да обръща внимание. Ако го бях оставил, той щеше да купи някой още по-елементарен пластмасов с тенекия отгоре за "вид".
Прикачен файл
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: