• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 17
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
kuuuuuul - майстор
А, ама синия пасва ли на мястото на чашките?Аз си мислех че не става и заради това търсих другия. :cool:
bingobongo - напреднал
kuuuuuul написа:
А, ама синия пасва ли на мястото на чашките?Аз си мислех че не става и заради това търсих другия. :cool:
Пасва идеално,виж на предната страница съм качил снимки.Между другото на два от сифоните вътре в душкабините се върнах към конуса с пингпонга а в сухата част на баните оставих сините.И жената и дъщерята са с дълги коси и клапата на сините сифони се задръства за няколко дни и се запушват.
jekasus - майстор
bingobongo написа:
и клапата на сините сифони се задръства за няколко дни и се запушват.
Вътрешна решетка не спасява ли?
bingobongo - напреднал
jekasus написа:
bingobongo написа:
и клапата на сините сифони се задръства за няколко дни и се запушват.
Вътрешна решетка не спасява ли?
Тцъ.Най краткия отговор.Решетката спира повечето косми,но някои се промушват и се увиват около клапата.Как на тия жени им падат толкова косми и пак не оплешивяват.То и ние не оплешивяваме,просто имаме по-голяма целуваема площ. :?
sergi - специалист
jekasus написа:
Разгледай рогови сифони, за да ни си вдигаш нивото във банята Изображение
В понеделник ще снимам сифона, който ми харесва и който ще монтирам и в банята ми (затваря клапата, когато няма вода).
Намерих една снимка :-D от един бърз ремонт, разглобяем, не е алуминиев или други неясни сплави, има си и решетка за косми.
извинявам се че ще ви отклоня от последно коментираните сифони, и ще ви върна в началото на темата.
въпроса ми е за тези от мнението роговите на Алка пласт - монтирането на водния затвор как точно става...
четох и упътването но явно не се справям...

благодаря предварително
jekasus - майстор
Забравих ги вече, пусни си на гугъл - преводача, ако не знаеш руския - http://sv-lan.ru/slivnie-systems/trapy- ... etail.html
Kondor1 - специалист
рашкета написа:
Иване, вземи си на "Танушев" от Алати или Бриколажа и не му мисли.Не знам как реши, че нямат воден затвор????Аз лично съм монтирал дозини от тях и оплаквания няма.
Малко стара темата, но все за сифони се говори. Значи имам 2 такива Танушев. Няколко пъти забелязвам, че единия е пресъхнал. По "каталог" твърдят, че пресъхва за около 20дни, но при мен много странно единия го засякох да се опразни от вечерта до сутринта. Другия си стоеше пълен. Каква може да е причината за това бързо пресушаване? Предполагам е някаква малка дупка, през която се изтича водата. Не вярвам да става изпаряване - чак за 12ч... Мерих го - водата при заливане е около 2-2,5см. Яд ме на тоя замисъл - наполовина плътна отливка. Тия с чашката са доста по-удобни за прочистване, но вече е късно да се променя. Имам съмнения и за материала - на тежест изглеждаше метален с нещо като пластмасово покритие. Въпросът е доколко ще държи на корозия и разни отпушващи препарати? Сифонът се оказа нещо много стратегическо за една баня, но попаднах на ВиК майстор, който явно отбива номера и грам не е научил на какво да обръща внимание. Ако го бях оставил, той щеше да купи някой още по-елементарен пластмасов с тенекия отгоре за "вид".
bingobongo - напреднал
Ако сифона ти е от този модел
Прикачен файл:
28170.jpg
28170.jpg (55.19 KиБ) Видяна 3988 пъти
провери тапата дали затваря плътно дупката,може да е дфектна или крива а може и дупката да е елипсофидна и да не уплътнява добре.Друго за което се сещам е ако пуснеш вентилатор или абсорбатор и те няма от къде да взимат въздух веднага изсъхват сифоните.При автомобилите когато вали дъжд и вентилацията върти въздуха само в купето стъклата веднага се изпотяват,но щом пуснеш свеж въздух се оправят и съхнат по бързо.Този принцип бе водещ и при мен.От баните и кухнята съм пуснал тръби до балконите.
Прикачен файл:
DSC00465.JPG
Прикачен файл:
DSC00466.JPG
и по този начин баните се изпотяват малко и съхнат бързо,а в кухнята абсорбатора работи добре дори и зимата когато са затворени прозорците и вратите.

Прикачен файл

28170127_1_800x600.jpg
28170127_1_800x600.jpg (112.31 KиБ) Видяна 3988 пъти
Kondor1 - специалист
Тапата какво значение има? Дори да я няма, пак би трябвало да се задържи вода поне 1-2 дни, а не след 1-2 часа да няма нищо вътре.
kozl - майстор
Смисълът на тапзта е да е затворена при експлоатация и само когато се налага прочистване да се ползва отвора. Но когато тапата я няма няма и воден затвор. Като няма воден затвор има течение, а течението подпомага изпарението.
И все пак защо изчезва водата от сифона :? Бариерата на водното ниво в сифона я има 1 см, я няма. Забелязали ли сте нивото в тоалетното седало да се колебае? Това се случва при промяна на налягането в тръбите на канала, което е неизбежно при всяко пускане на вода от казанче на тоалетната. При силен вятър също има колебания в налягането. Тези колебания "източват" вода от сифона и бариерата на водния затвор изчезва. Появява се течение и съответно бързо изпарение.
Алуминият не е подходящ за тяло на сифон - корозира и се разпада. По-добре полипропиленов. Чугунените отливки за сифони са много по дълготряйни от алуминиевите, но не и на пазара където зачезнаха.
Аз лично не си смених алум.отливки в апартамента и сега съжалявам. А масово се прилагат все още. Тъй като в строителството се търси цена неръждаеми сифони са само мечта. Но на тераси сме залагали HL "сифони" без никакъв воден затвор - само с клапа. След акт 15 поставихме клапите и неръждаемите решетки и няколко месеца след това при все още тук там население зачезнаха решетки и клапи.
Те за тва на българската цигания най и оди алуминия. Ич да го не гепиш он сам си зачезва :lol:
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 17

Тема "Отново тема за подов сифон" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: